General

El Cabirol és un espai de natura i lleure, tradicionalment conegut com Can Colomeró a les rodalies, i situat al terme municipal de Vallgorguina (a 15 minuts de la platja d’Arenys i a uns 40 minuts de Barcelona) on natura i lleure es troben per oferir als usuaris una experiència plaent i a l’hora amb harmonia amb l’entorn del Parc Natural del Montnegre i Corredor.

L’Espai

El Cabirol ofereix a famílies i grups la possibilitat de gaudir d’una jornada de lleure gràcies a les 2 hectàrees d’espai exterior amb bosc, berenador amb 20 graelles i taules, terrassa, serveis, etc.

Pel que fa els equipaments d’interior, comptem amb un edifici de 1200m2 amb una sala interior de més de 200m2, serveis (adaptats a persones amb mobilitat reduïda), bar i molt més.

En fi, festes i celebracions en mig de la natura amb instal·lacions i equipaments per sentir-se com a casa.

I tot aprofitant aquestes instal·lacions, les millors activitats de lleure per a totes les edats.

Benvinguts!

Dades d’interès

El Cabirol
Can Colomero, 1
08471 – Vallgorguina
(Vallès Oriental)

Exteriors

2 hectàrees d’espai exterior amb bosc.

Berenador amb 20 graelles i taules, terrassa i serveis.

Pel que fa els equipaments d’interior, comptem amb un edifici de 1200m2 amb una sala interior de més de 200m2, serveis (adaptats a persones amb mobilitat reduïda), i servei de Bar.

Serveis

  • Adaptada
  • Calefacció

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Sortides de Dia al Cabirol. Sortida d'un dia.

  • TOTS

Ens hem especialitzat en fer contents a tots aquells nens i nenes que ens venen a veure per fer activitats escolars als nostres espais de lleure.

El nostre objectiu és que després de les activitats, a l’autocar de tornada cap a casa s’hi respiri una mescla d’alegria, satisfacció i, per què no, una mica d’enyorança per deixar enrere una jornada especial com la que han viscut els i les participants.

Per aquest motiu, ens agrada treballar en estreta col·laboració amb els professionals de l’educació com ara mestres, tutors/es, coordinadors/es, responsables de departament o directors de lleure, entre d’altres, des del primer contacte fins al final del servei; entenem que una comunicación fluida i de qualitat és imprescindible per realitzar un bon servei, tant pels més menuts com per els seus acompanyants.

A continuació trobareu el ventall d’activitats de dia, i a quines edats estan dirgides.

Sortides de Dia al Cabirol
Carnestoltes (EINF, CI i CM).
Coneixença i Cohesió de Grup (CM, CS i ESO).
Cultures del Món (EINF, CI, CM i CS).
El Bosc dels Sentits (EINF i CI).
Gimcana d'Aigua (EINF, CI, CM, CS).
Gimcana El Cabirol (EINF, CI i CM).
Jocs Olímpics Rurals (CI, CM i CS).
Reciclatge (CI, CM i CS).
Sant Jordi (EINF, CI, CM i CS).
La Castanyada amb Panellets (EINF, CI, CM i CS).

+info