General

L’Aula de Natura Can Palós, situada al Montbaig-Montpedrós, als contraforts meridionals de la Serralada Costanera Catalana, allà on les serres del Garraf i l’Ordal baixen cap a la plana deltaica del Llobregat. Al voltant de la masia trobem els cims de Sant Ramon/Montbaig (295 m), Sant Antoni/Montpedrós (357 m) i el Turó del Tabor (356 m).

Can Palós es troba a la conca de la riera de Can Soler, l’única riera que resta sense canalitzar a St. Boi i que compleix una funció important pel que fa a la recàrrega natural dels aqüífers del Pla del Llobregat. Construïda entre finals del segle XVII i principis del XVIII, aquesta masia inclou una plantació recuperada de vinyes, i es troba envoltada de boscos de pi blanc i alzinar mediterranis, amb clapes de màquia, brolla i de plantacions d’arbres fruiters (sobretot cirerers).

Can Palós es troba situada a l’Anell Verd, itinerari per vianants i ciclistes que recorre i apropa a espais d’interès paisatgístic (com el parc fluvial o la muntanya de Sant Ramon) i cultural (com les Termes Romanes, la cripta de la Colònia Güell o la Torre de Benviure).

La casa

Compta amb 36 places totals.

Planta baixa:

Habitació1: amb 2 lliteres: 4 places
Bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

1er pis:

3 habitacions

Hab 2: 6 lliteres i dos llits individuals: 14 places
Hab 3: 2 lliteres: 4 places

Hab 4: 7 lliteres: 14 places

Cal dur el llençol de sota i la coixinera. Cal dur el sac de dormir. Disposa de mantes.

Nombre de serveis: 5
Dutxes: 3
Aigua calenta
Nevera
Congelador: 1, domèstic
Cuina de 5 focs
Microones
Campana extractora
Estris de cuina
​Menjador
Infermeria
Sales de treball: 3, polivalents
Calefacció (energia geotèrmica)
Zona de joc: sí en la mateixa parcel.la de la casa
Lloc de bany: piscines municipals del poble
​Apte per a persones amb mobilitat reduïda
Instal·lacions ambientals:

Calefacció amb energia geotèrmica
Llums de leds per estalvi energètic
Reductor de consum d’aigua
Depuradora biològica

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AN000585

Aula de Natura Can Palós
Plaça Can Terrello
08830 Sant Boi de Llobregat
(Barcelona)
+ Info i reserves

Habitacions

Planta baixa:

Habitació1: amb 2 lliteres: 4 places
Bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

1er pis:

3 habitacions

Hab 2: 6 lliteres i dos llits individuals: 14 places
Hab 3: 2 lliteres: 4 places

Hab 4: 7 lliteres: 14 places

Cal dur el llençol de sota i la coixinera. Cal dur el sac de dormir. Disposa de mantes.

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

Autobús de línia

Per Santa Coloma de Cervelló (urbanització Cesalpina):

Línia L76 (parada Av.Compte Ramon Berenguer-Dalí)
Pugem cap al carrer Llobregat nº 60, i seguim les indicacions de l'apartat "Cotxe particular".

Per Sant Boi:

​Línia SB3 (parada Acàcies-Pollancres)
Línia L70 Barcelona (Pl. Espanya)-Sant Boi (Ciutat Cooperativa)
Línia L72 Barcelona (Pl. Espanya)-Sant Boi (Ciutat Cooperativa)
Línia L77 Aeroport (T1)-Sant Boi (Centre Salut Mental)
NitBus

Línia N13 Barcelona (Pl.Catalunya)-Sant Boi (Ciutat Cooperativa)
Línia N14 Castelldefels-Barcelona

Ferrocarril

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, línia Llobregat – Anoia, estacions de Sant Boi (connexió SB3 i N13), Colònia Güell (connexió L76) o Santa Coloma de Cervelló (connexió L76).
Anem fins al carrer Eucaliptus nº 69 i seguim les indicacions de l'apartat "Cotxe particular".

Cotxe particular/ Autocar privat

Per Santa Coloma de Cervelló:

Cotxes i autocars petits: Des del nostre punt d'origen anem fins a la urbanització Cesalpina de Santa Coloma de Cervelló, i deixem el vehicle al carrer Llobregat nº 60, en la cruïlla amb el carrer Joan Miró. Pugem caminant un petit carreró que ens duu fins a la pista forestal “Plaça can Terrello”. Seguim aquesta pista cap a la dreta i, a 15 metres, trobarem una pista amb una cadena que baixa cap a Can Palós, amb un cartell “Can Palós 0,5 km”.

Autocars grans: Des del nostre punt d'origen anem fins a la urbanització Cesalpina de Santa Coloma de Cervelló, i deixem el vehicle a la Avinguda de la Dolça Provença amb av. Compte Berenguer. Prenem el carrer de Can Cartró, i a uns 250 m prenem el camí de terra que té una cadena. Caminem 500 m i arribem a un altre camí de terra, que prenem a mà esquerra fins trobar el cartell “Can Palós 0,5 km”.

Per Sant Boi:

Des del nostre punt d'origen anem carrer Eucaliptus nº 69 de Sant Boi. Els autocars hauran d'aparcar en aquest punt, i hem de seguir el camí a peu. Els cotxes, si tenen clau de la cadena, poden accedir fins a Can Palós (Important: cal accedir al Centre Escolta amb el mínim nombre de vehicles privats possibles, ja que l'espai per aparcar és limitat). Prenem una pista sense asfaltar -amb una cadena- en direcció al restaurant Santa Bàrbara. Passat el parquing del restaurant, trobarem un altre camí amb cadena, a on comencen els cartells de l'Anell Verd de Sant Boi que van indicant com arribar a Can Palós.

Adreça

Aula de Natura Can Palós

Plaça Can Terrello
08830 Sant Boi de Llobregat
(Barcelona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats familiars

Excursions possibles

A peu

Circular vall de Santa Bàrbara del Llor. Distància: 4,52 km. Dificultat: mitjana.
Cim del Montpedrós. Distància: 2,89 km. Dificultat: mitjana.
Cim del Montbaig- ermita de Sant Ramon. Distància: 3,55 km. Dificultat: mitjana.
Turó d'en Tàbor. Distància: 2,68 km. Dificultat: mitjana.
Ruta de la Pedra Seca del Montbaig (circular). Distància: 4,15 km. Dificultat: mitjana.
Anell Verd de Sant Boi (circular). Distància: 18 km. Dificultat: mitjana.
Colònia Güell. Distància: 3,94 km. Dificultat: baixa.
Cursa de la Roca Negra. Distància: 24,57 km. Dificultat: mitjana.
En bicicleta

L'Anell Verd de Sant Boi (circular) Distància: 16, 13 km. Dificultat: mitjana.
Sector occidental del delta de Llobregat: Castelldefels-Sant Boi. Distància: 36 km. Dificultat: baixa.
La Via Verda del Llobregat (circular). Distància: 63,02 km. Dificultat: baixa.
En bici per les platges del Delta del Llobregat.
ESPAIS NATURALS

Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc del Garraf (Xarxa Natura 2000, PEIN), Serra de Collserola (Parc Natural, Xarxa Natura 2000, PEIN), Delta del Llobregat (Reserva Natural Parcial, Xarxa Natura 2000, PEIN)

+info