General

L’aula d’entorn rural Can Bosc de Breda, està situada en un dels entorns naturals més emblemàtics de Catalunya; Al Parc Natural del Montseny.

Vorejat per la riera de Riells, bosc i camps de pastura, a més d’amplis espais exteriors, zones de pícnic, granja, porxos coberts, zona infantil amb gronxadors i sorral, campo de futbol…el converteixen en un espai ideal per sortides escolars i celebracions familiars.

S’ofereixen visites guiades a la granja, descoberta del bosc, gimcanes, jocs d’orientació… un extens programa d’activitats on els alumnes podran descobrir, gaudir i aprendre.

Can Bosc vol apropar el món rural als infants, joves i adults.

La casa

Amb una superfície de 18 Ha Can Bosc posa a la seva disposició unes instal·lacions modernes, espaioses i perfectament adequades a les necessitats d’una autèntica aula de natura d’entorn rural.

Compta amb pàrquing de vehicles i autocars.
Espai d’animals, com ara cavalls, ponis, vaques, cabres, gallines i porcs.
Zones de cultiu, bassa i hort.
Àrea de Pícnic, amb 5 barbacoes amb llenya i graelles, 15 cabanes (aixoplucs) amb taules i bancs de fins a 14 persones.
Menjador tancar amb espai de cuina per a 120 persones, i menjador cobert amb 9 taules i bancs, cada taula amb capacitat de fins a 14 persones.
Zona de lavabos, jocs infantils i gronxadors, camp de futbol i porteries.

Dades d’interès

Can Bosc de Breda
Crta. de Breda a Riells
17400 – Breda
(Girona)

Exteriors

Zones de picnic amb menjadors i porxos coberts (taules, bancs i cadires per capacitat per 500 persones)
Pàrquing per autocars.
2 camps de futbol d'herba
Caseta migdiada per escoles bressol
Zona d'animals
Hort
Bosc

Adaptabilitat: Espai adaptat a persones amb mobilitat reduïda (camins visita a la granja, menjador i 1 lavabo adaptat)

Serveis

  • Adaptada

Com arribar

Per l'autopista AP-7, sortida 11 Sant Celoni (Bcn) o bé sortida 10 Hostalric (Gi).
Prendre la carretera direcció Breda i abans d'arribar a Riells (GIV-5521), a mà esquerre trobareu un indicatiu cap a Can Bosc (passat el viver Star Plant).

Adreça

Can Bosc de Breda

Crta. de Breda a Riells
17400 - Breda
(Girona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

La Granja de Can Bosc. Sortida Escolar.

  • LLAR
  • EINF
  • CI

Estimulem els sentits tot apropant als infants diferents animals: cavalls, ponis, cabres, gallines, cérvols, paons, etc. Els infants col·laboren amb les tasques de manteniment, donar de menjar, raspallar el poni, recollir ous o el que toqui aquell dia..

+info