General

L’Alberg Can Roviralta es troba ubicat al poble d’Hostalets de Pierola, a la comarca de l’Anoia.

Aquesta instal·lació forma part del centre d’interpretació i restauració Paleontològica (CRIP), ocupant la part noble d’un conjunt arquitectònic emblemàtic del poble.

Volem crear un tipus d’allotjament integrat plenament amb l’entorn i afavorint que els seus usuaris/àries trobin un ambient acollidor i s’hi sentin a gust.

Per aquest motiu es cuidarà l’interior de l’Alberg, l’equipament i, fins i tot, els elements decoratius, que el converteixin en una llar amable i integrada amb el paisatge que l’envolta.

Volem crear un espai de referència amb múltiples usuaris/àries potencials, ja siguin escolars, esplais, agrupaments, entitats, famílies…

La Casa

L’alberg compta amb dues plantes. A la primera hi ha la recepció, el menjador, la cuina, la sala polivalent, un lavabo adaptat, tres habitacions i dos blocs sanitaris amb 4 wc, 2 dutxes i 2 piques.

A la segona planta hi ha: set habitacions, dos blocs sanitaris amb 4 wc, 4 dutxes i 2 piques cada un i una bugaderia.

Dades d’interès

Alberg Can Roviralta
Aureli Roviralta, s/n
08781 – Hostalets de Pierola
(Anoia)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000561

Exteriors

Els exteriors podem trobar una àrea de picnic (sense barbacoes), zona esportiva a 5 minuts i a 100 metres la piscina municipal.

Cal saber...

Aquesta instal·lació forma part del centre d'interpretació i restauració Paleontològica (CRIP), ocupant la part noble d'un conjunt arquitectònic emblemàtic del poble.

Habitacions

4 habitacions de 4 places
1 habitació de 2 places adaptades
1 habitació de 10 places
1 habitació de 8 places
3 habitacions de 6 places

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Transport públic

Com arribar

Amb Tren:
Línia FGC línies R6 i R60 (Llobregat-Anoia). L'estació de tren de Piera es troba a 1 km de la casa.

Distàncies

Barcelona 48 Km
Tarragona 82 Km
Girona 133 Km
Lleida 112 Km

Adreça

Alberg Can Roviralta

Aureli Roviralta, s/n
08781 - Hostalets de Pierola
(Anoia)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Aventura't amb el Miocè! Estada de 2 o 3 dies.

  • TOTS
  • NEE

Des de l’alberg de Can Roviralta conjuntament amb el CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) us proposem unes colònies singulars per la seva temàtica entorn a la paleontologia.

Infants i joves seran els protagonistes de la seva recerca paleontològica en la qual trobaran continguts relacionats amb la natura actual i la de fa 12 milions d’anys, les ciències (geologia, biologia i paleontologia) , els mètodes científics (recerca, experimentació…) i les noves tecnologies.

Comptem amb instal·lacions de qualitat situades en un entorn natural i patrimonial únic. L’alberg i el centre d’interpretació comparteixen espais en l’antiga masia de Can Roviralta, totalment rehabilitada per als nous usos.

Programa d'activitats
Què era el Miocè? Excavem-lo!
Resseguint les petjades del Miocè.
Investiguem el Miocè. Taller d'excavació i petjades.
Pierolapithecus catalaunicus? Quin nom més curiós! Taller de Primats.
Superpaleontòlegs!
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

Activitats familiars

Activitats en Família. De Dissabte a Dinar, a Diumenge a dinar*.

  • De 3 a 12 anys

Paleo_Rutes
A Can Roviralta s'ofereixen Paleo_CapsDeSetmana (vegeu la info més avall), la resta de caps de setmana es pot gaudir de les Paleo_rutes, itineraris interactius que relacionen la paleontologia amb el paisatge existent. Només necessitareu un mòbil o tauleta amb GPS (durant la ruta no cal connexió a internet) i ganes d'aventura.
Podeu visitar també l'exposició gratuïta "Una finestra al Miocè" situada al costat de l'Alberg. Aquesta exposició està oberta de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h. S'ofereixen visites comentades i tallers, cal consultar preus i disponibilitats.

L’entorn dels Hostalets de Pierola és una de les zones més riques en restes de vertebrats fòssils del Miocè. També és una de les més significatives del món pel que fa al registre de fòssils de primats, com poden ser el del Pierolapithecus catalaunicus, conegut com a Pau, o l’Anoiapithecus brevirostris, Lluc, o la Pliobates cataloniae, Laia. L’excepcionalitat del patrimoni paleontològic recuperat també es fa palesa amb troballes com la del representant més antic del llinatge dels pandes gegants, Kretzoiarctos beatrix.

Proposta de programa d'activitats
Dissabte matí. Paleo_Ruta
Dissabte tarda. Visita l'exposició "Una Finestra al Miocè"

Paleo Cap de Setmana!
Gaudeix dels P@leo_CapdeSetmana, descobreix els secrets paleontològics amagats sota terra, resol P@leo_enigmes, deixa’t endur per la història d’en Pau, endinsa’t en una selva tropical… i emporta’t l’experiència del Miocè a casa!

Els P@leo_CapdeSetmana del 2019 es duran a terme els caps de setmana del 4 al 5 de Maig 2019. No t’ho perdis!

Programa d'activitats

Dissabte al matí:
Fins a les 11:00 rebuda de les famílies a l'Alberg
11:00 Comença l’aventura i visita a l’exposició “Una finestra al Miocè”
12:00 Taller de Petjades
13:00 a 14:00 Dinar

Dissabte a la tarda:
16:00 P@leo_ruta
19:00 Sessió d’històries i contes paleontològics

Dissabte a la nit:
20:30h Sopar
21:30h Gimcana nocturna

Diumenge al matí:
9:00 a 10:00 Esmorzar
10:00 Taller d’excavació paleontològica
13:00 Reconstrucció del Miocè i descoberta del paleontòleg
14:00 Dinar i comiat

* Aquest programa és orientatiu i pot variar en funció del temps, quantitat de participants o altres factors. Si és el cas, sempre que puguem us avisarem amb antelació.

+info