General

L’Aquàrium de Barcelona és al moll d’Espanya al Port Vell de Barcelona on hi ha aquaris i exposicions a més de servei de cafeteria, botiga, foto record, auditori i altres serveis.

L’Aquàrium ha estat visitat per més de 30 milions de persones des de la seva obertura el 8 de setembre del 1995. L’Aquàrium de Barcelona pertany al Grup Aspro.

El 2011 va rebre 1.675.735 visitants.

L’Aquàrium

L’Aquàrium té 35 aquaris diferents, 11.000 animals de 450 espècies diferents, un túnel submarí de 80 metres amb més de 100 persones treballant-hi.

L’Oceanari: Únic a Europa, és l’aquàri més gran i amb un nombre més gran d’espècies de L’Aquàrium de Barcelona. Amb 36 metres de diàmetre i 5 de profunditat, conté prop de 4 milions de litres d’aigua.

Hi trobareu espècies tan diverses com ara orades, morenes, peixos lluna, rajades i taurons.

Aquaris Mediterranis: L’Aquàrium de Barcelona és el més important del món en temàtica mediterrània.

Per descobrir-lo sense haver de mullar-vos us proposem fer una immersió cada cop a més profunditat a través de 14 aquaris representatius de les diferents comunitats mediterrànies.

Aquaris Tropicals: Un món fascinant de color se’ns obre sota el mar. Són els esculls de corall, creacions arquitectòniques singulars i de bellesa espectacular, edificades per petits invertebrats colonials, els coralls.

Planeta Aqua: Al segon pis, després de visitar els nostres grans aquaris i l’espectacular Oceanari, la visita continua.

Planeta Aqua us descobrirà moltes de les criatures que s’han adaptat a les més diverses condicions del medi aquàtic: el fred glacial, la foscor dels abismes, les càlides aigües tropicals…

Explora! Zona Infantil: L’Explora! és un espai interactiu de L’Aquàrium de Barcelona concebut per donar a conèixer el món marí als nens i nenes. Conté més de 50 interactivitats per tocar, mirar, escoltar, investigar i descobrir la natura.

Joies de la mar: La mar amaga moltes joies i tresors. Qui no ha buscat mai conquilles a la platja i s’ha sorprès de la varietat i riquesa de les seves formes i colors?

Dades d’interès

L’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell
08039 – Barcelona
(Barcelonès)

Serveis

  • Adaptada
  • Calefacció
  • Transport públic

Com arribar

Metro:
L3 estació Drassanes
L4 estació Barceloneta

En Cotxe o Autocar:
Ronda Litoral Sortides 21 i 22.

Bus Turístic & Barcelona Tours
Bus interurbà de Barcelona nº V17

Adreça

L'Aquàrium de Barcelona

Moll d'Espanya del Port Vell
08039 - Barcelona
(Barcelonès)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

L'Aquàrium de Barcelona. Sortida d'un dia.

  • EINF
  • CI

QUÈ POTS FER A L’AQUÀRIUM?

Activitats Experimentals: Contes, cançons, observació, experimentació, emoció… són els ingredients del taller.

Activitats Teatralitzades: Adreçades als cursos d'educació infantil, l'alumnat serà protagonista d'històries del mar. D'una manera lúdica i educativa coneixerà els organismes que hi viuen i el seu entorn, de la mà de la Doctora Pandora, del peix pallasso Evarist i d'altres personatges.

Visita Guiada: Adaptada als diferents nivells educatius, la visita transcorre pels 21 aquaris mediterranis i tropicals i el gran Oceanari, de la mà d'un educador de L'Aquàrium. Parlem de 450 espècies, 11.000 organismes, taurons, cavallets i estrelles de mar, morenes, peixos pallasso...

Visita Lliure: Visita que permet l’accés a totes les àrees visitables de L’Aquàrium: 21 aquaris mediterranis i tropicals, el gran Oceanari, Planeta Aqua , Explora! i l’exposició Joies de la mar.

Activitats

EXPERIMENTALS
Aleta de Tauró. Com són els taurons? Què mengen? Com neixen? Esbrinem-ho!
Les Estrelles i El Mar. Quants braços tenen les estrelles de mar? On tenen la boca? Es poden moure? Investiguem-ho!
Petjada de Pingüí. Com viuen els pingüins? Què mengen? Com es reprodueixen? Descobrim-ho!
Dansa la Mediterrània. Com es mouen els peixos?Com interactuen amb el món que els envolta?

TEATRALITZADES
N'hi ha de tots colors! Visita guiada + Teatre Interactiu Científic Què hi faig, aquí? Aquesta aigua és molt freda! Necessito ajuda! Que algú em porti a les meves aigües tropicals!
El Misteriós Cas del Tauró Desaparegut. En Jordi, el tauró més gran de L’Aquàrium, ha desaparegut. La Doctora Pandora, amb l’ajuda dels seus amics del fons del mar, intentarà trobar-lo. Ho aconseguiran?
Viatge al País de Marmarà. On és en Marmàra? Acompanyem la Mariel per tots els mars del món? Aventura i emoció assegurades!

VISITES
Visita Guiada. Un passeig per observar i conèixer com és la vida al fons del mar de la mà d’un educador de L’Aquàrium.
Visita Lliure. Aquesta opció permet la visita de totes les àrees expositives de L’Aquàrium i és el mateix mestre qui condueix el grup.

L'Aquàrium de Barcelona. Sortida d'un dia.

  • ESO
  • BATX
  • CF

QUÈ POTS FER A L’AQUÀRIUM?

Tallers Experimentals: Observació, experimentació, investigacions, pràctiques de laboratori… Activitats adequades als diferents currículums de secundària.

Visita Zona Tècnica: Interessant visita a les entranyes de la complexa instal·lació, els sistemes i processos de filtració, la sala de quarantena, etc.

Visita Guiada: Adaptada als diferents currículums d’educació secundària, la visita transcorre pel gran Oceanari, els 14 aquaris mediterranis i els 7 tropicals. Animals vertebrats i invertebrats constitueixen el conjunt d’11.000 organismes que hi viuen de 450 espècies diferents.

Visita Lliure: Visita que permet l’accés a totes les àrees visitables de L’Aquàrium: 21 aquaris mediterranis i tropicals, el gran Oceanari, Planeta Aqua , Explora! i l’exposició Joies de la mar.

Treball de Recerca al Batxillerat: Cursos específics d’assessorament biològic per als alumnes de batxillerat que desenvolupin una recerca de temàtica marina.

Activitats

TALLERS EXPERIMENTALS
La Ciència del Busseig. Aquesta activitat consta d’un taller experimental i una pràctica de busseig d’alguns alumnes de la classe.
Els Taurons: Depredadors o preses. L’alumnat coneixerà la biologia dels taurons a partir de l’anàlisi de dades estadístiques d’atacs i captures d’aquests peixos cartilaginosos.
El Món dels Peixos. A partir de l ‘observació i descripció morfològica de diferents exemplars, l’alumnat reconeixerà les característiques externes dels peixos, diferenciarà les espècies bentòniques de les pelàgiques i identificarà les adaptacions al seus hàbitats.
Els Invertebrats marins. A partir de l’observació directa d’organismes vius i de mostres biològiques, l’alumnat identificarà els trets comuns dels principals grups d’invertebrats marins.

VISITES
Visita Guiada. Un biòleg o una biòloga de L’Aquàrium dóna a conèixer diversos aspectes de la biologia marina a partir del recorregut dels aquaris mediterranis i tropicals.
Visita Lliure. En aquesta opció de visita, és el mateix professor el que condueix el grup pel recorregut dels aquaris mediterranis i tropicals, i per les exposicions: Planeta Aqua, Explora i Joies de la mar.

TREBALL DE RECERCA AL BATXILLERAT
Curs d’assessorament biològic. El Departament d’Educació de L’Aquàrium de Barcelona ofereix cursos específics d’assessorament biològic per a tot l’alumnat de batxillerat que desenvolupi una recerca de temàtica marina, i en especial relacionada amb la Mediterrània.

+info