General

Alberg la Vall d’en Bas. La construcció de l’alberg, tot i ser completament nova en el seu interior, ha guardat les estructures de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, és per això que quan el veiem des de fora la seva forma és tan peculiar (fins i tot, dues de les habitacions mantenen el que havia estat la petita garita de vigilància).

La casa

Oferim 55 places, repartides en 13 habitacions,10 de 4 places i 3 de 5, totes amb bany privat. Tot i això, l’Alberg s’adapta a les necessitats de qui s’hi vulgui allotjar. Està pensat per a tot tipus de públic, però especialment per a famílies, escoles, grups d’esplai, agrupaments escoltes, casals, equips esportius… És un alberg diferent, petit, modern, amb un tracte proper i amable i on podreu descansar envoltats de muntanyes i camps.

Sabeu on és?
A la falda del Puigsacalm i de les cingleres emblemàtiques de la serra de Llancers, dins del municipi de la Vall d’en Bas, a tocar del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Ens trobareu enmig de serres agrestes, rouredes, fagedes i alzinars que baixen fins a la plana agrícola i conformen un paisatge extraordinari i únic. A més, és al costat del bicicarril, a cinc minuts a peu dels equipaments esportius municipals (pavelló, piscina i camps de futbol), cosa que permet una gran mobilitat dels grups sense la necessitat d’utilitzar el transport privat. També podreu gaudir de l’hospitalitat de la gent de la Vall d’en Bas, de la qualitat dels nostres productes artesans i descobrir oficis tradicionals.

Horaris

De setembre a juny l’alberg només està obert les nits de divendres, dissabtes, festius i ponts. Les nits dels diumenges i dels dies entre setmana només s’obre si hi ha una reserva de 15 persones o més.
Els mesos de juliol i agost l’alberg està obert cada dia, però cal fer una reserva prèvia.

Horaris del menjador:
esmorzar (de 8 a 9h), dinar (de 13 a 14h), sopar (de 20 a 21h).

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000560

Adreça:
Alberg Vall d’en Bas
Carretera de Vic, 2
17176 – Vall d’en Bas
(Garrotxa)

Cal saber...

Oferim diferents pensions: allotjament, allotjament i esmorzar, mitja pensió i pensió completa (a partir de 15 persones).
Horaris del menjador: esmorzar (de 8 a 9h), dinar (de 13 a 14h), sopar (de 20 a 21h).

Habitacions

Oferim 55 places, repartides en 13 habitacions,10 de 4 places i 3 de 5, totes amb bany privat.

+info

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats familiars

Què podeu fer a la Vall d’en Bas?
Visites a granges; rutes amb ponis; activitats educatives i de lleure al Centre de Cultura i Natura de Can Trona; llogar les pistes de bàsquet del pavelló municipal per entrenar; conèixer les gorgues de la Vall; rutes 2.0; excursions de muntanya, aptes per a tothom, com pujar al famós Puigsacalm, Santa Magdalena, Sant Miquel de Castelló, Falgars, el salt del Sallent; descobrir el camí ral, la mina del Bandoler i les Roques Encantades; activitats d’aventura familiars; descobrir patrimoni cultural; rutes amb bicicleta; circuits trail running; visites a petits productors ecològics; marxes populars, com la Lletissonada; rutes cicloturístiques, com Terra de Remences; curses esportives, com ara la Cames de Ferro; visitar la Fira de Sant Nicolau i la del Dia de la Dalla; conèixer el pessebre vivent de Joanetes...

+info