General

Can Font és una casa de pagès rehabilitada com alberg-casa de colònies.

Manté l’antiga estructura pairal i té 5 Ha de bosc propi.

Està situada al petit nucli urbà de Brunyola (La Selva), encarada al sud, i amb vista a la plana de Girona, Guilleries i Pirineus.

La casa

La casa té 95 places i permet gaudir d’una estada acollidora, tant per escoles, esplais, famílies, amics i grups de formació.

El seu entorn natural i rural ofereix la possibilitat de gaudir d’unes vacances tranquil•les en família o amics, gaudint de la piscina amb vista a la plana de Girona, de les instal·lacions esportives, i passejant pels camins del bosc de Can Font.

La seva situació és immillorable per gaudir de la muntanya, la platja i la ciutat.

La casa disposa d’habitacions grans i petites. Diverses sales grans i polivalents. 2 menjadors. Lavabos complets.

La planta baixa es distribueix en un vestíbul, dos menjadors, la cuina, una sala de jocs i televisió, i una sala polivalent de 55m2 amb pantalla per a projector (és possible llogar projector i pantalla mòbil a la casa).

Al primer pis hi ha quatre habitacions, 8 banys complets i un distribuïdor ampli on poder realitzar activitats.

L’annex és una ampliació de 3 habitacions.

L’antic paller està restaurat i transformat en una sala polivalent de 45 m2 que disposa de calefacció, lavabo i piques.

Dades d’interès

Can Font Brunyola
GIV-5334, 6
17441 – Brunyola
(La Selva)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000381

Exteriors

Als exteriors de la casa hi podem trobar:

Pista poliesportiva
Granja. Ampli galliner i corral de les cabretes.
Piscina. De 15 x 7,5 m, totalment vallada i amb zona de gespa.
Hort. Petit hort ecològic seguint la tècnica de parades en crestall.
Zona d'acampada. Amb font, zona d'arbres i lavabos.
Bosc de 5 hectàrees. On hi ha diferents circuits preparats.
Era. Antiga era transformat en espai tancat de joc.
Barbacoes. A la zona de l'era.
Zona de jocs infanitls. Parc infantil i sorral.

Cal saber...

Molt propera a la ciutat de Girona i a l'aeroport Girona-Costa Brava.

La casa disposa de Granja i petit hort ecològic.

Habitacions

Al primer pis hi ha quatre habitacions: una de 22, dos de 14, una de 12, i una de 10 places. Disposa de 8 banys complets i un distribuïdor ampli on poder realitzar activitats.

L’annex és una ampliació de 3 habitacions, dos de 6 i una de 8 places amb serveis cada una. Una de les habitacions està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

Amb cotxe:
Des de Barcelona/Tarragona/ Lleida per l'AP7 direcció Girona fins la sortida 8 cap a Riudellots de la Selva / C25. Agafar la carretera C25 fins la sortida 225 cap a la C63 direcció Olot fins trobar la carretera GIV-5334 direcció Brunyola.
Des de Girona agafar la carretera GI-533 cap a Sant Dalmai i desprès continuar per la carretera GIV-5334 fins Brunyola.

Distàncies

Barcelona 105 km
Girona 20 km
Lleida 210 km
Tarragona 195
Santa Coloma de Farners 7 km
Salt 16 km

Adreça

Can Font Brunyola

GIV-5334, 6
17441 - Brunyola
(La Selva)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats familiars

Activitats en Família. De Dissabte a Dinar, a Diumenge a dinar*.

  • de 3 a 12 anys

La ubicació de la casa permet un munt de visites i excursions. Visita la Fundació Mona, el barri Jueu de Girona, la Devesa, el castell de Brunyola, Santa Coloma de Farners...
La Fundació Mona ofereix visites al centre de rehabilitació amb l'objectiu de descobrir les tasques de rehabilitació i educar sobre el respecte als animals.

Proposta de programa d'activitats

Dissabte matí:
Visita a la Fundació Mona

Dissabte tarda:
Caminada/Passejada per el castell de Brunyola

Diumenge matí:
Visita Girona: El barri Jueu, la catedral, el riu Onyar, els banys àrabs... (podeu demanar picnic a la casa)

* Aquest programa és sense guies i entrades, d'ús lliure.

Tarifa de Grups

Temporada baixa, 1/10 a 31/03
Allotjament 16,50 €
Allotjament Infantil (6 a 14 anys)) 16,50 €
Allotjament Petits (1 a 5 anys) 6,60 €

Pensió completa Adults (+14 anys) 35,75 €
Pensió completa Infantil (6 a 14 anys) 29,15 €
Pensió completa Petits (2 a 5 anys) 12,65 €

Dinar i passar el dia Adults (+14 anys) 19,80 €
Dinar i passar el dia Infantil (6 a 14 anys) 14,30 €
Dinar i passar el dia (2 a 5 anys) 6,60 €

Dinar i passar el dia Adults Menú Celebració (+14 anys) 25,30 €
Dinar i passar el dia Infantil Menú Celebració (6 a 14 anys) 19,80 €
Dinar i passar el dia Menú Celebració (2 a 5 anys) 7,70 €

Temporada Alta, 1/04 a 30/09
Allotjament 18,70 €
Allotjament Infantil (3 a 5 anys) 7,70 €
Allotjament Petits (1 a 2 anys) 3,30 €

Pensió completa Adults 37,95 €
Pensió completa Infantil (6 a 14 anys) 32,45 €
Pensió completa Petits (2 a 5 anys) 14,85 €

Dinar i passar el dia Adults (+14 anys) 22,00 €
Dinar i passar el dia Infantil (6 a 14 anys) 16,50 €
Dinar i passar el dia (2 a 5 anys) 7,70 €

Dinar i passar el dia Adults Menú Celebració (+14 anys) 27,50 €
Dinar i passar el dia Infantil Menú Celebració (6 a 14 anys) 22,00 €
Dinar i passar el dia Menú Celebració (2 a 5 anys) 7,70 €

Preus vàlids fins el 31 Desembre del 2019
Preus per persona i amb el 10 % d'IVA inclòs, consulteu si hi ha taxa turística
Preus vàlids tret que es produeixi alguna errada tipogràfica o variacions.

Activitats AMPA/AFA

En Tip i En Tap. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

En Tip i en Tap: Aquests dos germans, sempre desafiant-se, no saben viure junts però tampoc separats. En Tip és un mag que sempre vol actuar primer i en Tap un divertit pallasso que li fum enlaire tots els trucs.

Programa d'activitats

La màgia del bosc.El bosc que hi ha pels voltants de la casa de colònies te una màgia especial, es deixa descobrir només si hi posem els 5 sentits. Oïda, olfacte, vista, tacte i el gust seran la clau per conèixer la natura que ens envolta.

Joc de Nit: Els instruments d’en Tap.En Tap ha perdut tots els seus instruments.Haurem de trobar-losescoltantel seu so en plena nit!!

Taller del candeler.Amb el fang que ens ha portat en Tap farem un candeler d’allò més colorit i alegre de la bona sort que serà el nostre taller de record d’aquestes colònies.

El circ d’en Tap.En Tap en ensenyarà avui totes aquelles coses que utilitza ell pels seus espectacles de circ i ens convidarà a convertir-nos en uns autèntics artistes com ell!

Festa cloenda.És la última nit que serem a la casa i en Tip i en Tap ens volen ensenyar els seus millors números amb música. Nosaltres també hi participarem.

L’armari d’en Tip i en Tap.A en Tip li ha sortit malament un dels seus trucs de màgia i ha desaparegut tota la roba de seu armari i la del armari del seu germà.. Si la volem recuperar haurem d’anar a buscar-la pel bosc i superar unes proves molt curioses. Ens en sortirem?

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info