General

La Granja Escola Can Bajona va néixer l’any 1985 amb l’afany de donar a conèixer el món rural als alumnes de totes les escoles.

Està situada al Solsonès, al Pre-Pirineu, al terme municipal de Clariana del Cardener, a 7 km. de Solsona i a 12 km de Cardona.

Vorejades de grans extensions de boscos que ens ofereixen un paisatge muntanyenc, on podem gaudir de la Natura: al llindar del Pantà de St. Ponç i molt a prop de les pistes d’esquí del Port del Compte, el Castell de Cardona i la Muntanya de Sal.

És també un lloc on podreu viure una experiència en contacte amb un entorn de mitja i alta muntanya, on podreu gaudir d’activitats totalment adaptades en l’àmbit que ens envolta i als diferents infants i joves.

En un entorn privilegiat durant tot l’any les famílies, parelles i grups podran gaudir durant els caps de setmana, festius, ponts i vacances de les nostres instal·lacions, activitats, excursions, sortides a la natura…

La casa

Can Bajona és una casa amb una capacitat per a 220 places distribuïdes en habitacions de 4-6 places amb bany complert, en habitacions de 12-16 places i una habitació adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Disposa de 2 Menjadors, calefacció i aigua calenta, piscina, barbacoa, sales d’estar, telèfon públic i assegurança de responsabilitat civil i d’accidents.

També disposa de granja, hort i hivernacle, bosc propi i camps de conreus, 3 camps de futbol, 4 camps de bàsquet, 3 sales d’activitats de nit, i 10 sales per a tallers.

També disposa d’un camp de gespa artificial, amb mides reglamentàries, per poder fer estades esportives de clubs, grups…

Tot un ventall d’espais ideals per a realitzar estades per a totes les edats.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000056/em>

Casa de colònies i Granja Escola Can Bajona
Casa Can Bajona
25290 – Clariana de Cardener
(Solsonès)

Cal saber...

Disposem d'un camp de gespa artificial, amb mides reglamentàries, per poder fer estades esportives de clubs, grups....

A Can Bajona també hi trobaràs un hort, hivernacle i una granja amb molts animals.

Habitacions

La casa te habitacions de 4-6 places amb bany complert, habitacions de 12-16 places i una habitació adaptada per minusvàlids.

1 habitació de 16 places
6 habitacions de 4 places
21 habitacions de 8 places
1 habitació de 6 places

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

Amb Transport públic:
Fins a Manresa d’on surt un autocar de línia (ATSA tel. 938738008) que dur fins la urbanització del Pi de ST. Just.
També s’hi pot arribar amb autocar de línia (Alsina Graells tel. 933026545) que té parada a Solsona, del poble a la casa hi ha 7 km.

Amb Cotxe:
Des de Barcelona, aneu per la C-58 direcció Terrassa i continueu per la C-16 direcció Manresa. A Manresa heu de desviar-vos per la C-55 direcció Solsona i seguir fins al Km 74,5 on trobareu un indicador a mà dreta amb el nom de Granja-Escola Can Bajona. Ens trobem a 800m de la cruïlla.

Adreça

Can Bajona

Casa de Colònies Can Bajona
25290 - Clariana de Cardener
(Solsonès)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més

Activitats escolars

Granja i Carro. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

Viviu uns dies d'emoció a la granja de Can Bajona, amb activitats tant divertides com la ruta per l'obaga, on visitarem una mica de coure o fer una volta amb carruatge.

Programa d'activitats
Granja. Visita a la granja.
Volta amb carruatge. Un cavall estirarà del nostre carruatge.
Pa. Elaborarem pa i ens el menjarem.
Ruta per l'obaga. Excursió per unes mines de coure.
Gimkana d'oficis. Coneixerem oficis relacionats amb la vida de pagès.
Nits. Joc de nit (els bandolers Anojabs) i vetllada musical.

Aventura. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Viviu uns dies d'emoció amb les activitats d'aventura de Can Bajona, amb activitats per als més grans com ara Gimkanes esportives, Rocòdrom, Tirolines, Tir amb arc...Activitats pensades per a gaudir de la natura i no parar de passar-ho bé!

Programa d'activitats
Gimkana Esportiva.
Equitació i coneixement dels nostres animals.
Rocòdrom i Tir amb Arc.
Circuit d'aventura i Tirolines.
Jocs de nit (Els Bandolers Anojabs).
Festa de Comiat i Vetllada/Discoteca.

Instal·lacions esportives

Can Bajona. Instal·lacions Esportives.

 • Clubs Esportius: Futbol
 • Escoles de Dansa

Can Bajona, situada al Solsonès, en un espai ideal per la pràctica de l'esport.

Can Bajona. Equipaments Esportius.

Els nostres equipaments us permeten practicar de forma intensiva amb el vostre club de futbol.

A més, la casa disposa de piscina, 3 sales per activitats, hort i granja i uns exteriors molt amplis.

Futbol.
Camp de futbol per a Clubs.
Can Bajona disposa de Camp de gespa artificial, de mides reglamentàries, per poder dur a terme intensius d'estiu, campus o entrenaments de pre-temporada.

Escoles de dansa, coral i teatre.
Per a poder començar la temporada de teatre es pot començar amb un intensiu de pre-temporada.
Can Bajona disposa de tres sales, una d'ella de grans dimensions, per a poder dur a terme assajos amb el vostre grup de dansa, coral o teatre.

Altres instal·lacions.
Amb uns espais exteriors molt amplis, Can Bajona disposa de piscina, hort i granja, i una instal·lació de bosc vertical (prèvia reserva).

+info