General

Can Xammar és una masia del 1949, reformada i adaptada per poder-se oferir com una instal·lació juvenil equipada i adaptada, tota l’equipació és completament accessible.

Disposa d’un terreny de 12.785 m². La casa està connectada amb el centre del poble de l’Ametlla del Vallès i també té accés directe a l’Espai Natural Protegit dels Cingles del Bertí. Tot el terreny, està ballat.

La casa

A la planta baixa hi trobem un gran hall acollidor que connecta amb el menjador (70 places per torn), una cuina totalment equipada, els banys, una sala per l’equip educatiu i la capella. A la
primera planta hi trobem diverses habitacions, banys amb dutxes, un bany adaptat, una sala d’estar gran i una sala porxada per fer-hi activitats i tallers. A la segona planta, diverses habitacions, banys amb dutxes, un bany adaptat i una sala d’estar. A les diferents plantes s’hi pot accedirtant amb escales com, si és necessari, amb ascensor.

Al exterior hi trobem diferents esplanades per fer activitats, un parc infantil amb tobogans i gronxadors, un gran jardí amb moltes ombres i diferents arbres on hi predominen les oliveres, els avets i els pins, un terreny d’acampada, una zona esportiva amb porteries, barbacoa i zona de picnic, estany i galliner i un bosquet ballat que dona accés al Espai Natural Protegit dels Cingles del Bertí. A més, hi ha aparcament privat.

Casa nostra, està en un entorn privilegiat i segur que ens permet gaudir de la natura i fer un munt excursions adaptades a tots els nivells en un indret preciós, i segur, gaudir de l’Ametlla del Vallès, un poble amb molt a oferir!

Instal·lacions interiors

Planta Baixa

– Gran hall acollidor

– Ampli menjador [70 persones per torn]

– Cuina equipada

– Banys

– Sala per l’equip educatiu

– Capella amb dos oratoris

Planta Primera [60 llits]

​- 58 places distribuides en habitacions de 2, 16, 18 i 22 llits

– 2 places distribuides en una habitació adaptada amb bany

– Sala d’estar gran

– Sala porxada semi-exterior

– Banys amb dutxes

Planta Segona [50 llits]

– 48 places distribuides en habitacions de 3, 4, 6, 10 i 16 llits

– 2 places distribuides en una habitació adaptada amb bany

– Banys amb dutxes

La instal·lació es reserva únicament amb exclusivitat. Tanmateix, alguns dels espais comuns queden tancats i cal fer la petició prèvia (n’és un exemple la capella). En estades de pernoctació, s’obren les habitacions necessàries per donar servei al grup.

Dades d’interès

El projecte de Can Xammar, és un dels projectes de la Fundació Roser de Maig, una ENL d’acció social i educativa, és per això que totes les nostres propostes així com la gestió de la casa
s’emmarquen dins del nostre objectiu principal: vetllar per els drets humans i l’educació en el temps de lleure, fomentant la cohesió social i la inclusió.


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000726

Casa de colònies Can Xammar
Carrer Mare de Déu de Puiggraciós, 4
08480 – L’Ametlla del Vallès
(Vallès Oriental)
+ Info i reserves

Exteriors

Amb uns espais exteriors de 12.785 m². Can Xammar disposa de:
● Camp d’esports (amb dues porteries)
● Diferents esplanades perfer activitats
● Mirador davant de la casa
● Zones enjardinades, amb ombres i bancs
● Parc infantil
● Zona de bosc
● Terreny d’acampada
● Barbacoa i Zona de Picnic
● Estany i galliner
● Aparcament privat
● Dues portes: connexió directe amb el bosc i amb el poble

Cal saber...

Can Xammar destina el 0,7% del benefici de totes les activitats a accions de cooperació. Totes les nostres activitats s’emmarquen dins dels ODS (objectius pel desenvolupament sostenible).

Habitacions

Primera Planta
○ Habitació Puigmal: 22 Places
○ Habitació Pedraforca: 18 Places
○ Habitació Matagalls: 20 places
○ Habitació Tagamanent: 2 places
○ Habitació Montcau: 3 places
○ Habitació La Mola: 2 places

Segona Planta:
○ Habitació Creu del Sud: 10 places
○ Habitació Ossa Major: 11 places
○ Habitació Brúixola: 4 places
○ Habitació Vela: 3 places
○ Habitació Tucà: 4 places
○ Habitació Camaleó: 4 places
○ Habitació Ocell: 4 places
○ Habitació Fènix: 4 places
○ Habitació Llop: 3 places
○ Habitació Orió: 4 places
○ Habitació Hercules: 4 places
○ Habitació Lleó: 3 places
○ Habitació Casiopea: 2 places

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info