General

El primer Alberg dins el Parc Natural del Montseny.

El Casal Sagrat Cor, és una antiga casa senyorial, propietat de la Fundació Pere Relats de Barcelona i és el primer alberg dins del Parc Natural del Montseny.

Té una capacitat de 50 places i està situat a Viladrau (Osona).

En una zona rural tranquil·la, envoltada de boscos, amb magnífiques vistes al Montseny i a només 4 minuts a peu del centre del poble.

Un lloc privilegiat, ideal per fer trobades, convivències i excursions.

Només s’accepten reserves per a grups de mínim 25 persones i fins a un màxim de 50 persones.

La casa

1a planta
Entre llits i lliteres en aquesta planta tenim 26 places.

Habitació doble amb lavabo i terrassa
1 habitació individual
1 habitació de 3 places
1 habitació 4 places amb terrassa
3 habitacions 5 places

2a planta
En aquesta planta hi han 19 places.

Habitació doble amb lavabo
1 habitació doble
4 habitacions triples

3a planta
A la tercera planta tenim un total de 10 places.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000737

Alberg Casal Sagrat Cor
Av. Verge Montserrat, 4
17406 – Viladrau (Girona)

Exteriors

Envoltada de boscos en contacte directe amb la natura.

El massís del Montseny dibuixa una de les siluetes més emblemàtiques del Vallès Oriental. Declarat Reserva de la Biosfera, la seva vegetació és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de les grans ciutats.

Cal saber...

Excursions, cultura i gastronomia
Els amants de la muntanya i el senderisme han de saber que tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del Turó de l’Home i les Agudes (1.706 i 1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el Pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m).

Dins del territori del parc natural podem trobar, també, pobles petits i acollidors amb una bona oferta gastronòmica, perfectes per recuperar forces.

Habitacions

1a planta
Entre llits i lliteres en aquesta planta tenim 26 places.

Habitació doble amb lavabo i terrassa
1 habitació individual
1 habitació de 3 places
1 habitació 4 places amb terrassa
3 habitacions 5 places

2a planta
En aquesta planta hi han 19 places.

Habitació doble amb lavabo
1 habitació doble
4 habitacions triples

3a planta
A la tercera planta tenim un total de 10 places.

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més
+info