General

El Casal de l’Esperança d’Ogassa és una antiga masia habilitada com a casa de colònies, situada al bell mig de la Serra Cavallera, amb una excel.lent vista panoràmica de totes les muntanyes i amb una variada oferta d’excursions, rutes i passejades per les Valls de Camprodón, Núria, Ribes i Sant Joan de les Abadesses.

Aquest poble nucli ramader històric del Pirineu, va créixer al voltant de les dues esglésies romàniques de la zona: Sant Martí de Surroca i Sant Martí d’Ogassa.

El municipi d’Ogassa és conegut per la seva explotació minera de carbó, des del s.XVII i fins al 1967 que es van tancar les darreres galeries. Aquest va ser un element clau de prosperitat a la zona que va fer arribar el ferrocarril al Ripollès, per poder transportar el carbó a Barcelona.

El paisatge de bedolls, faig, roure i pi roig, la gran quantitat de fonts naturals que hi han, així com les coves i baumes, junt amb la quantitat de fòssils que s’hi troben, són algunes de les característiques que fan d’aquest indret un lloc privilegiat.

La casa

Instal·lacions exteriors
Piscina
Bloc sanitaris
Esplanada per a esports
Bosc per a jocs
Pàrquing
Camp de futbol

Instal·lacions interiors
Planta baixa:
Cuina i rebost
Menjadors
2 blocs sanitaris
8 habitacions de 8 llits
2 habitacions de 6 llits
Infermeria amb 4 places i bany

Altell:
2 habitacions de 1 plaça

Nivell Inferior:
Sala taller per 80 places
Sala de material
Safareig amb estenedors coberts

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000134

Casa de Colònies Sant Marçal
Mas Can Cristo
17861 – Ogassa (Ripollès)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions exteriors
Piscina
Bloc sanitaris
Esplanada per a esports
Bosc per a jocs
Pàrquing
Camp de futbol

Cal saber...

Rutes i itineraris

Excursions a peu:

Església romànica (S.XI) a St. Martí d'Ogassa 1h 30'
Església romànica (S.XI) a St. Martí de Surroca 10'
Collada de la Creu - Fadrinalla 30'
Pla d'en Plata 1h 30'
Refugi Montserrat (direcció Coll de Pal) 1h
Refugi Sant Jordi (direcció Coll de Jou) 2h
Pic de Puig Estela (2007 m.) 3h
Pic del Taga (2035 m.) 3h
Serra de Sant Amand (1854 m.) 3h
Camprodon (per pista de muntanya) 2h 30'
Pardines - Ribes - Núria (1 nit fora)
Sant Joan de les Abadesses 1h
Ripoll per l'antiga via del tren 3h
Molló parc a Camprodón

Habitacions

Instal·lacions interiors
Planta baixa:
Cuina i rebost
Menjadors
2 blocs sanitaris
8 habitacions de 8 llits
2 habitacions de 6 llits
Infermeria amb 4 places i bany

Altell:
2 habitacions de 1 plaça

Nivell Inferior:
Sala taller per 80 places
Sala de material
Safareig amb estenedors coberts

Serveis

  • Allotjament
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

Cotxe particular i autocars: Carretera N-152 de Barcelona a Ripoll, continuar direcció Camprodon fins a Sant Joan de les Abadesses. Des d'aquí, carretera que va a Ogassa. Des del poble hi ha 2´5 km. fins a la casa de colònies.

Només arriben a la casa els autocars petits (de 30 places), els altres han de quedar-se a la cruïlla anterior (un 1,4 km).

Distàncies

A 115 km. de Barcelona

A 88 km de Girona

A 2,5 km d´Ogassa

Adreça

Casal L'Esperança

Mas Can Cristo
17861 - Ogassa (Ripollès)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més
+info