General

Alberg Casal Sant Miquel esta ubicat en els limits entre Pla de L´Estany i Garrotxa.

Ubicada al petit poble de Sant Miquel de Campmajor, a una vall amb un micro clima ideal durant la primavera i la tardor. A la vall, hi trobareu diferents espais per a fer activitats com paintball, senderisme, BTT, etc.

A 6 km de l’estany de Banyoles i a 20 km de la zona volcànica de La Garrotxa.

Les seves instal·lacions són de nova construcció, amb una capacitat de fins a 100 places totals, dividides en diversos tipus d’allotjament.

La casa

La Planta Baixa

La planta baixa està composada per una recepció, 3 menjadors amb capacitat total de 180 persones, banys, cuina, cambra de màquines, zona d’emmagatzematge d’aigua, menjar i deixalles.

Primera Planta

La primera planta disposa d’una sala d’estar, un dipòsit de roba, 12 habitacions amb bany i banyera propi. També hi ha una habitació comunitària gran.

Disposa de dutxes comunitàries, calefacció, i sala gran d’esbarjo.

A l´exterior hi trobem un piscina molt gran, dues pistes per basket o futbito. Hi ha, també, un bosc gran al voltant de la casa i una zona de parking amplia per bus o vehicles.

Hi ha la possibilitat de llogar el camp de futbol municipal per fer campus.

Alhora, compta amb un porxo exterior gran on hi ha un pingpong i és ideal per fer teatre, descans, i altres activitats.

Dades d’interès

Alberg de Joventut Casal Sant Miquel
St. Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany)
17831


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000331

Exteriors

La part de fora consta d’una zona per aparcar fins a 90 cotxes, un parc infantil, dues pistes poliesportives, piscina, zona per a barbacoes, zona de jocs o activitats, zona d’acampada i un petit bosc de pineda.

Habitacions

La Planta Baixa

La planta baixa està composta per una recepció, 3 menjadors amb capacitat total de 180 persones, banys, cuina, cambra de màquines, zona d’emmagatzematge d’aigua, menjar i deixalles.

Primera Planta

La primera planta disposa d’una sala d’estar, un dipòsit de roba, 12 habitacions amb bany i banyera propi. També hi ha una habitació comunitària gran. Podem allotjar fins a 100 persones. Disposem de dutxes comunitàries, calefacció, i sala gran d’esbarjo.

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Distàncies

Barcelona 126 Km
Tarragona 214 Km
Lleida 127 Km
Girona 33,8 Km

Adreça

Casal Sant Miquel

Bosc del corral, s/n
17831 - Sant Miquel de Campmajor
(Pla de l'Estany)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més
+info