General

En ple massís del Garraf, envoltada de pinedes i amb excepcionals vistes sobre la plana del Delta del Llobregat trobem el Centre d’Espiritualitat Josep Manyanet.

El centre d’espiritualitat Josep Manyanet està situat a la comarca del Baix Llobregat en el municipi de Begues, a 20 Km de Barcelona i 8 Km de la platja. Dins del massís del Garraf, envoltat de pins i amb excepcionals vistes sobre la plana del Delta del Llobregat i de la costa Sud de Barcelona.

L’alberg està pensat per acollir grups d’esplai, escoles, entitats, grups organitzats i especialment grups i moviments que cerquin un espai de repòs, reflexió i espiritualitat.

La Fundació Pere Tarrés desenvolupa un programa educatiu de colònies escolars al voltant de diferents temàtiques adaptades als diferents nivells d’edat. Destaquem les activitats de robòtica educativa amb els alumnes de la ESO.

Alguns llocs destacats per visitar són l’ermita de Bruguers i el Castell d’Eramprunyà, amb excepcionals vistes sobre la costa de Barcelona i el Delta del Llobregat. La situació a prop del Parc Natural del Garraf, permet fer itineraris de natura i recorreguts, conèixer el paisatge de coves i avencs, visitar el centre d’informació del parc o descobrir el Margalló una petita palmera autòctona.

La casa

Capacitat de 192 places, disposa de dos habitacions multiples amb capacitat de 50 places cadascuna i habitacions dobles.

Instal·lacions Exteriors
Zones de descans
Piscina (20×10 m) (sota demanda)
Pistes esportives (sota demanda)
Esplanada de jocs
Bosc per activitats
Jardins exteriors
Parquing
Instal·lacions interiors

Planta baixa
Recepció
Despatxos
Menjador
Cuina
Sala gran panelable per a 200 places
Capella amb sagristia
Confessionaris
3 sanitaris, dos d’ells adaptats

Primera planta
1 Sala gran per 80 places amb projector, TV i DVD
3 sales petites de 15 places
38 habitacions dobles, 6 d’elles adaptades a mobilitat reduida
2 habitacions individuals
3sanitaris, 1 d’ells adaptat

Segona planta
2 habitacions de 50 places (amb 1 habitació doble anexe)
2 blocs sanitaris complerts
3 habitacions dobles, una d’elles adaptada
Oratori de 20 places

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000477

Centre Espiritualitat Josep Manyanet
C/ Morella, 14
08859 – Begues (Baix Llobregat)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions exteriors

Zones de descans
Piscina (20x10 m) (sota demanda)
Pistes esportives (sota demanda)
Esplanada de jocs
Bosc per activitats
Jardins exteriors
Parquing

Cal saber...

Rutes i itineraris

Excursions a peu:

Can Figueres 2 km
Caves Monlau-Sadurní 2km
La Clota 4 km
El Pi Gros 4 km
Castell d'Eramprunyà 6 km.
Mas de les Fonts 7 km

Sortides en cotxe o en autocar:

Parc Arqueològic Mines de Gavà 10 km
Catalunya en Miniatura 6 km
Canal Olímpic 10 km
Monestir budista del Garraf 12 km

Habitacions

Primera planta

1 Sala gran per 80 places amb projector, TV i DVD
3 sales petites de 15 places
38 habitacions dobles, 6 d'elles adaptades a mobilitat reduida
2 habitacions individuals
3 sanitaris, 1 d'ells adaptat

Segona planta

2 habitacions de 50 places (amb 1 habitació doble anexe)
2 blocs sanitaris complerts
3 habitacions dobles, una d'elles adaptada
Oratori de 20 places

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Tren Rodalies fins a Gavà, (Linia Barcelona-St Vicenç Calders) i a Gavà prendre autobús empresa Mohn (telf. 902.023.393) que fa recorregut Gavà-Begues

Cotxe de línia:
Autobus Barcelona-Gavà-Begues. Empresa Mohn (telf. 902.023.393)

Cotxe particular:
Barcelona-Gavà per C-32. A la sortida de Gavà-Begues, agafar BV-2411 carretera direcció Begues. 8 km aprox.

Els autocars arriben fins al centre Josep Manyanet.

Distàncies

A 1,5 km de Begues
A 8 km Gavà
A 30 km de Barcelona
A 80 km de Tarragona

Adreça

Alberg Pare Manyanet

C/ Morella, 14
08859 - Begues (Baix Llobregat)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

La princesa Guila d’Eramprunyà. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF

Situat en un entorn natural privilegiat, és un allotjament ideal per a grups: escoles, esplais, grups de fe, grups parroquials, grups de catequesi... Les seves instal·lacions ofereixen moltes possibilitats amb espais de trobada, reunió, reflexió, així com la possibilitat d’acollir grups esportius.

Programa d'activitats
La princesa Guila d’Eramprunyà:
Sóc el rei/na de casa meva!
Qui vivia al castell? Qui eren les persones de la Cort reial? I qui
és aquest bufó tan divertit?
Farem excursions i jocs per aprendre a ser bons cavallers i bufons. Ens vestirem com ho feien els nostres avantpassats...
Estem convidats al sopar medieval de sa majestat Guila.

Haw! Anem a fer l’indi! Estada de 2 o 3 dies.

 • CI

Situat en un entorn natural privilegiat, és un allotjament ideal per a grups: escoles, esplais, grups de fe, grups parroquials, grups de catequesi... Les seves instal·lacions ofereixen moltes possibilitats amb espais de trobada, reunió, reflexió, així com la possibilitat d’acollir grups esportius.

Programa d'activitats
Haw! Anem a fer l’indi!
Els indis han arribat, estrarem en un tipi i ballarem al voltant del
tòtem. Ens convidaran a les seves tendes, ens explicaran moltes coses del bosc i dels animals que hi viuen.
Ens ensenyaran jocs, rondalles i excursions.

Robòtica i Aventura. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS

Situat en un entorn natural privilegiat, és un allotjament ideal per a grups: escoles, esplais, grups de fe, grups parroquials, grups de
catequesi... Les seves instal·lacions ofereixen moltes possibilitats amb espais de trobada, reunió, reflexió, així com la possibilitat d’acollir grups esportius.

Programa d'activitats
La trementinaire Mandràgora. Les remeieres i la màgia, a través de l’història.
Seguim la pista de l’explorador. Ens convertim en exploradors, investigadors i espies per resoldre enigmes. Seguirem la pista i desxifrarem els missatges secrets.
La robòtica educativa. Una altra manera fascinant d’apropar-se a la descoberta de l’enginyeria.
Esports i aventura. A més podem fer circuits d’orientació, tir a l’arc, anar d’excursió,
en BTT i en scooter.

+info