General

Ca n’ Oliver és una casa de colònies amb una àmplia experiència en el món del lleure, en estades familiars i grups d’amics i en la difusió de tallers i activitats culturals.

Envoltada de boscos i camps de conreu, la casa té un petit bosc propi i àmplies planes per dur a terme les vostres activitats amb tranquil·litat, tot gaudint de la natura.

La casa

Amb capacitat per allotjar 60 persones, us oferim un tracte molt familiar i àpats casolans.

Ens trobareu a Pontós, a la plana de l’ Empordà.
En un radi de 30 Km podeu visitar la costa Brava, Figueres, Girona, conèixer La Garrotxa, o bé anar una mica més lluny i visitar diferents indrets del sud de França.

La casa de colònies de Ca n’Oliver està situada en una petita elevació a les afores del municipi de Pontós, a la plana de l’ Alt Empordà.
Envoltada de camps de conreus (civada, ordi, blat ), d’oliveres, i boscos de pins que ens resguarden de la Tramuntana.

Ben comunicada, ja que es troba a prop de l’ autopista AP7 (sortida 4:Figueres i sortida 5:l’Escala). També de la N-II. Per arribar a Ca n’Oliver els desplaçaments són ràpids des de qualsevol punt de Catalunya i del sud de França.

Estem a 15km de Figueres, i en un radi de 30km hi ha les platges de la Costa Brava nord: Roses, Empuriabrava i l’ Escala. També dels centres històrics de Girona, Besalú o La Garrotxa.

Tot això, fa de la casa de colònies Ca n’Oliver, una casa ideal per a tot tipus de grup.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000441

Casa de colònies Ca n’Oliver
Carretera de Pontós a Figueres, s/n
17773 – Pontós
(Alt Empordà)

Exteriors

Zona d' exterior habilitada perquè pugueu fer-hi les vostres tertúlies a l'ombra de les moreres. Des d'aquesta zona podreu veure el poble de Pontós, el Massís de Torroella, els Pirineus i unes magnífiques postes de sol.

Habitacions

La casa consta de 5 habitacions amb lliteres i capacitat per allotjar 60 persones.A les lliteres ja teniu el llençol de sota i el coixí amb la coixinera. També hi ha mantes

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Piscina

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats familiars

La Prehistòria. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • CI
  • CM
  • CS

Podeu fer les vostres estades i colònies a Ca n’ Oliver perquè cap nen es quedi sense l’ experiència de fer una estada envoltat de natura, de crear vincles efectius amb els amics en un àmbit que no és l’escolar i de divertir-se amb la historia.

En Colònies 24 h. us acompanyem:
• De divendres des de les 17h a diumenge fins les 16h.
• De dissabte matí a diumenge fins les 16h.

El diumenge les families podeu venir a recollir els vostres fills a les 15h, veure la nostra instal·lació i fer l’ acomiadament tots junts. Teniu la possibilitat de venir abans a dinar amb nosaltres aquest dia

Programa d'activitats (tallers per concretar segons dies d'estada)
Construïm un campament prehistòric.Aprenem com vivien a la prehistòria, les tècniques i els materials per fer cabanes construint el nostre campament.
Fem foc?Descobrim la importància del foc i observem com l' encenien segons les dues tècniques conegudes: amb pedres i troncs.
Megalitisme: Els rituals funeraris.Descobrim què és un aixovar funerari, com s’enterraven els morts i què podem saber a partir de la troballa d’unes restes òssies prehistòriques.
La primera ceràmica.Observant i manipulant reproduccions ceràmiques neolítiques fem la nostra peça seguint un dels mètodes explicats.
La cacera prehistòrica. Saps què menjaven o com caçaven? ho sabràs a:
Sortim de cacera: practiquem la nostra punteria amb reproduccions d' eines i tècniques com els nostres avantpassats.
Seguim el rastre: seguim les petjades o rastres com un clan prehistòric.
Ens fem un amulet?Als nostres avantpassats prehistòrics també els agradava guarnir-se, però els amulets també s’utilitzaven en el món màgic i misteriós dels xamans com a símbol de poder. Ens farem el nostre amulet i l’omplirem de bones energies.
Els primers agricultors: Cuinem? Com es feia el pa? Com emmagatzemaven el gra? Feien servir sucre i llevat? Fem unes postres seguint el mateix procés que a l’edat de pedra.
Fem eines prehistòriques! Observem i manipulem reproduccions d' eines prehistòriques de diferents materials i tècniques per fer-nos la nostra pròpia eina.
Fem reproduccions! Reproduïm una peça històrica tal i com ho fan els restauradors dels museus.
Megalitisme: Fem un dolmen!Sabem què és un megàlit i de què està fet? experimentem la importància del treball en equip construint-ne un a gran escala!
Pintem!: Les Pintures rupestres.Ens convertim en artistes prehistòrics preparant els pigments i pintant amb la llum de la nostra llàntia.
Els recursos vegetals.Aprenem la seva importància, on els podem trobar, per a què servien i com s’utilitzaven.
Treballem el vímet : confeccionarem un petit recipient.
Fem un teixit: treballem amb un teler per elaborar una petita mostra.
La música del passat.Expressem la nostra creativitat rítmica i corporal. Amb l’ajuda del monitor, experimentem amb diversos instruments d’origen natural i en farem un.

Què cal portar?

Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Roba d'abric (segons temporada)
Gorro o gorra (segons temporada)
Pantalons curts i llargs
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Banyador i tovallola (segons temporada)
Crema Solar

Els Ibers. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • CI
  • CM
  • CS

Podeu fer les vostres estades i colònies a Ca n’ Oliver perquè cap nen es quedi sense l’ experiència de fer una estada envoltat de natura, de crear vincles efectius amb els amics en un àmbit que no és l’escolar i de divertir-se amb la historia.

En Colònies 24 h. us acompanyem:
• De divendres des de les 17h a diumenge fins les 16h.
• De dissabte matí a diumenge fins les 16h.

El diumenge les families podeu venir a recollir els vostres fills a les 15h, veure la nostra instal·lació i fer l’ acomiadament tots junts. Teniu la possibilitat de venir abans a dinar amb nosaltres aquest dia

Programa d'activitats (tallers per concretar segons dies d'estada)
Els primers artesans!Descobrim els primers oficis, què feien els artesans i on trobem els materials.
Treballem el vímet: confeccionem un petit recipient.
Fem un teixit: treballem amb un teler per confeccionar una petita mostra.
Fem de dissenyadors!Com es vestien els ibers?, seguien la moda? o com feien els tints?. Contestem aquestes preguntes i dissenyem la nostra indumentària.
La ceràmica iber.
Des del neolític la fabricació de ceràmica s’ha diversificat i tecnificat, veiem les diferències entre la ceràmica a mà i la de torn.
Decorem una ceràmica: pintem la nostra ceràmica com ho feien els ibers.
Fem una llàntia: Fem una llàntia d'oli a partir d'un motlle.
Som escribes!.Descobrim les primeres lletres i la importància de l' escriptura per les societats antigues. Fem el nostre escrit com ho feien els ibers sobre un suport que ens endurem.
Fem de paletes ibers! Tornem al passat i descobrim com feien les cases, amb quins materials i la importància del treball en equip. Ens convertim en paletes ibers reconstruint part d’una casa segons les tècniques constructives dels ibers.
Fem un mosaic!Els grecs i els romans van aportar moltes innovacions tecnològiques i artístiques que els ibers van adoptar. Observant i manipulant reproduccions aprenem a treballar com un artesà i fem un mosaic d' estil clàssic.

Què cal portar?

Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Roba d'abric (segons temporada)
Gorro o gorra (segons temporada)
Pantalons curts i llargs
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Banyador i tovallola (segons temporada)
Crema Solar

Edat Mitjana. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • CI
  • CM
  • CS

Podeu fer les vostres estades i colònies a Ca n’ Oliver perquè cap nen es quedi sense l’ experiència de fer una estada envoltat de natura, de crear vincles efectius amb els amics en un àmbit que no és l’escolar i de divertir-se amb la historia.

En Colònies 24 h. us acompanyem:
• De divendres des de les 17h a diumenge fins les 16h.
• De dissabte matí a diumenge fins les 16h.

El diumenge les families podeu venir a recollir els vostres fills a les 15h, veure la nostra instal·lació i fer l’ acomiadament tots junts. Teniu la possibilitat de venir abans a dinar amb nosaltres aquest dia

Programa d'activitats (tallers per concretar segons dies d'estada)
El Gran Torneig!Ens introduïm a l' Edat Mitjana a través del joc. Durant una estona ens posem a la pell dels habitants d' un castell per aprendre les normes de la cavalleria i els diferents estaments socials.
El Mercat Medieval.Reproduint la dinàmica d' un mercat medieval,aprenem la importància del comerç a l’edat mitjana.
El mercat: espai per comprar i intercanviar tota mena d’objectes, aliments, animals...i molts paranys a superar!
Fem un vitrall!: els artesans.
Descobrim la importància del vitrall a les esglésies medievals i la tasca que duia a terme el mestre vitraller. Elaborem el nostre vitrall segons els models pictòrics medievals.
Fem escuts!: L' heràldica.De l’edat mitjana tothom coneix els escuts dels cavallers, dels artesans...Aprenent la seva simbologia farem el nostre escut d' armes.
L' entrenament del Cavaller.La guerra a l’edat mitjana era molt freqüent, coneixem les diverses formes de lluita i la relació entre classes socials. I com a cavallers posarem a prova la nostra punteria i destreses tenint en compte les normes de la cavalleria.
El Gran Banquet!Per l' entreteniment dels nobles actuaven els comediants, trobadors, acròbates...després d’un gran àpat. Ens preparem unes actuacions per dur-les a terme davant dels senyors de Pontós.
Els recursos vegetals.Descobrim on els podem trobar, quin ús se’n feia, quines tècniques s’utilitzaven per transformar-los...
El treball del vímet: confeccionem un recipient de vímet.
El teixit: treballem amb un teler per confeccionar una petita mostra.
El Món dels Castells.Coneixem els suports escriptoris de l’edat mitjana, observem què dibuixaven i com escrivien. Ens convertim en copistes d’un monestir.
Fem de copistes!: l' Scriptorium.Per tot el territori trobem castells i torres de guaita. Ens posarem en la pell d' un constructor per aprendre com es feien, quins materials s' utilitzaven, i per a què servien mentre anem construint el nostre castell.

Què cal portar?

Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Roba d'abric (segons temporada)
Gorro o gorra (segons temporada)
Pantalons curts i llargs
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Banyador i tovallola (segons temporada)
Crema Solar

+info