General

Cal Ferrer és una casa de colònies situada a la comarca del Pla de l’Estany, concretament a la població de Porqueres, a uns 2 km. de l’Estany de Banyoles i a uns 5 km. del centre de Banyoles.

Es troba enmig de la muntanya, envoltada per una gran arbreda de pins, roures i alzines, i amb una gran superfície verda on es pot córrer, saltar i esbargir-se de la millor manera possible tot escoltant el cant dels ocells i gaudint de la tranquil·litat que ofereix la seva situació absent de trànsit.

Una llarga trajectòria de 25 anys de dedicació exclusiva a colònies infantils ens avala, sempre amb l’esperit de superació que ens caracteritza.

La casa

Cal Ferrer és una construcció de planta baixa adaptada per a persones amb discapacitats físiques. Disposa d’habitacions amb lliteres, tant habitacions petites de 4-6 places com de més grans de 12 i 24 places i amb un aforament total de pernoctació de 65 pax. aproximadament.

El menjador està dotat de taules llargues amb bancs i d’una televisió de pantalla plana de 42″.

Tot seguit s’hi troba una sala d’estar equipada amb sofàs, tauletes, una taula rodona gran amb cadires i una televisió petita. Aquesta sala normalment està destinada als monitors i/o professors.

La casa disposa d’una piscina exterior de 12m de llargada per 6m d’amplada i 1’90m de profunditat (a la part més fonda) amb dutxes i lavabo.

També disposem de gronxadors, camp de futbito, zona de cistelles amb lavabos i d’un edifici annex amb dues sales: una amb una taula de ping-pong i l’altra amb taules, pissarra i pica per tal de poder realitzar qualsevol tipus de manualitats i tallers.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000043

Casa de colònies Cal Ferrer
Mas Ferrer, s/n
17834 Porqueres (Pla de l’Estany)
+ Info i reserves

Exteriors

La casa disposa d’una piscina exterior de 12m de llargada per 6m d’amplada i 1’90m de profunditat (a la part més fonda) amb dutxes i lavabo.

També disposem de gronxadors, camp de futbito, zona de cistelles amb lavabos i d’un edifici annex amb dues sales: una amb una taula de ping-pong i l’altra amb taules, pissara i pica per tal de poder realitzar qualsevol tipus de manualitats i tallers.

Habitacions

Disposa d’habitacions amb lliteres, tant habitacions petites de 4-6 places com de més grans de 12 i 24 places i amb un aforament total de pernoctació de 65 pax. aproximadament.

El menjador està dotat de taules llargues amb bancs i d’una televisió de pantalla plana de 42″.

Tour virtual

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Distàncies

Barcelona 130 km
Girona 31,3 km
Lleida 226 km
Tarragona 217 km

Adreça

Cal Ferrer

Mas Ferrer, s/n
17834 Porqueres (Pla de l'Estany)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més
+info