General

Can Rigol va estar antigament habilitada per masovers que s’encarregaven del cultiu de les terres, fonamentalment camps de cereals, vinyes i presseguers, i de la cura de la finca.

L’any 1983 es va acondicionar i inaugurar com a Casa de Colònies. Anys després, concretament al 1994, es van ampliar les instal·lacions amb la creació i construcció de la Granja-Escola.

La Granja-Escola de Can Rigol és un món de sensacions, emocions i aprenentatges. Els nens aprenen, gaudint, a entendre els animals i respectar-los, a vèncer les pròpies pors i entendre les pors dels altres.

En definitiva, aprenen a créixer i a viure! Inaugurada al 1994 des de llavors el nostre bagatge ha estat important, degut a la quantitat i diversitat de grups que ens han visitat, fent-nos madurar i créixer en experiència.

Més enllà de l’equipament de Can Rigol, un dels grans atractius és la privilegiada ubicació. Dins del parc Natural del Garraf i a 400 metres sobre el nivell del mar, gaudeix d’un clima marítim i temperat.

La casa

Amb capacitat de fins a 100 places totals, 10 d’elles accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Té un menjador de fins a 120 places, i habitacions distribuïdes de la següent manera:

1 habitació de 16 places.
2 habitacions de 14 places.
3 habitacions de 12 places.
3 habitacions de 8 places.

A l’exterior hi trobareu la piscina, el camp de futbol, camp de basquet, camp de voleibol, així com diverses esplanades, sorral, porxo i cobert.

Dades d’interès

Can Rigol
Finca Can Rigol, s/n
08859 – Begues
(Baix Llobregat)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000014

Exteriors

Pàrquing per a cotxes i autocars.
Piscina, de 120 m2, dividida en dues zones: Una de 60 cm. de profunditat i l'altra d'una profunditat màxima de 140 cm. Tot el recinte queda aïllat per una tanca de 2 metres.
Cuina
Dos menjadors de 70 i 45 places, que es poden convertir en 1 de fins a 120 places
Bugaderia
Carpa oberta amb taules i bancs
WIFI
Calefacció
Tres sales d'activitats
Camps no reglats de vòlei, bàsquet i futbol
Cinc serveis sanitaris i rentamans
Dos sorrals
Esplanades, camps de cultius i bosc

Cal saber...

Amb hort i granja a la mateixa casa !!

Dins del parc Natural del Garraf.

Habitacions

Planta Baixa:

2 habitació de 8 places
3 habitacions de 12 places
* 4 habitacions estan intercomunicades (de 8,12,12,12 places)

Planta Superior:

1 habitació de 8 places
2 habitacions de 14 places
1 habitació de 16 places

Tour virtual

Serveis

  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

En cotxe:
Barcelona-Gavà per la C-32. A la sortida de Gavà cal agafar la carretera que porta a Begues BV-2041 (hi ha uns 8 km aproximadament). No cal passar per dins de Gavà.Un cop a Begues heu de passar de llarg 4 rotondes. A la cinquena (que està 1.5 km després del pont) heu de girar a la dreta cap al centre urbà i a 1 km trobareu la indicació de CAN RIGOL cap a la dreta.
GPS: 41º19'41.501"N / 1º54'42.801"E

Transport públic:
Opció A Línia Barcelona-Olesa de Bonesvalls, empresa MOHN SL, parada Begues. La instal·lació és a uns 2 km.
Opció B Baixar a la parada següent, al punt quilomètric 11.400. Des d'aquí surt una pista a mà esquerra que porta a la casa de colònies. Hi ha un indicador a la carretera.
PlanolSituacioCanRigol

Distàncies

Barcelona 26 Km
Tarragona 64 Km
Girona 124 Km
Tarragona 138 Km

Adreça

Can Rigol

Finca Can Rigol, s/n
08859 - Begues
(Baix Llobregat)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

El món rural. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI

Endinsa't al món rural donant de menjar als animals, cardant la llana, treballant a l'hort i fent tallers de cuina.

Programa d'activitats
Granja. Viurem la granja des de la pell del granger.
L'Hort. Netejar, cavar, plantar, regar, compostar...
La llana. Elaborarem llana i farem taller amb la llana.
Natura. Itinerari de natura (CI)
Cuina. Elaborarem a la cuina, pa, pizza, coca, rosquilles o galetes de llimona.

Un món ecològic. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI

Un món ecològic és un món millor. Amb aquesta estada aprendrem a reciclar paper. Al mateix temps, amb la granja, hort i itineraris de natura, coneixarem i observarem un petit indret d'aquest món..

Programa d'activitats
Granja. Viurem la granja des de la pell del granger.
L'Hort. Netejar, cavar, plantar, regar, compostar...
Natura. Itinerari de natura (CI)
Paper reciclat. Realitzarem el procés de producció artesanal de paper.

+info