General

L’ Alberg Enric d’Ossó es troba a la vora de la casa d’espiritualitat Enric d’Ossó, als afores de Jesús-Tortosa. Hi ha ambient de silenci i tranquil·litat, i està envoltada de natura.

L’Alberg Enric d’Ossó està ubicat molt pròxim a la casa d’Espiritualitat.

La casa està situda a Jesús, i forma part del terme municipal de Tortosa. La localitat està contigua al municipi de Roquetes , abraça el marge dret de l’Ebre, del qual està separada pel canal de la Dreta de l’Ebre.

Tortosa té un encant especial que la fa única: els seus carrers, la seva gent, el patrimoni històric i artístic amb què compta, els paisatges que l’envolten, el riu Ebre, els esdeveniments que se celebren, les festes que es viuen, la gastronomia que ens ofereix, la oferta comercial que posseeix…

La casa

L’Alberg està dividit en 3 dormitoris grans, amb una capacitat de fins a 50 places.

Disposa de Cuina i Menjador, així com també de diverses sales multifuncionals, equipades amb medis audiovisuals pel desenvolupament de les activitats.

Concretament 4 sales de 10 a 20 m2.

Tota la casa disposa de wi-fi, aire acondicionat i calefacció.

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000450

Adreça:
Alberg Enric d’Ossó
Avinguda Santa Teresa, 16
43590 – Jesús, Tortosa
(Baix Ebre)

Exteriors

Terreny d’acampada (consultar condicions)
Terreny d’activitats i hort.

Cal saber...

L’entorn permet diverses activitats d’interès.

Via verda a la vora de la casa.
Tortosa a 3km.
Delta de l’Ebre a 20km.
Parc Natural dels ports a 10km.

Habitacions

L’Alberg està dividit en 3 dormitoris grans i té una capacitat de 50 persones.

1 hab. de 12 places.
1 hab. de 3 places (amb bany minusvàlid).
1 hab. de 20 places + habitació monitor.
1 hab. de 13 places + habitació monitor.

Disposa de cuina preparada per a 50 persones.

A la Casa d'Espiritualitat hi trobem:

Un total de 53 places, amb habitacions de un o dos llits.

Hi ha bany complert a totes les habitacions, aire condicionat, calefacció i Wi-Fi.

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina

Distàncies

Barcelona 184 km
Girona 275 km
Lleida 121 km
Tarragona 91,2 km

Adreça

Alberg Enric d'Ossó

Avinguda Santa Teresa, 16
43590 - Jesús, Tortosa
(Baix Ebre)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats familiars

MUSEU DE LA CIUTAT A L'EDIFICI: ANTIC ESCORXADOR
El Museu de Tortosa està ubicat a l’antic Escorxador municipal. És un edifici modernista de l’arquitecte Pau Monguió que va ser construït entre 1906 i 1908 sobre terrenys guanyats a l’Ebre. El recinte, de planta rectangular amb una estructura de pavellons, està delimitat per un mur de tancament que s’obre al carrer a través d’una reixa per mostrar la façana principal. En el seu interior els diferents pavellons s’organitzen al voltant d’un cos central. La utilització combinada de la fàbrica de maó vist i de ceràmica i teula vidriada s’inspira en l’arquitectura mudèjar. El Museu de Tortosa, té com a objectius donar a conèixer la col·lecció municipal, conservar i difondre el patrimoni cultural i fomentar la investigació.

CRIPTA DE L'ESGLÉSIA DE LA REPARACIÓ DE TORTOSA
Petita església d’estil eclèctic, que barreja elements d’estils diferents. Tendència desenvolupada durant el segle XIX a Catalunya. L’arquitecte va ser Joan Abril. El qual, va ser arquitecte municipal entre 1882 i 1901. Aquesta va ser el primer temple de la reparació de l’estat i el segon del món. Alberga la tomba del fundador: Don Manuel Domingo Sol, conegut a la ciutat com: Mossèn Sol Conté en el seu interior, a uns metres sota terra la bella cripta de la reparació, una cripta de planta quadrada d’estil neo romàntic, amb columnes de pedra de Flix (població propera a Tortosa) les quals sostenen la nau del temple i es vaig poder apreciar en ella la influència de Gaudí.

REALS COL·LEGIS: COL.LEGI DE SANT JAUME I SANT MATIES
Fundats per Carles V per a l’educació dels moriscos, constitueixen un dels millors conjunts renaixentistes d’arquitectura civil de Catalunya. El patí, considerat únic al país, té representats els bustos dels reis de la Corona d’Aragó, des de Ramon Berenguer IV fins Felip IV. L’església és la seu del Centre d’Interpretació del Renaixement. Tortosa, al segle XVI, era una de les ciutats més importants de Catalunya, i comptava amb un Col·legi per a la formació de teòlegs dominics, la fama va portar als poders públics a la construcció d’un altre col·legi annex, per a la formació de cristians nous . Tots dos serien coneguts amb el nom de Reials Col·legis de Tortosa i es convertirien en l’embrió dels futurs estudis universitaris, on es podia obtenir el grau de doctor en Teologia i el de llicenciat en Filosofia i Art. Centre d’Interpretació del Renaixement El Centre d’Interpretació del Renaixement està ubicat a l’església de Sant Domingo que va ser construïda al segle XVI, amb posterioritat als altres dos edificis dels Reials Col·legis. Aquest divulga al llarg de tot l’any, i de manera continuada la Festa del Renaixement, la història i el llegat patrimonial i cultural de la ciutat i del territori durant aquest període i perllonga el contacte amb la ciutadania i el visitant en tot l’any .

EL MUSEU D'ESCULTURES A L'AIRE LLIURE.
La col·lecció, amb 48 escultures, abasta tota una panoràmica al llarg de la història, amb el títol “l’home, la seva motivació i el seu destí”. Podem veure representacions de l’home primitiu, però també l’assoliment de certs moments estel·lars, el rebel castigat pels déus, la tragèdia d’Hiroshima i, fins i tot, la representació simbòlica de la conquesta de l’espai. El monòlit central té 7,5 metres d’altura i, mitjançant 40 figures en marbre negre de Calatorao, mostra passions de la Humanitat, l’alliberament d’aquestes passions i el triomf final al seu abast. A més, un bust, cisellat també per Santiago de Santiago, mostra l’agraïment al mecenatge continuat del patrici tortosí cap a la ciutat. El conjunt monumental és únic a l’Estat.

ELS JARDINS ROMÀNTICS
La col·lecció botànica dels Jardins del Príncep conté espècies autòctones, com el boix, el baladre, la tàpera o el tortellatge. A més del margalló del país hi ha la palmera canària, la datilera i la Washingtonia robusta. A la part alta, esglaonada amb els marges de pedra en sec, es barregen llorers i lledoners amb el pi de Paris, el blanc i el canari. Entre les diverses espècies de tot el món, hi ha varietats tan suggerents com la corisia, el cedre, el Brachychiton, l’araucaria i el ginkgo biloba.

+info