General

L’alberg Manresa Xanascat es troba ubicat en un edifici del s. XIV que al llarg de la seva història ha tingut diverses utilitats. Es va construir pensant que fos un convent de frares carmelites però també ha sigut una caserna militar o un magatzem municipal.

Des de l’any 1990 però, és un dels albergs que formen part de la xarxa d’Albergs de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Situat al centre històric de la ciutat, és fàcil passejar pels carrers més emblemàtics i descobrir el patrimoni cultural i natural d’aquesta localitat mil·lenària, coneguda com el “Cor de Catalunya”.

Manresa és una ciutat que batega i ofereix al llarg de l’any nombroses fires i festes, esdeveniments culturals, gastronòmics i esportius.

I tot envoltat de naturalesa.

La casa

Places total: 103

Habitacions de 2, 3 i 6 llits amb bany i habitacions de 6, 8 i 16 llits amb bany compartit.

Places adaptades: 4

Horari

Per rebre’t i dir-te “fins aviat”
Horari de recepció:
General: de 8 h a 22.30 h.
Horari d’entrada i sortida (check-in i check-out): de 8 h a 22.30 h.

Tanquem portes
General: 23 h.
Per menjar
Horari d’esmorzar: de 7.15 h a 9.30 h. / Cap de setmana i festius de 8 h a 9.30 h.
Horari de dinar: de 13.30 h a 14.30 h.
Horari de sopar: de 20.30 h a 21.30 h.

Apaguem el llum…
Hora de silenci: 23 h.

Accessibilitat

Veure informe d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Accessibilitat.

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000082

Alberg de Manresa
Plaça del Milcentenari de Manresa, s/n
08240 – Manresa
(Bages)

Més instal·lacions a https://www.decolonies.com/cases-de-colonies

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Transport públic

Adreça

Alberg de Manresa

Plaça del Milcentenari de Manresa, s/n
08240 - Manresa
(Manresa)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info