General

Les instal.lacions de Can Foix mantenen la fisonomia d’una antiga Masia, podent trobar, adaptats a les necessitats actuals, espais com alcobes, abeuradors, sales de xemeneies, una cuina antiga, corrals, etc.

La casa

Els espais exteriors de la masia permeten gaudir d’un magnífic entorn natural, tot integrant els camps de joc, la piscina i les zones de descans i àpats en l’entorn.

Servei de cuina propi, Dues cuines complertes per l’opció dret a cuina, Calefacció Elèctrica (habitacions), Estufes de llenya (Menjador) Llar de foc, Estufes exteriors.
Menjador interior per una capacitat de 80 places.
Sala polivalent-menjador exterior amb una capacitat de 100 places.
Barbacoa i graelles especials pera fer calçots.
Carpa polivalent – taules i bancs, escenari, Bany individual, Equip de música, Caseta per monitors.

Piscina exterior de 12 x 6 metres i amb poca profunditat. Totalment vallada.

Capacitat per unes 80 places, distribuïdes en habitacions de 6 de 4 places, 1 de 2, 1 de 5, 1 de 6, 1 de 8 , 1 de 10, 1 de 24.

Casa de colònies Can Foix. A prop de tot, lluny de la resta !

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000185

Casa de Colònies Can Foix
BV-2115, km 6,5
Cubelles
(Garraf)

Exteriors

Piscina:
Piscina exterior a la pròpia casa amb un entorn immillorable. 12x6 mts i poca profunditat. Opció de socorrista.

Esplanades de joc:
Grans i planers espais que abans eren feixes i camps de conreu diversos. Ara trobem camps de joc com el futbol, volei, zona infantil etc.

Cal saber...

Riu Foix
Sec la major part de l'any, fet que permet poder fe-hi espectaculars excursions per dins el riu. Una gran oportunitat de descobrir les particularitats dels rius des de dins. Un lloc amb un encant especial.

Arbres fruiters
Fins a 20 exemplars diferents d'arbres amb fruit que permeten gaudir d'un bell paisatge, i fins i tot, si hi ha sort i el moment és adequat, tastar unes mandarines, figues, llimones, ametlles o fins i tot unes magranes.

Camins, boscos i camps
Des de la masia podem fer excursions a peu que ens portaran a boscos, vinyes, tarteres i d'altres indrets característics de la zona.

El pou de Gel
Al costat de la casa trobem aquest pou de glaç, el qual es manté quasi intacte i permet descobrir una mica d'història de la casa masia que ara es la casa de colònies.

La Talaia
Cim més elevat de la zona que ofereix una gran vista panoràmica de la casa i alhora observar a vista d'ocell tot el Penedès i el Garraf.

Habitacions

6 habitacions de 4 places
1 habitació de 2 places
1 habitació de 5 places
1 habitació de 6 places
1 habitació de 8 places
1 habitació de 10 places
1 habitació de 24 places

+info

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Dret a cuina
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Amb transport públic
Opció A: Baixar en tren a Cubelles i caminar 5,5 km
Opció B: Baixar en tren a Vilanova i la Geltrú i caminar 2,8 km

Vegeu el següent enllaç.

Amb transport privat.

Accés des de Barcelona:
Sortir direcció a Vilanova i la Geltrú agafant l’autopista C-32 de Sitges o via les corbes del Garraf. Passat Sitges, sortir per la 1era sortida de Vilanova i la Geltrú (nº26) (També Sant Pere de Ribes) i continuar per la carretera direcció Cubelles/ Tarragona. Un cop a la carretera, després de varis Kilòmetres, trobem un indicador del càmping Vilanova Park. Agafem aquest desviament (també indica Arboç 15). Es l’anomenada BV-2115. Seguim per aquesta carretera, deixant el càmping a mà dreta i passant per sota l’autopista (2 rotondes). Continuem cap a l’Arboç fins el Kilòmetre 6,5. La màsia és visible des de la carretera (Km6) i a mà esquerra, passada una corba, es troba la pista asfaltada que porta a la casa.

Accés des de Tarragona:
Agafar l’autopìsta Pau Casals i, després de la sortida de Cubelles, trobarem la sortida “Arboç”. Agafem la sortida, enllaçem amb la carretera direcció l’Arboç (BV-2115). Continuem cap a l’Arboç fins el Kilòmetre 6,5. La màsia és visible des de la carretera (Km6) i a mà esquerra, passada una corba, es troba la pista asfaltada que porta a la casa.

Accés des de Vilafranca:
Agafar la carretera N-340 Cap a Tarragona, i a l’alçada de l’Arboç, just a l’entrada del poble, girar a l’esquerra (Rotonda) cap a Castellet i La Gornal. Agafar la carretera BV-2115, passar el poble de Castellet i continuar direcció Vilanova i la Geltrú. La casa de colònies es visible a mà dreta, al km 6,5, i és una màsia de color blanc. Un cop passat el pantà i el límit del Parc del Foix trobareu un camí asfaltat a mà dreta.

Distàncies

de Barcelona: 55,00 km
de Girona: 152,00 km
de Tarragona: 46,00 km
de Lleida: 125,00 km

Adreça

Can Foix

BV-2115, km 6,5
08880 - Cubelles
(El Garraf)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Natura i Aventura Estada de 2, 3 o 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Les activitats del centre d’interès d’escola de natura i aventura es centren en la descoberta de l’entorn natural del Parc del Foix, activitats relacionades amb l’ecologia i amb l’esport integrat al medi natural.

Objectius:

A part de treballar en els objectius principals de les estades escolars (convivència, hàbits personals, respecte a l’entorn...), durant les estades relacionades amb la natura i aventura es desenvolupen aquests objectius:

- Fer descoberta dels ecosistema mediterrani del Parc del Foix.

- Descobrir nous esports integrats al medi natural.

- Conèixer el món del cavall i les seves característiques.

- Practicar esports nàutics i introduir-se en conceptes de navegació.

- Aprendre a fer funcionar un arc.

- Aplicar conceptes d’orientació sobre el terreny.

Continguts específics:

L’ecosistema mediterrani. Mapes, coordenades i corbes de nivell. Equilibri concentració i punteria. Respecte al medi. Navegació marítima i seguretat. Ús d’un dron de manera segura.

La casa disposa d'arcs, circuit d’aventura amb tirolines i ponts, paint-ball laser i espai per a cabanes.

La hípica es realitza a 45 minuts d’excursió des de la casa (Hípica Àuriga) i el trajecte de tornada es fa en autocar. El caiac i vela a Vilanova i la Geltrú (5 km en autocar inclòs).

*Les propostes exemplars es poden combinar amb diferents activitats.

Programa d'activitats
Jocs de Descoberta.
Circuit d'aventura i tir amb arc.
Taller de plantes aromàtiques.
Joc de nit relacionat amb astronomia.
Hípica i caiac.
Torneig esportiu i Esplatja't (Jocs a la platja).
Visita a Castellet.
El Pantà de Foix.
Vetllada de Danses i cançons.
Visita al port i la Llotja de Vilanova i la Geltrú.

Escola de Mar Estada de 2 a 3 dies.

 • EINF
 • CI

Descobrim el port pesquer de Vilanova i la Geltrú, especies marines de roca i el cicle de l’aigua. A partir d’un grup de Pirates amb l’ajuda del Jan Pescador descobrirem els secrets dels mars.

*Les propostes exemplars es poden combinar amb diferents activitats.

Programa d'activitats
Jocs de Descoberta i d'esplanada. Jocs de presentació.
Desplaçament al Parc de Ribes Roges.
Visita al Port de Vilanova i la subhasta a La Llotja.
Els tresors de la Sorra. Tallers d'experimentació.
Les Boies perdudes. Joc de Nit.
El Joc dels 7 Mars. Gimcana.
Taller de Pot d'Aigua.
Comiat.

+info