General

Sortides Escolars: Sortida d’un dia al Taller de Vidre d’Aventurina

Som la Maria i en Ferran i la nostra vocació és organitzar tallers creatius per a totes les edats.
De sempre hem estat vinculats al món de l’art, la cultura, el lleure i l’educació.

El nostre projecte neix el 2006 com a taller itinerant.

Actualment estem ubicats a l’Ametlla del Vallès en un espai envoltat de natura.

Ens agrada estar al costat dels mestres, dels infants, de les famílies i compartir amb tots ells la nostra passió pel vidre i la ceràmica.

Treballem amb materials de primera qualitat utilitzant procediments artesanals autèntics.

Cada any sou més els que que heu vingut a fer un taller participatiu, i esperem continuar amb tots vosaltres. Gràcies per la confiança en el nostre projecte.

Dades d’interès

Pots veure totes les opcions de Sortides escolars a https://www.decolonies.com/sortides-dun-dia

Exteriors

Una dia amb nosaltres consisteix en la realització d’un taller d’una o dues hores combinades amb activitats paral·leles de mitja hora.

Tenim previst 5h d’activitats dirigides i entremig de cada activitat fem una parada “tècnica”.

Després de dinar, sempre hi ha mitja hora d’esbarjo.
Els itineraris els adaptem a les necessitats específiques de cada grup i de cada tècnica.

A mig dia, les/els mestres fareu el taller pensat per vosaltres, per viure de primera mà la mateixa experiència que els vostres alumnes.

En cas de pluja, hem previst activitats dins l’aula.

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Taller de Vidre. Sortida Escolar.

  • TOTS

Totes les activitats programades es temporitzen segons la climatologia, disponibilitat de temps, i el ritme de cada grup.

El treball del taller consisteix en la decoració d’un vidre que es convertirà en un platet. Totes les activitats van dirigides.

Activitat es gratuita per a professors i acompanyants.

+info