General

A la Vall de Lillet, en una important zona forestal del Prepirineu i del naixement del riu Llobregat.

L’alberg de La Sala està situat a la Vall de Lillet, en una important zona forestal del Prepirineu propera al naixement del riu Llobregat. L’entorn geogràfic del Parc Natural del Cadí-Moixeró i la magnífica serra del Catllaràs permeten oferir una proposta d’activitats de gran interès i qualitat, així com un lloc idoni per al repòs, el lleure i l’excursionisme.

L’empremta humana de la Vall està marcada per l’antiga activitat minera, de la qual es conserven i visiten la fàbrica de ciment Asland del Clot del moro o el xalet del Catllaràs, obres d’Antoni Gaudí. Destaquem també la visita als Jardins Artigas o el recorregut amb el tren del ciment.

La casa

L’alberg La Sala està rodejat de boscos de pi roig i està pensat per acollir centres escolars, centres d’esplai, grups d’amics, entitats i, especialment, famílies, tant en cap de setmana com a l’estiu.

Un ampli menjador, habitacions amb bany de 4, 8 i 10 places i espais exterior, que inclou esplanades per al joc i l’esport, una piscina, camp de futbol, rocòdrom, faciliten l’estada familiar i de grups.

A l’alberg, s’hi desenvolupa el projecte educatiu de l’escola de Natura La Sala, que disposa d’un programa educatiu centrat en el coneixement dels ecosistemes de bosc i de riu. Així, doncs, l’activitat forestal, la descoberta de la fauna del Pirineu i la gestió dels Parcs Naturals esdevenen alguns dels eixos principals de treball. La visita a les Fonts del Llobregat o als Jardins Artigues i l’excursió a la mina del petroli de Riutort, entre d’altres, són algunes de les activitats més rellevants.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000177

Alberg La Sala
Crta de Guardiola – La Pobla de Lillet km.6
08696 – La Poble de Lillet

Exteriors

Piscina de 16x10 m.
L'alberg està envoltat d'esplanades i boscos aptes per al joc
Rocòdrom i tirolina
Terreny d'acampada

Habitacions

Habitacions: totes amb bany

EDIFICI 1 - LA SALA

Primera planta

1 habitació de 6 places
3 habitació de 8 places

Segona planta

1 habitació de 6 places
1 habitació de 4 places
2 habitacions de 8 places

EDIFICI 2 - CADÍ

3 habitacions de 10 places amb bany
2 habitacions de 4 places amb bany

EDIFICI 3 - PEDRAFORCA

6 habitacions de 8 places amb bany
1 habitació de 6 places amb bany adaptat

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

Tren: RENFE, Barcelona-Ripoll o Barcelona-Campdevànol.
Cotxe de línia: empresa Autocars Mir. Trucar prèviament al tel. 972 70 30 12. Recorregut: Ripoll - Campdevànol - La Pobla de Lillet - Guardiola. Demanar parada al peu de la casa.

Cotxe particular: Barcelona - Manresa - Berga - Guardiola, per la C-16. Al cap d’uns 3 km, abans d'arribar a La Pobla de Lillet, hi ha un trencall pavimentat a mà esquerra que porta a la casa de colònies, que queda a 500 m.
Els autocars arriben fins a l'alberg.

Distàncies

Excursions a peu

La Pobla de Lillet, 1 h.
Santuari de Falgars, 2 h.
Sta. Cecília de Riutort, 30 min.
Gavarrós, 2 h 45 min.
Puigllançada, per Gavarrós, 6 h.
Monestir de Sta. Maria, 1 h 20 min.
Sant Miquel de Lillet (església de planta circular situada a prop del monestir de Sta. Maria), 1 h 20 min.
Clot del Moro, 40 min, seguint el GR 4.
Excursions en cotxe o autocar
Fonts del Llobregat i Castellar de n’Hug, 12 km.
Ripoll, 30 km.
Gombrèn i Montgrony, 25 km.
Tren del ciment: podeu obtenir-ne més informació a la seva web

Adreça

Alberg La Sala
Crta de Guardiola - La Pobla de Lillet km.6
08696 - La Pobla de Lillet
(Berguedà)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més
+info