General

Situats al municipi de Sant Pere de Riudebitlles, a l’Alt Penedès, l’Aula d’Entorn Rural o Aula de Natura Cal Carles és ideal per a escoles i famílies amb ganes de conèixer les activitats relacionades amb l’entorn, la natura, els animals (conills, gallines, cavalls, poni), les feines de pagès i totes les relacionades amb les festes populars.

L’equip de Cal Carles, pagesos de tota la vida, treballant al camp, cuidant els animals i gaudint dels cavalls i ponis a casa desde molt petits, i que sumant l’experiència dels últims anys d’haver fet de mestra i direcció durant 23 anys, us faràn gaudir d’un molt bon dia.

L’aula

L’objectiu de l’aula d’entorn rural, és donar a conèixer les activitats relacionades amb l’entorn, la natura, els animals (conills, gallines, cavalls, poni), les feines de pagès i totes les relacionades amb les festes populars.

Alhora, s’hi fan activitats per a AFES i AMPES, associacions, empreses… Un munt d’activitats per a tot tipus de públic.

Les activitats es realitzen a l’aire lliure, i en contacte amb la natura.

Disposa d’una mobil-home on hi ha els lavabos, tot el material necessari i un porxo gran, al costat mateix compta amb un magatzem gran per si algun dia esporàdic sorprengués la pluja, i alhora es converteix amb sala de migdiada aquelles escoles o Llar d’Infants que ho demanin.

Compta també, amb zona de picnic amb diferents espais de relax i de joc.

Zona d’aparcament per a autocars.

Dades d’interès

Cal Carles, Aula de Natura
Carrer Turró
08776 – Sant Pere de Riudebitlles
(Alt Penedès)

Distàncies

Barcelona 54,30 km
Girona 137,00 km
Lleida 120,00 km
Tarragona 71,00 km

Adreça

div class="adreca_detall">

Aula de Natura Cal Carles

Carrer Turró
08776 - Sant Pere de Riudebitlles
(Alt Penedès)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info