General

Castell Vell, és una majestuosa masia del segle XV, al costat de la qual es poden distingir els vestigis d’un antic castell medieval del segle XI.

La casa està enclavada en plena natura, formant part del Parc Natural del Montnegre, i al costat de cims de la Serra Litoral.

La casa

La casa, que va ser totalment reformada l’any 2010, té una gran capacitat, ja que poden allotjar-se en ella un total de 65 persones.

Les instal·lacions de la casa estan distribuides de la següent manera:

1 Habitació de 45 places en llitera
1 Habitació de 20 places en llitera
Bany amb 3 lavabos, 3 vàters i 3 dutxes a l’habitació de 45 places
2 banys complets amb lavabo, dutxa i vàter cadascun sota l’habitació de 20 places
1 menjador per 65 persones
1 sala polivalent (tallers, celebracions, àpats…)
1 Zona de picnic amb taules de fusta
1 Àmplia Zona de Lleure amb porteries, rodes, possibilitat de xarxa de volei
Zona Barbacoa amb 2 graelles
Bany exterior amb 2 lavabos, 3 vàters i 3 urinaris per infants
Piscina exterior de 7m de llarg, 3 d’ample i 1,40m de profunditat
Infermeria

Disposa també d’una gran zona d’acampada, amb capacitat per a 150 persones més.

Compta amb dos menjadors, un amb capacitat de 20 places i l’altre per unes 70 places.

Dades d’interès

El Castell Vell
Casa de Colònies El Castell Vell, s/n (Masia)
08450 – Llinars del Vallès
(Vallès Oriental)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000077

Exteriors

Zona esportiva amb camp de futbol i voleibol
Barbacoes
Piscina
Zona de picnic amb 12 taules
2 sales tallers

Cal saber...

Disposa de zona de picnic amb 12 taules i barbacoes.

Habitacions

1 habitació de 20 places
1 habitació de 45 places

Serveis

 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Dret a cuina
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

Per AP-7
Sortida de l'AP-7 Cardedeu (Sortida 12A) i a la rotonda seguiu en direcció C-35, Sant Celoni - Girona.
Preneu la Sortida de Llinars del Vallès i a la rotonda, preneu la primera sortida direcció Dosrius (carretera B-510) fins que trobeu un cartell direcció Parc Natural del Montnegre i Corredor i del Santuari del Corredor. Seguiu fins a trobar, a mà esquerre, l'indicatiu de la casa.

Per C-32
Sortida 99, direcció Argentona/Granollers/AP7/Girona, i seguiu l'autopista direcció Granollers. Sortiu per la 1era sortida, direcció Argentona i continueu per la C1415c fins que creuareu l'autopista per un pont i llavors agafeu la B-510 fins arribar a Dosrius.
Seguiu per la mateixa carretera fins que trobeu un cartell direcció Parc Natural del Montnegre i Corredor i del Santuari del Corredor. Seguiu fins a trobar, a mà esquerre, l'indicatiu de la casa.

Adreça

El Castell Vell

Casa de Colònies El Castell Vell, s/n (Masia)
08450 - Llinars del Vallès
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

Viu el Circ. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI
 • CM

Des del circ, un món d'il·lusió, fantasia, art i color, us convidem a entrar a la nostra carpa i viure l'experiència d'aprendre, a través de la creativitat, un conjunt d'activitats com ara crear i dominar les tècniques dels malabars, fer tallers de màscares, transformar-nos en equilibristes i fins i tot ser actors i espectadors del nostre propi espectacle de pallassos.

Programa d'activitats
Equilibris.
Taller de malabars.
Circuit d'habilitat.
Punteria.
Caracterització (vestimenta, pintar cara...).
Màscara de guix.
Espectacle a la gran carpa de circ.
Preparem el nostre espectacle i acabem la màscara de guix.
Masses.
Plats xinesos.
Diàbolos.
Xanques.
Caracterització.
Espectacle final.

Viu la Festa Major . Estada de 3 dies.

 • CI
 • CM
 • CS

En uns temps en què hi ha qui diu que la cultura popular està en decadència, nosaltres proposem recuperar i fomentar les tradicions més nostrades, com la Festa Major.

En aquestes colònies crearem grups i simularem ser diferents pobles, cadascun dels quals decorarà els seus espais i prepararà els seus capgrossos, murals i comparses.

Programa d'activitats
Creació de dos pobles i decoració de cada un d'ells.
Primera gimcana de la Festa Major.
Taller de cap grossos.
Gran sopar a la plaça major.
Joc de nit " La llegenda del foc".
Despertar de Festa Major i comparsa.
Balls populars.
Jocs populars i gimcana de festa major:
-Llançaments de pinyols d'oliva
-Carrera de sacs
-Estirada de corda
-Menjada de flams
-Cursa de Relleus

Aventura al Corredor. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS

Teniu ganes de viure uns dies plens d'emocions? Veniu a cremar adrenalina i energia amb les nostres colònies d'Aventura al Corredor.

Unes activitats pensades pels grups més intrèpids, on combinarem dinàmiques de grup amb proves de destresa i d'habilitat.

Gaudirem d'uns dies vibrants gràcies al nostre trempa la caixa, el tir amb arc i un entorn natural que farà encara més dinàmica la vostra estada.

Programa d'activitats
Presentació de les colònies.
Rocòdrom (excursió a la casa de colònies Mogent).
Parc Vertical (excursió a la casa de colònies Mogent).
Slack Line.
Cursa d'orientació.
Trempa la caixa.
Lluita de gladiadors.
Taller de la brúixola.
Taller de nusos.
Taller de cabanes.
Balance bike/karts.
Tir amb arc.
Guerra de farina.
Jocs de nit i/o Discoteca.
Rumore Rumore (només per CS).

L'Edat Mitjana al Corredor. Estada de 2 o 3 dies.

 • ESO

Aquest crèdit de síntesi pretén ser un complement a la temàtica estudiada a l'aula referent a l'edat mitjana. En tractar-se d'un crèdit de síntesi inclourà un marc teòric on es treballaran conceptes treballats a classe d'una manera pràctica.

La proposta que es presenta és una base a partir de la qual s'ha de vestir el projecte final de crèdit de síntesi, un cop valorada per l'equip docent de l'escola, per ser adaptada a les necessitats del grup-classe.

L'equip de coordinació d'Aventura i Lleure El Tercer Element farà aquesta proposta de dossier inicial per tal de respondre a les qüestions sol·licitades per l'equip de professorat de l'escola i resta a l'espera d'afegir o variar aquestes línies mestres a fi efecte de realitzar un treball adequat a les expectatives d'aquest.

En aquest crèdit de síntesi tractarem els següents elements destacats de l'edat mitjana a Catalunya, prenent com a marc referencial general l'Europa medieval i específicament l'entorn de Llinars del Vallès en l'època. Això vol dir que a partir de la base treballada a l'escola i partint dels termes generals de l'època ens centrarem en casos, situacions i indrets de l'entorn del poble de Llinars i el seu llegat, òbviament sempre fent referència a situacions que superin aquest àmbit local.

Programa d'activitats
1.- L'arquitectura a l'Edat Mitjana:
L'art preromànic.
L'eclosió del romànic i gòtic.

2.- L'estructuració social de l'època:
Els estaments socials: El paper de la reialesa, l'església, la noblesa i el vassallatge i els serfs.
La societat feudal: com funcionava i com s'estructurava.

3.- Les Batalles:
Importància reorganitzadora i font de reconeixement i poder.
El món de la Cavalleria.

4.- Les epidèmies:
El seu rol demogràfic.
El cas de la Pesta Negra.

+info