General

Situat a la petita població pesquera de Llafranc, a tant sols 500 metres, a la comarca del Baix Empordà, i envoltada per un entorn natural i platges d’aigua cristal·lina.
El centre d’Albatros es troba a 15 minuts de la platja.

Nombrosos rierols propers i un munt de possibles excursions, a més, s’ofereixen esports nàutics i excursions a cales properes.

Disposa d’habitacions de 5 i 6 places amb bany complert i terrassa.


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000369

Exteriors

A tant sols 500 metres del poble de Llafranc i a 600 metres de la platja.

La casa disposa de:
Piscina
Jardí
Pista poliesportiva (Futbol sala, handbol i bàsquet)

Habitacions

Equipada amb habitacions de 5 i 6 places amb bany complert i terrassa a la pròpia habitació. I amb un total de 240 places.

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

En cotxe, prendre l'autopista AP7 direcció França, i a la sortida
9A-9B en direcció Palamós/Port i us incorporeu a la C-35. Seguir en direcció Palafrugell i sortiu a la sortida 331 (Mont-ras - Palafrugell Sud).
Seguiu per l'avinguda Espanya fins a la cruïlla amb el carrer de Brugerol, direcció GIC-6591 i seguiu fins a trobar al centre Albatros.

Distàncies

Girona 40 kms
Barcelona 125 kms
Tarragona 216 kms
Lleida 267 kms

Adreça

Albatros

Paratge de farena, 2
17211 - Llafranc
(Girona)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Aventura Pirata. Estada de 2 o 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Estada lúdico-esportiva a la Costa Brava, que inclou una sortida en vaixell per les Illes Medes (mínim estada de 3 dies)

Programa d'activitats
Illes Medes. Sortida en vaixell de fons de vidre.
Litoral rocós. Recollida, identificació i classificació d'espècies marines.
El fons marí. Visita a l'espai d'aquaris.
Assalt a la torre. Activitats físiques i psicomotriu.
Pirates a la costa. Pràctica original del tir amb arc.
Torres de guaita. Itinerari de BTT per la Costa Brava (CS-ESO)

Brave Aventurers. Estada de 2 o 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Nou programa en anglès al centre Albatros. Programa que combina lúdic-esportiu amb l'anglès.

Programa d'activitats
Team sports. Esports d'equip.
Discovering Llafranc's Treasure. Excursió a Llafranc.
Handing bridges. Ponts penjats.
Zip line. Tirolina.
Boulder. Rocòdrom.
Junior archery. Tir amb arc.

Activitats AMPA/AFA

Brave Adventurers. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • EI
 • CI

Programa en Anglès per a ptetits aventurers i aventureres!

Programa d'activitats
Team Sports.
Discovering Llafranc's treasure.
Adventure session.
Hanging bridges.
Zip line.
Boulder.
Junior Archery (Sling EI).

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

High Performance Team Center. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Programa en Anglès per a treballar conceptes com la cohesió de grup, tot fent activitats d'aventura!

Programa d'activitats
Team building.
Zip line.
Walking over trees.
Climbing.
Load, aim and shoot! (Archery).
Cycling.
Orienteering.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

Aventura Pirata.Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • TOTS

Estada lúdico-esportiva a la Costa Brava, que inclou una sortida en vaixell per les Illes Medes (mínim estada de 3 dies)

Programa d'activitats
Sortida en vaixell per les Illes Medes. Sortida amb vaixell de fons vidre per les Illes Medes que ens permetrà observar la vida dels gavians i el fons marí de la reserva natural.
Litoral rocós. Recollida, identificació i classificació de les espècies marines pròpies d'una zona molt concreta del litoral: el litoral rocós.
El fons marí. Espai d'aquaris ambientat com a fons marí amb la finalitat de mostrar-nos la diversitat d'espècies marines més característiques de la mediterrània segons el seu hàbitat.
Assalt a la torre. Conjunt d'activitats d'habilitat física i psicomotriu que simulen algunes de les habilitats que pirates i corsaris havien de dominar per abordar a un altre vaixell o assaltar amb èxit una torre de defensa.
Pirates a la costa. Amb la pràctica d’un tir amb arc diferent, simularem la defensa d’una torre de guaita tirant fletxes a través de sageteres.
Torres de guaita. Seguint un itinerari amb BTT observarem el paisatge de la Costa Brava i coneixerem alguns dels camins que antigament s’utilitzaven per comunicar-se entre les torres de vigilància. (Activitat a partir de CS, aquest inclós).
Activitats de nit. Jocs de nit. Vetllada o festa final.
Activitat de nit de pirates i corsaris. Què passa quan pirates i corsaris es troben a la platja de Llafranc? Descobriu-ho en el nostre joc de nit i gaudiu el segon dia de la gran festa pirata.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info