General

La casa de colònies de l’Antic Balneari al poble de Rocallaura (Urgell) al costat del Monestir de Vallbona de les Monges, dins la ruta del Císter.

Som una empresa familiar, de 4ª generació,la casa  és una antiga masia de pagès de 1850 que va anar evolucionant cap a balneari i casa de repòs pel seu manantial de l’Aigua de Rocallaura, amb propietats medicinals per eliminar les pedres de ronyó, litiasis úrica, actualmente es continua envasant.

Acollim escoles, esplais, casals, famílies i grups d’amics. L’Antic Balneari de Rocallaura disposa de dues habitacions amb 35 places de llitera cadascuna. Tenen calefacció, dutxes i lavabos propis. Organitzem tallers i activitats per a adults i menuts.

La casa

Amb capacitat de 76 places, repartit en 2 habitacions de 30 i 36 places respectivament. A banda a la part d’hostal capacitat de 17 places repartit en  una habitació de quatre places, una de tres places, tres habitacions de matrimoni i dos de dos places, aquestes tenen bany a la mateixa habitació.  A la zona d’Alberg hi ha una dutxa comunitària de 6 places, i 6 lavabos.El menjador té capacitat fins a 90 places. Tenim 2 sales interiors.

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000415

Afores, s/n
25269 – Vallbona de les Monges
(Urgell)
+ Info i reserves

Exteriors

3 porxos exteriors on s’hi poden fer activitats. Zona de gronxadors, camp de futbol i tenim piscina pròpia, amb capacitat per a banyar-se a la vegada 20 persones. També zona boscosa amb camins per fer excursions. La casa està protegida de la carretera per portes amb reixes.

Cal saber...

Tenim cura de la taula, i fem cuina amb productes propis i de proximitat perquè sigui degustada sense presses. Ens adaptem al vostre ritme i necessitats, amb menús per a col·lectius amb necessitats específiques.

Pels voltants, hi ha molt a fer i descobrir: rutes amb bicicleta, senderisme, monestirs cistercencs, viles medievals, esdeveniments culturals i enoturisme als cellers de les DO Conca de Barberà i Costers del Segre. També organitzem tallers i activitats per a escoles, esplais i grups d'amics.

El Santuari del Tallat, a peu 4 kms,amb vistes de la conca de Barberà ,i al prepirineu. El Santuari del Tallat data del segle XIV, concretament del 1354, quan es construí una església per part d'uns veïns de Rocallaura en honor a la Mare de Déu: l'església de Santa Maria del Puig del Tallat.  Tot i així, la primera vegada que el Tallat apareix en documents és a partir de l'any 1058.

El mirador de la Serra del Tallat,serra a 787m. d'altitud i des d'on es pot divisar part de la Conca de Barberà i de l'Urgell gràcies a la seva posició privilegiada. Està situada al capdamunt de la vall de Maldanell i fa de línia divisòria entre l'Urgell i la Conca de Barberà.

També podem trobar l’antiga línea L2 , segona línea de defensa durant la Guerra Civil,després de la de l’Ebre, on podem veure diferentes construccions , com nius d’ametralladora, o Refugi  de la guerra civil.

A 8 km , per camins o carretera,  podem trobar el  Monastir de Santa Maria de Vallbona, que pertany a la ruta del Cister, on actualment, les monges que encara hi viuen, segueixen les normes i disciplines d l'ordre de Sant Benet. També trobarem l'espai Montesquiu, un museu sobre el poble, ara abandonat, que donà origen a la població de Vallbona de les Monges.
De camí podreu veure els estimaocells, un espai naturalista que converteix uns espantaocells en un lloc on interactuar amb la natura.

PRODUCTES PROPIS

Aigua de Rocallaura. La deu brolla a uns centenars de metres del balneari. El costum de venir a prendre les aigües és l'origen del nostres establiment.
Les seves propietats terapèutiques estan reconegudes oficialment des del 1909. Els alts continguts en liti i estronci d'aquesta aigua minero-medicinal prevenen la formació de càlculs renals, així com la seva expulsió. L'ús habitual en facilita l'eliminació d'àcid úric, millora el funcionament dels ronyons i alleuja la psoriasis i l'artritis reumàtica.

Perfums.

Mel i apicultura. Les abelles de raça autòctona ens proporcionen mel de mil flors, de tardor i de bosc d'alzina. En tenim de fresca tot l'any, ja que practiquem la transhumància a la recerca de flors de temporada a les garrigues de l'Alt Camp, als boscos de castanyers de Prades i als Pirineus. De les 200 arnes de la nostra marca Entreflors, també venen pol·len fresc, que ajuda el cos a absorbir millor els minerals i a equilibrar la flora intestinal. Les abelles amb els brots tendres fabriquen el pròpolis, amb propietats bactericides i antibiòtiques. Nosaltres n'elaboren tintures, ungüents i sabons.

Sabons artesans. Elaborats únicament amb productes naturals, com els olis de coco, oliva i ametlla, i perfums aportats pels olis essencials de plantes. El sabó de romaní contribueix a tonificar els músculs. El d'espígol i calèndula t'hidratarà la pell. El sabó de fonoll amb pericó desinfecta, i el d'herba de santa Maria amb argila verda és un eficaç exfoliant.

Olis de massatges. Amb el seu perfum i textura, augmenten l'eficàcia i les sensacions benefactores del massatge. El d'oli d'ametlla macerat amb romaní et tonificarà els músculs. I amb el d'espígol, n'obtindràs una relaxació més profunda.

Cervesa artesana. Som un dels pioners en l'elaboració de cervesa artesana a Catalunya. Sota la marca "Les Clandestines", fem cervesa d'alta fermentació, d'estil anglès i baixa graduació. Sense pasteuritzar ni filtrar, conserven totes les propietats, aromes i gustos de la bona cervesa. N'elaborem de negra, rossa, quatre maltes, farigola, espelta i amb mel.

Habitacions

Amb capacitat de 76 places, repartit en 2 habitacions de 30 i 36 places respectivament.

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Terres de LLeida

Terres de LLeida

Terres de Lleida.

Una amalgama de pobles i civilitzacions ha llegat a Lleida una cultura rica i inquieta que es reflecteix en la moderna ciutat capital que és avui. Els ilergets, d'origen líber, formen un poble constituït a mitjans del segle VI aC. El seu hàbitat se situa en llocs elevats, per tant, és fàcil imaginar Iltirta al cim de la Roca Sobirana.

Les Terres de Lleida, un museu al cel obert!

Les Terres de Lleida us sorprendran per la diversitat de propostes per gaudir amb la família. Els paisatges de la plana són creuats per mil-i-una rutes amb encant com la Ruta dels Castells de Sió, la Ruta del Vi, la Ruta del Císter o el tren dels llacs.
Per als amants de l'astronomia, no us podeu perdre el Centre d'Observació de l'Univers.
Si voleu passejar per la ciutat de Lleida, us trobareu una magnífica catedral, la Seu Vella, o el conjunt templer de Gardeny.

Us animem doncs, a descobrir les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

 

Visites

La Ruta dels Castells de Sió.
El riu Sió ha esdevingut un espai de frontera en la història d'aquestes terres. Els castells de la frontera, als segles X al XII, van representar una autèntica xarxa defensiva del territori. El Riu Sió, doncs, ens ajuda a resseguir un recorregut temàtic: Montsonís, Montclar, Florejacs, Les Pallargues, Vicfred, Concabella i Formós en són una petita mostra.

Parc Astronòmic del Montsec - Centre d'observació de l'Univers.
Tant de dia com de nit, l'experiència de visitar el Parc és sempre enriquidora. El planetari multimèdia digital, amb una cúpula de 12 metres de diàmetre, es projecta un espectacle audiovisual i on el visitant pot gaudir de l'ull del Montsec. A la nit, es completa amb la obertura de la cúpula per observar el cel real. El parc de Telescopis, obert tant de dia com de nit, permet observar el sol, la lluna, els planetes, nebuloses..

Ruta del Císter.
Formada per 65 municipis de l'Alt Camp, la Conca de BArberà i l'Urgell, els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges esdevenen l'expressió cabdal que identifica el llegat artístic, cultural i històric d'aquestes comarques d'interior.

Ruta del Tren dels Llacs.
Seu, observa, admira.. deixa't portar a través del paisatge. La línia fèrria Lleida-La Pobla de Segur, es remunta al projecte transpirinenc d'unir la ciutat amb Saint Girons (França), a través del Port de Salau.  La finestra del vagó del tren ens obre la mirada a un paisatge de gran bellesa, un territori de camps de conreu aspres i agrests, amb un fons de cims blancs del Pirineu.

Oli verge de les Garrigues.
L'oli verge extra de les Garrigues, conegut arreu per les seves propietats i exquisidessa, ens obre les portes a una comarca regada per el canal d'Urgell. L'olivera és el conreu més estès de la comarca. També podem visitar les pintures rupestres del Cogui, important jaciment d'art rupestre, o interessants museus etnològics, com el de Juneda, Castelldans i Borges.

El Montsec.
El Montsec és la serra més característica de la Noguera. Passant de ser conca marina fa dos-cents milions d'anys, és l'herència més viva d'una terra on el pas del temps i la història s'expliquen a cada pas. Amb arbres monumentals i reserves de fauna com la de Sant Llorenç de Montgai, el Montsec amaga dins les 180 coves i cavitats un espai per apropar al cel, la natura i la història.

Xarxa de pobles amb encant.
Alós de Balaguer, Guimerà, Tiurana, Murallat, Vallfogona de les Monges.. aquest municipis, sumant una trentena de petits pobles, formen part de la xarxa de pobles lleidatans amb encant. Ben senyalitzats per fer rutes i senders, amb ornamentació floral, color de les façanes... petits poblets que s'han unit i que cuiden els detalls.

Aquelarre de Cervera.
Festa tradicional que es celebra l'últim cap de setmana d'agost i que omple Cervera amb correfocs, espectacles, màgia, esoterisme i bruixes. Els seus protagonismes són "El Mascle Cabró" i les seves dames les bruixes. A més, s'hi organitza la Fira del Gran Boc, on s'ofereixen productes esotèrics i naturistes, o l'Aquerralet infantil, on els més petits fan una cercavila pels carrers de la vila.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Organitzem tallers i activitats per a adults i menuts:

De plantes aromàtiques. Visitarem el Jardí dels Sentits de la finca, on descobrireu i aprofundireu en el coneixement dels usos culinaris, medicinals, els hàbitats i les llegendes atribuïdes a aquestes espècies. En farem caramels, infusions o destil·lacions.
Durada: 1 hora i mitja. Si s'opta per destil·lar-les, 4 hores. Grup màxim de 20 persones.

Reconeixement de les plantes de l'Urgell. Localitzarem pels boscos de l'entorn del balneari les plantes més freqüents. Ajudats d'una clau d'identificació, aprendrem a distingir-les, a saber-ne la tasca i distribució al medi, mentre estimulem la capacitat d'observació. L'activitat també ensenya com usar una clau dicotòmica d'identificació.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

El fascinant món de les abelles. Descobrirem la morfologia, comportament social i l'aprofitament al llarg de la història de les abelles mitjançant unes diapositives. Després, degudament vestits i protegits, visitarem una arna. I acabarem elaborant una espelma amb la cera.
Durada: 3 hores. Grup màxim de 20 nens.

Tints naturals. Coneixerem i practicarem l'ús dels tints amb que tradicionalment s'acolorien els teixits. Emprarem elements naturals del nostre entorn per aconseguir els colors i fixar-los.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Fer pasta casolana. Aprendrem els cereals que es conreen a Catalunya i com es transformen en aliments. Després, elaborarem unes delicioses tallarines, que us podreu endur a casa.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

La castanyera despistada. Activitat per a la canalla i sols en època de la castanyada. Amb les ventades de tardor, la castanyera de Rocallaura ha perdut els estris per a coure-les. Entre tots, els trobarem i, alhora, aprendrem com canvia l'entorn amb la nova estació.
Durada: Opció d'un dia, 2 hores i mitja. Opció colònies, tarda-nit de 3 a 4 hores. Grup màxim de 30 persones.

Coneixem el nostre cos amb el Feldenkrais. Amb aquesta classe del sistema d'educació somàtica Feldenkrais guanyareu consciència del propi cos. Mitjançant l'atenció dirigida a les diferents parts i com es relacionen, després podreu corregir postures i millorar les habilitats motrius.
Per a la canalla, us proposem aprendre-ho tot jugant a través dels tallers “Hi ha un riu de lava” (7 a 11 anys) i “Sóc un gatet” (3 a 6 anys).
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Coneixem el cicle de l'aigua a la deu de Rocallaura. De ruta pel bosc, aprendrem el cicle d'aquest recurs essencial, així com els diferents tipus d'aigua. L'excursió ens portarà fins on brolla la deu de la Mare de Déu del Tallat, on en coneixerem la història i les virtuts de la seva aigua mentre ens fem passar la set.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Descobrim el poble de Rocallaura. Edificat a l'entorn de l'antic castell del segle XII i enlairat dalt d'un turó de la serra del Tallat, els alumnes hauran d'esbrinar i descobrir-ne la història i la vida dels quotidiana dels veïns. Pensada pels alumnes del cicle inicial, l'activitat és un joc de pistes temàtic que es realitza amb un monitor.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

 Excursions pels nuclis del terme. Farem exercici i, alhora, descobrirem els llocs emblemàtics del nostre entorn. Estudiarem l'empremta humana sobre el paisatge: búnquers de la Guerra Civil, tala d'arbres, murs de pedra seca, conreus…. Les sortides són als pobles de Rocallaura, Vallbona de les Monges, Montblanquet i al santuari del Tallat.

Durada: D' 1 a 6 hores, amb activitats de mitja jornada, matí o tarda. Sense límit de participants per grup.

Rutes a cavall.

Activitats familiars

Organitzem tallers i activitats per a adults i menuts:

De plantes aromàtiques. Visitarem el Jardí dels Sentits de la finca, on descobrireu i aprofundireu en el coneixement dels usos culinaris, medicinals, els hàbitats i les llegendes atribuïdes a aquestes espècies. En farem caramels, infusions o destil·lacions.
Durada: 1 hora i mitja. Si s'opta per destil·lar-les, 4 hores. Grup màxim de 20 persones.

Reconeixement de les plantes de l'Urgell. Localitzarem pels boscos de l'entorn del balneari les plantes més freqüents. Ajudats d'una clau d'identificació, aprendrem a distingir-les, a saber-ne la tasca i distribució al medi, mentre estimulem la capacitat d'observació. L'activitat també ensenya com usar una clau dicotòmica d'identificació.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

El fascinant món de les abelles. Descobrirem la morfologia, comportament social i l'aprofitament al llarg de la història de les abelles mitjançant unes diapositives. Després, degudament vestits i protegits, visitarem una arna. I acabarem elaborant una espelma amb la cera.
Durada: 3 hores. Grup màxim de 20 nens.

Tints naturals. Coneixerem i practicarem l'ús dels tints amb que tradicionalment s'acolorien els teixits. Emprarem elements naturals del nostre entorn per aconseguir els colors i fixar-los.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Fer pasta casolana. Aprendrem els cereals que es conreen a Catalunya i com es transformen en aliments. Després, elaborarem unes delicioses tallarines, que us podreu endur a casa.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

La castanyera despistada. Activitat per a la canalla i sols en època de la castanyada. Amb les ventades de tardor, la castanyera de Rocallaura ha perdut els estris per a coure-les. Entre tots, els trobarem i, alhora, aprendrem com canvia l'entorn amb la nova estació.
Durada: Opció d'un dia, 2 hores i mitja. Opció colònies, tarda-nit de 3 a 4 hores. Grup màxim de 30 persones.

Coneixem el nostre cos amb el Feldenkrais. Amb aquesta classe del sistema d'educació somàtica Feldenkrais guanyareu consciència del propi cos. Mitjançant l'atenció dirigida a les diferents parts i com es relacionen, després podreu corregir postures i millorar les habilitats motrius.
Per a la canalla, us proposem aprendre-ho tot jugant a través dels tallers “Hi ha un riu de lava” (7 a 11 anys) i “Sóc un gatet” (3 a 6 anys).
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Coneixem el cicle de l'aigua a la deu de Rocallaura. De ruta pel bosc, aprendrem el cicle d'aquest recurs essencial, així com els diferents tipus d'aigua. L'excursió ens portarà fins on brolla la deu de la Mare de Déu del Tallat, on en coneixerem la història i les virtuts de la seva aigua mentre ens fem passar la set.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

Descobrim el poble de Rocallaura. Edificat a l'entorn de l'antic castell del segle XII i enlairat dalt d'un turó de la serra del Tallat, els alumnes hauran d'esbrinar i descobrir-ne la història i la vida dels quotidiana dels veïns. Pensada pels alumnes del cicle inicial, l'activitat és un joc de pistes temàtic que es realitza amb un monitor.
Durada: 1 hora i mitja. Grup màxim de 20 persones.

 Excursions pels nuclis del terme. Farem exercici i, alhora, descobrirem els llocs emblemàtics del nostre entorn. Estudiarem l'empremta humana sobre el paisatge: búnquers de la Guerra Civil, tala d'arbres, murs de pedra seca, conreus…. Les sortides són als pobles de Rocallaura, Vallbona de les Monges, Montblanquet i al santuari del Tallat.

Durada: D' 1 a 6 hores, amb activitats de mitja jornada, matí o tarda. Sense límit de participants per grup.

Rutes a cavall.

+info