General

Situat al centre del Delta de l’Ebre, a l’entrada de la població de Deltebre i tan sols a 300 metres de la seu del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

La casa

L’ Alberg Mn. Antoni Batlle és un edifici de construcció moderna en què destaca la utilització de formigó armat sense decoració i la disposició d’un cos central vidrat que inclou els banys. Aquesta curiosa construcció fa de la primera planta una zona molt funcional, ja que totes les habitacions hi tenen accés directe.

Distribuïda en quatre nivells intercalats. L’ Alberg Mn. Antoni Batlle està pensat per a joves i grups.

Equipat per a persones amb mobilitat reduïda, Sala d’estar, sala amb TV i DVD, dues sales de reunions, sala de jocs, biblioteca, instal·lacions esportives al costat de l’alberg, pàrquing, bugaderia, calefacció, aire condicionat i zona de pícnic a l’exterior.

Els serveis de L’ Alberg J.M. Batista i Roca : Menjador, cuina autoservei, màquines automàtiques de begudes fredes, calentes i sòlids,lloguer tovalloles i bicicletes , recollida de correu, premsa diària,fotocopiadora, wi-fi, botiga de records, jocs de taula, pilotes, ping-pong. Acreditat com a punt d’informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, informació detallada de rutes en BTT i senderisme i informació turística.

Horaris

Recepció:
de 9.00h a 23.00h.

Menjador:
Esmorzar: a les 9.00h.
Dinar: a les 14.00h.
Sopar: a les 20.30h.

Vespre: es tanca a les 24.00h.
Un vetllador de nit obrirà a les hores en punt.

Diumenges: es tanca a partir del 3r diumenge de setembre fins abans de Sant Joan. Durant aquest període s’obre quant l’alberg hi ha ocupació superior a 10 persones.


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000085

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000007

Adreça:
Alberg Mn. Antoni Batlle.
Av. Goles de l’Ebre, s/n
43580 – Deltebre
(Baix Ebre)

Exteriors

Instal·lacions: Equipat per a persones amb mobilitat reduïda (consulteu a l'alberg). Sala d'estar, sala amb TV i DVD, dues sales de reunions, sala de jocs, biblioteca, instal·lacions esportives al costat de l'alberg, pàrquing, bugaderia, calefacció, aire condicionat i zona de pícnic a l'exterior.

Serveis: Menjador, cuina autoservei, màquines automàtiques de begudes fredes, calentes i sòlids,lloguer tovalloles i bicicletes , recollida de correu, premsa diària,fotocopiadora, wi-fi, botiga de records, jocs de taula, pilotes, ping-pong. Acreditat com a punt d'informació del Parc Natural del Delta de l'Ebre, informació detallada de rutes en BTT i senderisme i informació turística.

Cal saber...

Què es pot practicar als voltants?

Excursions al Parc Natural, bicicleta, canoa, piragua, windsurf, vela, observació d'ocells, platja.

Especial centres educatius: S'ofereix allotjament a l'alberg a les escoles i grups que fan activitats organitzades pel centre d'Educació Ambiental, mitjançant un conveni de col·laboració amb el Parc Natural.

Visites: Parc Natural del Delta de l'Ebre, desembocadura del riu Ebre amb vaixell, Ecomuseu, Museu ornitològic de la Casa de Fusta, visita a l`illa de Buda, Museu antropològic del Montsià, barri antic de Tortosa, port marítim i llotja del peix de Sant Carles de la Ràpita i l'Ampolla, Els conjunts medievals de Peníscola i Morella, els Ports de Beseit i la pujada al Montcaro.

Habitacions

Capacitat per a 123 places distribuïdes en habicacions de 4 i 10 llits, amb lavabos compartits.

Equipat per a persones amb mobilitat reduïda (consulteu a l'alberg). Sala d'estar, sala amb TV i DVD, dues sales de reunions, sala de jocs, biblioteca, instal·lacions esportives al costat de l'alberg, pàrquing, bugaderia, calefacció, aire condicionat i zona de pícnic a l'exterior.

Menjador, cuina autoservei, màquines automàtiques de begudes fredes, calentes i sòlids,lloguer tovalloles i bicicletes , recollida de correu, premsa diària,fotocopiadora, wi-fi, botiga de records, jocs de taula, pilotes, ping-pong.

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa

Com arribar

Amb autobús: empresa HIFE
Barcelona-Deltebre (La Cava)
Tortosa-Deltebre (La Cava)
Amposta-Deltebre (La Cava)

Amb tren: RENFE línia de Barcelona-Tortosa, la parada més propera és Aldea-Amposta-Tortosa. Un cop a l'estació, enllaçar amb un autobús de l'empresa HIFE. Amposta-Deltebre (La Cava)

Amb cotxe: N-340 direcció València. AP7, sortida per Amposta, número 39A. Si es ve de Barcelona i Tarragona també sortida 39 direcció l'Ampolla.

Distàncies

Barcelona 171 km
Tarragona 79 km
Girona 264 km
Lleida 165 Km

Adreça

Alberg Mossèn Antoni Batlle

Avinguda de les Goles de l'Ebre
43580 - Deltebre
(Baix Ebre)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Pedalejant pel Parc Natural. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Identificar i valorar els recursos del Delta i l'aprofitament que l'ésser humà en fa tot desplaçant-nos amb el vehicle ideal de la zona: la bicicleta.

Programa d'activitats
L'Ecomuseu del Delta. Visita a la representació dels diferents ecosistemes del Delta i observació d'espècies protegides.
Lo poble. Sortida amb bicicleta a la llotja de Deltebre.
La caseta de Rafielo, un pagès del Delta.
Lo riu és vida!. Itinerari a peu des de Deltebre fins a l'embarcador. Sortida amb barca fins a la desembocadura.
Joc de nit i festa de cloenda.

Descobrint el Mar al Delta. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Descobrir l'entorn marí de l'hemidelta nord del Delta de l'Ebre.

Programa d'activitats
Visita al Port pesquer i la llotja (Ametlla de mar/l'Ampolla o Sant Carles de la Ràpita).
I com es diu aquest peix?. Aprendre a distingir alguns peixos que ells mengen a casa i d'altres organismes sense valor comercial.
Plàstics 0. Recollim mostres de plàstics que es troben a la platja.
La Badia del Fangar i les muscleres. Visita al Port del Fangar.
Què s'amaga a la platja? Excursió en bicicleta fins a la platja de Riumar.
Bogeria científica i festa de cloenda.

+info