General

Can Montcau és una granja escola – casa de colònies ubicada a La Roca del Vallès que fa més de 20 anys que organitza activitats per nens, entre d’altres.

Situada a la serralada prelitoral, entre el Maresme i el Vallès Oriental en un entorn privilegiat perfecte per gaudir de la natura i tot un món d’activitats.

La nostra filosofia es basa en l’educació i el contacte amb la natura mitjançant els tallers proposats per els nens perquè coneixen com era la vida d’un pagès al llarg de cadascuna de les estacions i de les feines, costums i tradicions populars que havia de fer en cada moment.

Totes les activitats que es fan a Can Montcau estan concebudes per fer l’aprenentatge una diversió. Com a casa de colònies i granja escola, tots els tallers proposats tenen itineraris didàctics per zones properes molt riques en flora i fauna.

El menjar és casolà i preparat a la mateixa cuina de Can Montcau amb aliments de qualitat i sense oblidar, ni els plats preferits dels menuts ni les seves necessitats nutricionals. Controlant molt el tema de al·lèrgies i intoleràncies.

La casa

Capacitat per a 67 places totals, distribuïdes en habitacions de 12, 18 i 30 places.

Compta amb dues sales d’activitats i menjador per a 70 places.

Hi podreu trobar també 1 camp de futbol, piscina, i pavelló poliesportiu proper a 4 km.

Dades d’interès

Can Montcau
Collada de Parpers, s/n
08430 – La Roca del Vallès
(Vallès Oriental)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº GE000301

Exteriors

Els espais exteriors estan envoltats de boscos, prats i camps. Les instal·lacions, enmig de la natura i allunyades de la carretera, estan pensades per a la comoditat i la seguretat dels nens. Un espai ideal per poder gaudir de la natura i passar-ho molt bé!

Habitacions

La nostra masia compte amb varies habitacions grans per poder gaudir de l’estada tots junts però independentment d’altres grups. Cada habitació esta dotada amb banys propis com també compte amb menjador propi i independent. Totes les habitacions disposen de calefacció

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Transport públic

Com arribar

Transport públic.
RENFE, estació Mataró. Connecteu amb un autocar de l'empresa Asistencia y Servicios SL, parada La Gasolinera. La instal·lació és a 0,5 km de la parada. O bé autocar des de Barcelona fins a la Roca (Companyia Sagalés) i caminar 1,30 h (6,8 km)

Transport privat.
Preneu l'autopista AP7, sortida Mataró (sortida 12B), o venint de Mataró la autopista C-60. Per aquesta última autopista sortir a la sortida 8 (Sant Celoni / La Roca del Vallès / Sta. Agnès de Malanyanes).
A la sortida, direcció la Roca, prendre la carretera C1415c (direcció collada de Parpers). Al costat de la benzinera trobareu el camí d'accès a la instal·lació, senyalitzat amb un rètol.

Distàncies

Barcelona: 31,00 km
Girona: 67,00 km
Tarragona: 131,00 km
Lleida: 173,00 km
La Roca del Vallès: 1,00 km

Adreça

Can Montcau

Collada de Parpers, s/n
08430 - La Roca del Vallès
(Vallès Oriental)

Costa de Barcelona

Costa de Barcelona

La costa de Barcelona avarca una amplia zona de costa que va des de Vilanova i la Geltrú fins a Malgrat de Mar. Així doncs, inclou de Sud a Nord, les costes del Garraf i Baix Llobregat, de Barcelona i Maresme.

Una costa molt heterogènia on podem trobar platges de sorra fina i amplada excepcional, com les platges de Vilanova i la Geltrú, i zones amb un paisatge muntanyós meravellós que arriben arran de mar, com la costa del Garraf presidida pel Massís del Garraf o la costa del Maresme, amb el parc del Montnegre i el Corredor, la Serralada Litoral i la Serralada de Marina tocant la mar Mediterrània.

Les Costes del Garraf i Baix Llobregat. Correspon al litoral de les comarques del Baix Llobregat i el Garraf, limitada al Nord per la Costa de Barcelona i al Sud per la Costa Daurada. La costa és presidida pel Massís del Garraf, que arriba arran de mar i se suavitza cap als extrems amb platges sorrenques i molt obertes. Al Nord, hi trobem l'espai Natural del Delta del Llobregat, on llacunes, zones aigualoses i dunes naturals donen aixopluc a la migració i hivernada d'aus, i al Sud arribem a les poblacions de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles.

La Costa del Maresme. Limitada al Nord amb la Costa Brava i al Sud amb la costa de Barcelona, tot i que es sol fer arribar des de la desembocadura de la Tordera fins a la del Besòs, situant Malgrat de Mar a l'extrem nord i El Masnou en l'extrem Sud.
És una costa amb llargues platges de sorra i amb poblacions de gran tradició turística, on el modernisme ha deixat una empremta molt important.
La costa del Maresme compta amb l'espai d'interès natural del Parc del Montnegre i el Corredor, situat a la serralada litoral i alineada en paral·lel a la costa i constituint una barrera natural entre la plana litoral del Maresme i la depressió del Vallès i la Selva. Boscos d'alzinars, suredes i pi pinyer, caracteritzen el parc, juntament amb les vinyes i conreus abandonats.

Visites

 

Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Situat a la serralada litoral i alineada en paral·lel a la costa i constituint una barrera natural entre la plana litoral del Maresme i la depressió del Vallès i la Selva. Boscos d'alzinars, suredes i pi pinyer, caracteritzen el parc, juntament amb les vinyes i conreus abandonats.
El parc compte amb 18 itineraris senyalitzats per fer a peu i diferents allotjaments on podreu gaudir d'una estada immillorable, a cavall del  mar i la muntanya.

Vilanova i la Geltrú i activitats nautico-esportives.

Amb un entorn natural privilegiat i una àmplia oferta d'activitats, Vilanova i la Geltrú és una de les destinacions més seductores per anar en família. Platges de sorra fina i daurada i amb aigües temperades tot l'any, la fan ideal per a la pràctica d'esports nàutics.

El port d'Arenys de Mar i activitats nautico-esportives.

El port d'Arenys de mar és un dels més importants de la costa catalana, exemple evident de la llarga tradició marinera de la vila. La pesca i tota  la industria que es crea a l'entorn del port, mouen gran part de l'activitat de la vila. Cada tarda, quan tornen les barques, l'espectacle està garantit amb la subhasta del peix.
El port esportiu permet la navegació i la pràctica de moltes activitats nàutiques, com caiac, kitesurf, vela...

Parc natural del Garraf i Parc d'Olèrdola

Espai d'interès natural que compta amb molts itineraris senyalitzats, amb antigues ocupacions humanes com el Castell d'Eramprunyà, amb un monestir budista que podreu visitar i l'itinerari botànic de la Pleta.
El parc d'Olèrdola, amb penya-segats i cingleres, formen una plataforma rocosa que assoleix els 358 m d'altitud en el seu punt més alt, la Talaia. Un dels caràcters singulars d'aquest parc és el conjunt monumental d'Olèrdola.

Delta del Llobregat.

L'Espai natural del Delta del Llobregat presenta un ecosistema molt ric i alhora extremadament fràgil. Amb llacunes, zones aigualoses i dunes naturals, fan que prenguin un gran interès de conservació i alhora de difusió.  Amb una fauna marcada per les migracions estacionals d'aus, podem trobar una diversitat d'espècies molt important  i un mosaic de paisatges molt important, amb estanys, maresmes, pinedes litorals i platges.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Diferents tallers a triar:

Hort
Granja-Escola (visita a la Granja)
Taller de pa i coques
Taller de mermelada / mató
Bosses d'olor
cagatió, castanyada...
Verema
Jocs d'aigua
estampació de samarretes
recorregut de natura

+info