General

ACTUALMENT LA CASA ÉS TANCADA, SENSE FUNCIONAMENT.

Cal Petit, es troba situada al poble d´Argentera format per masies gairebé totes deshabitades.

Pertany al municipi de Vilanova de Meià, poble turístic i força conegut per excursionistes i escaladors per trobar-se als peus del Montsec. Corre pel costat el riu Boix.

La casa es enmig d´un gran bosc particular poblat d´alzines, pins i roures.

La casa

Té una capacitat total de 170 places, distribuïdes de la següent manera:

1 habitació de 40 places.
1 habitació de 26 places.
1 habitació de 22 places.
2 habitacions de 16 places.
2 habitacions de 10 places.
3 habitacions de 8 places.
1 habitacions de 6 places.

El punt neuràlgic de la casa és La Plaça, tots els edificis s’articulen al seu voltant per a fer-nos present que enmig de la omnipresent natura tenim el còmode aixopluc de la civilització. És símil de qualsevol poblet colindant.

Disposa d’un menjador amb cuina pròpia de fins a 180 places, dividit en dues sales contigues.

Compta amb sala d’activitats de 220 m2, carpa d’activitats de 400 m2 i zones d’esbarjo en diferents espais en plena natura.

Podeu trobar-hi camps de futbol, basquet i voleibol, i la piscina.

Dades d’interès

Cal Petit
Carrer Argentera, s/n
25736 – Vilanova de Meià
(Lleida)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC00091

Exteriors

Menjador de 180 places distribuïdes en dues sales contigues.

Sala de tallers de 220 m2 convertible ens quatre sales i una porxada de 250 m2.
Carpa de 400 m2 i ampla terrassa coberta per una carpa.
Calefacció.
Sala taller i caseta de monitors.
Zones d´esbarjo amb gespa, taules i seients.
Camps d´esport: futbol, bàsquet i voleibol. Piscina, esplanades, terreny d'acampada.

Habitacions

1 de 6 places
3 de 8 places
2 de 10 places
1 de 16 places
1 de 22 places
1 de 26 places
1 de 40 places

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

Agafar l'autopista A-2 en direcció a Tàrrega o Lleida. Sortir per la Sortida de la C-14 en direcció Agramunt/Artesa de Segre/Tremp.
Un cop a Artesa de Segre, prendre la L-512 direcció Vall-Llebrera. Passat El Pont d'Alentorn, agafar la LP-9132 direcció Alenton / Boada / Gazorla.
Passat el punt quilomètric 7, al cap de pocs metres veureu un indicatiu a mà esquerre, la casa es troba a un quilòmetre de la carretera.

Distàncies

Barcelona 146 Km
Tarragona 118 Km
Girona 208 Km
Lleida 68 Km

Adreça

Cal Petit

Carrer Argentera, s/n
25736 - Vilanova de Meià
(Lleida)

Terres de LLeida

Terres de LLeida

Terres de Lleida.

Una amalgama de pobles i civilitzacions ha llegat a Lleida una cultura rica i inquieta que es reflecteix en la moderna ciutat capital que és avui. Els ilergets, d'origen líber, formen un poble constituït a mitjans del segle VI aC. El seu hàbitat se situa en llocs elevats, per tant, és fàcil imaginar Iltirta al cim de la Roca Sobirana.

Les Terres de Lleida, un museu al cel obert!

Les Terres de Lleida us sorprendran per la diversitat de propostes per gaudir amb la família. Els paisatges de la plana són creuats per mil-i-una rutes amb encant com la Ruta dels Castells de Sió, la Ruta del Vi, la Ruta del Císter o el tren dels llacs.
Per als amants de l'astronomia, no us podeu perdre el Centre d'Observació de l'Univers.
Si voleu passejar per la ciutat de Lleida, us trobareu una magnífica catedral, la Seu Vella, o el conjunt templer de Gardeny.

Us animem doncs, a descobrir les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

 

Visites

La Ruta dels Castells de Sió.
El riu Sió ha esdevingut un espai de frontera en la història d'aquestes terres. Els castells de la frontera, als segles X al XII, van representar una autèntica xarxa defensiva del territori. El Riu Sió, doncs, ens ajuda a resseguir un recorregut temàtic: Montsonís, Montclar, Florejacs, Les Pallargues, Vicfred, Concabella i Formós en són una petita mostra.

Parc Astronòmic del Montsec - Centre d'observació de l'Univers.
Tant de dia com de nit, l'experiència de visitar el Parc és sempre enriquidora. El planetari multimèdia digital, amb una cúpula de 12 metres de diàmetre, es projecta un espectacle audiovisual i on el visitant pot gaudir de l'ull del Montsec. A la nit, es completa amb la obertura de la cúpula per observar el cel real. El parc de Telescopis, obert tant de dia com de nit, permet observar el sol, la lluna, els planetes, nebuloses..

Ruta del Císter.
Formada per 65 municipis de l'Alt Camp, la Conca de BArberà i l'Urgell, els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges esdevenen l'expressió cabdal que identifica el llegat artístic, cultural i històric d'aquestes comarques d'interior.

Ruta del Tren dels Llacs.
Seu, observa, admira.. deixa't portar a través del paisatge. La línia fèrria Lleida-La Pobla de Segur, es remunta al projecte transpirinenc d'unir la ciutat amb Saint Girons (França), a través del Port de Salau.  La finestra del vagó del tren ens obre la mirada a un paisatge de gran bellesa, un territori de camps de conreu aspres i agrests, amb un fons de cims blancs del Pirineu.

Oli verge de les Garrigues.
L'oli verge extra de les Garrigues, conegut arreu per les seves propietats i exquisidessa, ens obre les portes a una comarca regada per el canal d'Urgell. L'olivera és el conreu més estès de la comarca. També podem visitar les pintures rupestres del Cogui, important jaciment d'art rupestre, o interessants museus etnològics, com el de Juneda, Castelldans i Borges.

El Montsec.
El Montsec és la serra més característica de la Noguera. Passant de ser conca marina fa dos-cents milions d'anys, és l'herència més viva d'una terra on el pas del temps i la història s'expliquen a cada pas. Amb arbres monumentals i reserves de fauna com la de Sant Llorenç de Montgai, el Montsec amaga dins les 180 coves i cavitats un espai per apropar al cel, la natura i la història.

Xarxa de pobles amb encant.
Alós de Balaguer, Guimerà, Tiurana, Murallat, Vallfogona de les Monges.. aquest municipis, sumant una trentena de petits pobles, formen part de la xarxa de pobles lleidatans amb encant. Ben senyalitzats per fer rutes i senders, amb ornamentació floral, color de les façanes... petits poblets que s'han unit i que cuiden els detalls.

Aquelarre de Cervera.
Festa tradicional que es celebra l'últim cap de setmana d'agost i que omple Cervera amb correfocs, espectacles, màgia, esoterisme i bruixes. Els seus protagonismes són "El Mascle Cabró" i les seves dames les bruixes. A més, s'hi organitza la Fira del Gran Boc, on s'ofereixen productes esotèrics i naturistes, o l'Aquerralet infantil, on els més petits fan una cercavila pels carrers de la vila.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

El Bibliotecari de Contes. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF

Amb aquest centre d’interès els nens i nenes coneixeran un llibre màgic a on es guarden tots els contes del món. El nostre Bibliotecari és l’encarregat de cuidar tots aquests contes i de fer que no s’oblidin mai, però aquest llibre màgic és una mica entremaliat i s’han escapat alguns personatges dels contes i el nostre Bibliotecari necessita l’ajut dels nens i nenes per a que tornin al llibre. Voleu ajudar a que tornin els personatges dels contes al nostre llibre màgic???

Programa d'activitats
Jocs de Presentació de casa i espais.
Les proves del Bibliotecari. Joc de Psicomotricitat.
Les Titelles d'en Pinotxo. Taller per pintar una titella.
A la Recerca del Cistell de la Caputxeta. Recorregut de natura i Sentits.
Jocs Tradicionals o Cuina de Contes. Taller Agroalimentari.
Fem el Conte! jocs teatrals.
El Petit Indi i el Món dels Colors.
Lliurament de Diplomes i comiat.
Joc de nit, Vetllada i Teatre de Titelles.

La vida a Pagès (infantil i primària). Activitats com la Granja d'animals, l'hort; un rebost a nivell de terra, la cuina de l'àvia, la vida al bosc.

El Circ (infantil i primària). Activitats com taller de malabars, el peu de l'equilibrista, taller de maquillatge, mim, clown i representació.

Els Barrufets (infantil). Activitats com el barrufador de joies, els barrufets del bosc, els barrufets olímpics, l'aprenent de barrufet.

Aventura a la Noguera (Primària i Secundària). Activitats com orientació, rocódrom o tirolina, excursions a peu, treking pel riu Boix, tir amb arc.

Catalunya medieval (Secundària). Activitats com El món medieval, el món dels trobadors, indumentària medieval, les confraries i els gremis, la cuina medieval.

Treball de síntesi; L'herència de la cultura Mediterrània (Secundària). Activitats com el Parc Arqueològic de Guissona, la pagesia a l'època antiga, teatre made in Grècia, una història de romans.

+info