General

La casa de colònies Artur Martorell es troba a Calafell (Costa Daurada), a la part alta del poble i envoltada de vinyes.

Amb una climatologia quasi sempre favorable, i molt a prop de la platja, és un espai ideal per dur a terme activitats de lleure amb unes immillorables instal·lacions.

La proximitat amb el nucli antic de Calafell dóna peu a conèixer i a realitzar activitats com la visita del castell medieval o de la ciutadella ibèrica.

La casa

L’establiment disposa de vàries habitacions amb bany de 4 i 10 places, tres menjadors i quatre sales d’activitats. També destaquem l’espai exterior amb una pista poliesportiva, pista de volei, piscina i zones d’àrea recreativa que faciliten l’estada familiar i de grups organitzats.

Artur Martorell acull el projecte educatiu de l’Escola del Mar, que desenvolupa programes educatius escolars de tots els nivells. La descoberta de la platja i del litoral, el vent, la sorra i les activitats tradicionals de la pesca, junt amb les visites culturals al castell o a la ciutadella ibèrica, al Port de Vilanova o a la platja natural de Torredembarra, són algunes de les propostes. La proximitat amb Port Aventura és un valor afegit a l’estada d’oci, vacacional o viatge fi de curs.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000023

Casa de colònies Artur Martorell
Ctra de Torredembarra s/n
43820 – Calafell (Tarragona)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions exteriors:

Pista poliesportiva
Piscina (20x10 m)
4 Àrees recreatives
Esplanada de jocs
Taules de pícnic
Pista voleibol

Cal saber...

Rutes i itineraris

Excursions a peu:

Castell de Calafell, 20 min.
Platja de Calafell, 20 min.
Arc de Berà, 2h 30 min.
El Vendrell, 1h 15 min.
Sant Salvador, 1h. Museu Pau Casals

Excursions en cotxe o en autocar:

Aqualeon parc aquàtic
Port Aventura
Tarragona: muralles, amfiteatre, fòrum romà.
Poblet i Santes Creus: principals monestirs del gòtic català.
Vilafranca del Penedès: Museu del Vi.
Vilanova i la Geltrú: subhasta del peix.

Habitacions

Edificis d'habitacions

Edifici Tramuntana

Planta baixa:
4 habitacions de
12 places
2 habitacions de
4 places amb bany

1era planta:
4 habitacions de
12 places
2 Habitacions de
4 places amb bany

Edifici Xaloc

Planta baixa:
8 habitacions de
8 places amb bany
2 habitacions de
4 places amb bany

Primera planta:
7 habitacions de
8 places amb bany
2 habitacions de
4 places amb bany
1 habitació de
6 places amb bany (adaptada 3 places)

Edifici Mestral

Planta baixa:
3 habitacions de 4 places (6 places adaptades)
Un bany adaptat

Primera planta:
3 habitacions de 6 places amb bany

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Tren RENFE, estació de Calafell. La casa queda a 800 m de l'estació per l'antiga carretera d'El Vendrell (Rbla. Mn. Jaume Tobella). Cal trencar a l'esquerra al km 59'2. La casa es troba a 50 m. Hi ha un indicador.

Cotxe particular:
a) Barcelona - Vendrell per la carretera C-31, o per autopista C-32, amb sortida a Calafell. Agafar la carretera en direcció al Vendrell fins la indicació de la casa de colònies.

b) Autopista AP-7, sortida El Vendrell, retornar cap a El Vendrell, agafar la variant d'aquesta població i, des d'allà, la carretera C-31 a Calafell, trencant al km 59'2.

Adreça

Artur Martorell

Ctra de Torredembarra s/n
43820 - Calafell (Tarragona)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Escola de Mar Tremall. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

La casa de colònies Artur Martorell es troba situada a la Costa
Daurada, a prop de la platja de Calafell, municipi amb una llarga
tradició marinera. El clima favorable de la zona permet dur a
terme diverses activitats educatives en què el centre d’interès és
el mar, la seva ecologia i la seva importància mediambiental.

Programa d'activitats
El Rei Neptú. Coneixerem la vida a les profunditats marines i farem grans jocs de descoberta del mar.
L’Agustí, el pop marí. El món sota l’aigua, els animals que hi viuen i el que hi podem trobar.
El pirata Tim. De les mans d’aquest famós pirata, aprenem a fer de pirates i a descobrir-ho tot sobre el mar.
El capità Sebastià. Ens preparem per a ser uns navegants sobre el vaixell Calafell tot descobrint el mar

Escola de Mar Tremall. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS

La casa de colònies Artur Martorell es troba situada a la Costa
Daurada, a prop de la platja de Calafell, municipi amb una llarga
tradició marinera. El clima favorable de la zona permet dur a
terme diverses activitats educatives en què el centre d’interès és
el mar, la seva ecologia i la seva importància mediambiental.

Programa d'activitats
El món de la pesca. Coneixem la vida dels pescadors i del port pesquer.
Torredembarra, la platja natural. Dunes, aiguamolls, l’ecosistema marí i els problemes ambientals del mar.
Els ibers a Calafell. Qui vivia a la costa abans dels romans, els primers pobladors i la ciutadella ibèrica.

*A més podem fer activitats nàutiques, caiac de mar, iniciació a
la vela lleugera, BTT, tir a l’arc, orientació i GPS, scooters, parc
de cordes, entre d’altres.

L'escola del Mar, Treball de Síntesi Estada de 2 a 5 dies.

 • ESO

Primer cicle: treball de síntesi
La Unió Europea vol fer un estudi sobre l’impacte ambiental de les zones costaneres del Mediterrani. L’estudi es farà en zones protegides, poc explotades i en pobles de la costa escollits de forma aleatòria.

En el cas de la Costa Daurada, el poble escollit ha estat Calafell, i l’Ajuntament ha demanat la col·laboració de totes les institucions culturals i educatives del poble, entre les quals hi ha la casa de colònies. Els nois i noies que s’hi estiguin col·laboraran en aquest estudi redactant un informe sobre la vila de Calafell i la seva evolució al llarg de la història.

Programa d'activitats
Situa’t. El Baix Penedès, Catalunya. C. Soc. i Llg.
La població de Calafell. C. Soc. i Mat.
Descoberta d’una platja natural, els Muntanyans de Torredembarra. Nat. i C. Soc.
Visita a la Ciutadella ibèrica de Calafell. C. Soc.
Visita al castell de Calafell. C. Soc.
Visita al poble de Calafell. C. Soc.
Visita als aquaris i a la col·lecció de petxines. Nat.
Dissecció d’un peix. Nat.
Visita al port de Vilanova i la Geltrú. Nat. i C. Soc.
Conclusió. Informe sobre la vila de Calafell i la seva evolució al llarg de la història. Llg.
Esports d’aventura: vela, caiac, BTT, GPS, tir amb arc.

Activitats familiars

Els caps de setmana, ponts i vacances d'estiu es desenvolupa un programa de vacances en família amb activitats pensades per a realitzar pares i fills conjuntament per gaudir del lleure del cap de setmana, amb l'ajut d'un monitor dinamitzador.

+info