General

La casa de colònies Alfar es troba al bell mig del Parc del Montnegre i el Corredor. Situada a la zona interior de la comarca del Maresme, en el límit amb el Vallès Oriental.

La casa està envoltada d’esplanades, boscos d’alzines i pins. La flora i la fauna és la típica del Mediterrani dins d’un entorn únic.

La casa de colònies Alfar està pensada per acollir tot tipus de grups, centres d’esplai, organitzacions i grups esportius, culturals, escoles, etc. També, grups de famílies amb infants.

Alfar disposa de terrassa, esplanades, sales, menjador i habitacions de 4, 6 i 8 places.

Piscina municipal a Dosrius: hi ha parada d’autocars a 15 minuts de la casa a peu.

Pista poliesportiva coberta, zona de pistes de pàdel i tennis i rocòdrom amb opció de lloguer a 15 minuts a peu de la casa a la zona esportiva de Can Massuet.

La casa

Planta baixa
1 sala
Cuina
Sanitaris
Menjador
1 habitació de 6 i 8 places

Planta primera
1 sala
2 habitacions de 8 places
1 habitació de 4 places
1 habitació de 6 places
Sanitaris

Exteriors
Esplanades exteriors
Terrassa
Piscina amb capacitat per a 25 persones (consultar dates d’obertura de la piscina)

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000211

Casa de colònies Can Vilalta
Casa Vilalta, s/n
08180 – Moià
(Moianès)
+ Info i reserves

Exteriors

Exteriors

Esplanades exteriors
Terrassa
Piscina amb capacitat per a 25 persones (consultar dates d'obertura de la piscina)

Cal saber...

Piscina municipal a Dosrius: hi ha parada d’autocars a 15 minuts de la casa a peu.

Pista poliesportiva coberta, zona de pistes de pàdel i tennis i rocòdrom amb opció de lloguer a 15 minuts a peu de la casa a la zona esportiva de Can Massuet.

RUTES I ITINERARIS

Senderisme: es poden fer moltes rutes des de la casa ja que està situada al bell mig del parc. Es pot visitar el Santuari del Corredor, el Dolmen de Pedra Gentil, el Dolmen de les Arenes o el Pi cargolat. També a prop de la casa hi ha la Font del Ferro, que es troba dins d’un recorregut circular. També hi ha una ruta guiada cap a Vallgorguina.
El Museu del Bosc i la Pagesia: museu situat a Vallgorguina que posa en valor el món del bosc, la natura i la pagesia.
El pou de glaç - Canyamars és un dels més ben conservats de Catalunya, i resta com a testimoni d’una indústria avui desapareguda, la del gel. La riera Rupitera és una de les riberes més ben conservades de la comarca: avellaners, gatells, saücs i falgueres conviuen sota els verns a tocar del pou de glaç, el qual es pot visitar.
A la població de Canyamars es poden fer passejades en ruc, visitar una granja de vaques lleteres o fer activitats d’aventura.

Tour virtual

Planta baixa
1 sala
Cuina
Sanitaris
Menjador
1 habitació de 6 i 8 places

Planta primera
1 sala
2 habitacions de 8 places
1 habitació de 4 places
1 habitació de 6 places
Sanitaris

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina

Com arribar

Coordenades GPS: 41.623939°N, 2.435724°E

Transport públic des de Barcelona (2h)
Agafar tren a Barcelona Sants (R1) direcció Maçanet Massanes, baixar a la parada de Mataró. En sortir de l’estació, hi ha una parada d’autobús de la companyia Sagalés, cal agafar el número 551 i baixar a la parada Urb. Can Massuet / Av. del Far - Av. de Dosrius. Camineu per l’Avinguda del Far fins arribar a l’entrada del Parc (15 minuts), baixeu pel camí del parc i al davant trobareu la casa de colònies, just al costat de la Rectoria de Sant Andreu d'Alfar.

Cotxe particular (45 min.)
Agafar la C-33, després continuar per la AP-7 fins a la sortida 12: Cardedeu / La Roca del Vallès, seguir per la C-35 fins a Llinars del Vallès, agafar la B-510 i, a la primera rotonda, continuar per la B-510 (1,9 km), creuar a l’esquerra. Hi trobareu l’entrada al Parc del Montnegre i el Corredor, continuar fins arribar a la casa, a uns 2 km.

Adreça

Alfar

Rectoria Sant Andreu de Alfar
08319 - Dosrius
(Maresme)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info