General

A l’alberg la Bruna, els grups s’hi trobaran tant bé com els viatgers individuals i les famílies.

No haureu de compartir habitació, ni tancar la maleta a la taquilla, ni sortir al bany del passadís.

No hi ha toc de retreta, la tarjeta magnètica obre el portal. Ah! hi ha vigilància de nit.

Des de l’alberg la Bruna les vistes del Cadí Moixeró són immillorables. Això ens anima a voler sortir i a conèixer una mica els indrets més macos de la Cerdanya.

Com que l’alberg està situat en una zona molt cèntrica de la comarca, ho tindrem més fàcil a l’hora de fer les sortides.

Al mateix alberg proposem algunes de les excursions més maques i assequibles per anar amb tota la família.

La casa

En total hi caben 260 persones, allotjades a la nau rehabilitada en habitacions de 2, 3, 4, 6 i 8 persones.

Estan equipades amb lliteres i totes tenen bany. Hem previst 8 places adaptades i dos ascensors, pensant en els pares amb cotxet.

A la part nova de l’edifici hi trobareu la recepció amb botiga, la sala d’estar, el restaurant Muuu amb terrassa i el bar musical, que compta amb gran sala polivalent.

Alhora, s’han previst més espais polivalents, equipats per a estades pedagògiques, grups familiars i altres col.lectius.

Dades d’interès

Alberg La Bruna
Pla de la Codina
Ctra. Nacional 260, km. 198
25720 – Bellver de Cerdanya

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000447

Cal saber...

Recepció oberta de 09.00h a 13.00h i de 16.00h a 20.00h, diumenges de 09.00h a 13.00h

L'entrega d'habitacions serà entre les 16.00h i les 20.00h (excepte si s'entra a dinar que pot ser a partir de les 13.00h)

Horari dels àpats:
Esmorzar de 08.00 a 10.00 h
Dinar de 13.30 a 14.30 h
Sopar de 08.30 a 09.30 h

Es poden llogar llençols i tovalloles.

Habitacions

Habitacions de 2, 3, 4, 6 i 8 persones, estan equipades amb lliteres i totes tenen bany dins l'habitació.
Disposem de 8 places adaptades.

Serveis

  • Adaptada
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa

Com arribar

Desde Barcelona accés per el túnel del Cadí o bé la collada de Tosses i després per la carretera N 260. En el punt kilomètric 198 trencar per un camí asfaltat, i agafar el primer trencant a la dreta .

Distàncies

Barcelona 144 km.
Girona 146 km
Tarragona 203 km
Lleida 160 km
Puigcerdà 19 km

Adreça

Alberg La Bruna

Pla de la Codina
Ctra. Nacional 260, km. 198
25720 - Bellver de Cerdanya

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més

Activitats familiars

Des de la casa es poden realitzar diferents rutes i senderisme.
Al mateix temps, us oferim diferents propostes:

Banys termals a Dorres, Llo o Caldea.
Piscines municipals d'Err o Bellver.
Patinatge sobre gel al poliesportiu de Puigcerdà
Rafting i piragüisme al parc del Segre.
Parc d'animals als Angles.
Parc de tirolines al Llac del Passet.

+info