General

Can Ribas de Montbui treballa des del 1982 per oferir el millor servei en colònies i activitats per a nens i nenes.
És una casa pairal del s. XVI, propietat de la família Oliver Parellada, restaurada i convertida en casa de colònies i escola de natura des de 1982
Comprèn 23 hectàrees de boscos, camps de conreu i instal·lacions.
Disposa d’un servei de cuina format per professionals preparats per a dietes especials, com ara menjars per a cel·líacs, intol·lerants a la lactosa i altres al·lèrgies alimentàries.

La casa, que comprèn 23 hectàrees de boscos, camps de conreu, instal·lacions esportives i d’aventura, manté l’esperit familiar i alhora professional en el monitoratge, les activitats i el servei de cuina, que és més que un complement.

A més, el marc on es desenvolupen les colònies i les activitats que es poden fer aporten una experiència molt positiva als infants i possibiliten unes convivències que no es poden fer a l’entorn escolar.

La casa

Can Ribas té una capacitat total de 190 places, de les quals 50 són accessibles.

Esta distribuïda en 2 habitacions de 30 places, i 5 habitacions de 25 places. Amb blocs de sanitaris i dutxes compartits, dos d’ells adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Compta, a més, amb 6 sales taller de 150 m2.

Gran menjador de fins a 500 places.

A l’exterior hi trobareu camp de futbol, camp de basquet, camp de voleibol i espai per a hípica.

Compta també amb parc infantil, bosc propi, hort i instal·lacions d’aventura.

Dades d’interès

Can Ribas de Montbui
Camí de Can Ribas, s/n
08415 – Bigues i Riells
(Vallès Oriental)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000068

Exteriors

Menjadors de 50, 150 i 200 places. Calefacció. Bosc, jardí, camp de fútbol i bàsquet, 2 piscines, granja i hort.

Habitacions

2 habitacions de 30 places
5 habitacions de 25 places

Tour virtual

Serveis

  • Adaptada
  • Calefacció
  • Camp d'esports

Com arribar

Des de Barcelona, agafeu l'autopista AP-7 en direcció Girona/França, a la sortida 2, agafar l'enllaç amb la C-17 (Parets-Vic). Agafar la sortida 3 de l'Ametlla del Vallès en direcció Bigues i Riells. A la carretera en direcció a Bigues i Riells i ja dins la població, a la primera rotonda passada la gasolinera, agafeu la tercera sortida on ja trobareu el primer indicatiu.

Distàncies

Barcelona 37 Km
Tarragona 125 Km
Girona 82 Km
Lleida 163 Km
Granollers 12 Km

Adreça

Can Ribas de Montbui

Camí de Can Ribas, s/n
08415 - Bigues i Riells
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

Viatge a l'espai. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

El professor Malalluna ens descobrirà els secrets de l'espai. Els alumnes coneixeran el sistema solar d'una manera lúdica. Aquest centre d'interès té un component didàctic i d'aprenentatge, amb un format lúdic per tal que els alumnes gaudeixin i aprenguin, tot realitzant diferents activitats. L'estada inclou visita al planetari de Can Ribas.

Programa d'activitats
Planetari. Visita al planetari de Can Ribas.
Diari de l'astronauta. Visita al laberint per trobar el diari.
Els planetes. Joc de proves.
Planisferi. Tallr / gimcana.
Cometa. Taller de construcció d'un cometa.
Espai lúdic. Jocs de taula gegants.

El Drac Miquel. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI

Amb la història del Drac Miquel, gaudirem d'unes colònies plenes d'emoció, aventures i divertits personatges. Caldrà que ajudem al Drac a reprendre la seva vida, no gaire normal per a un drac d'avui en dia. Amb aquest centre d'interès treballarem la fantasia, desenvoluparem la imaginació i fomentarem els valors de l'amistat i companyerisme.

Programa d'activitats
L'hora del bany. El drac presumit ha perdut el necesser.
Gimcana de pistes. Record del Drac Miquel.
Taller d'imans. Viatge al Gran Roc dels dracs a veure si hi trobem el drac...
País de contes. Contes tradicionals enmig del bosc.
Conte perdut. Visitarem el laberint.
Jocs del Drac Miquel. Juagremals jocs que li agraden al drac.

+info