General

El Clar del Bosc és una magnífica casa de colònies situada enmig dels boscos del Pla de l’Estany, a 5km de l’estany de Banyoles i a poc més de 20km del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Fageda d’en Jordà.

La casa

La casa de colònies d’El Clar del Bosc (abans coneguda com Campus Hernando Fierro) permet l’estada de petits i grans grups fins a 210 places.

Les instal·lacions de la casa de colònies són molt completes amb pistes de bàsquet, futbol, piscina, rocòdrom, camp de tir amb arc i una gran carpa. Destaca entre totes el circuit del Bosc Vertical on els nens es mouen per ponts flotants, d’arbre en arbre i saltant en tirolina.

La distribució dels espais a El Clar del Bosc és és una avantatge que facilita la coordinació i el màxim aprofitament de les activitats.

Casa amb una Capacitat total: 210 places.

Aspectes a tenir en compte

Menjador:
L’equip de cuina d’El Clar del Bosc és un dels puntals de El Clar del Bosc.

Cuina pròpia, casolana i amb ingredients frescos. Introduint aliments ecològics.

Habitacions: 33 habitacions distribuïdes en 5 sectors independents (Arcs 1, Arcs 2, Ginestà, Rocacorba i Torreó). Habitacions de 2 a 10 persones.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000276

Adreça:
Casa de Colònies El Clar del Bosc
Crta Rocacorba, km 5,3
17834 – Porqueres (Banyoles, El Pla de l’Estany, Girona)

Exteriors

INSTAL.LACIONS EXTERIORS

Gran piscina i espai ajardinat
Bosc vertical de tirolines i ponts
Rocòdrom
Pista de tir amb arc
2 Poliesportius amb cistelles i porteries
Pista d’equitació
Parc infantil

Cal saber...

Les instal·lacions han estat reformades amb noves habitacions, nous llits, reforma de banys, menjador i altres espais per augmentar el confort dels visitants.

Habitacions

HABITACIONS

33 habitacions distribuïdes en 5 sectors independents (Arcs 1, Arcs 2, Ginestà, Rocacorba i Torreó).
Habitacions de 2 a 10 persones.

INSTAL·LACIONS INTERIORS

Sala audiovisual HD amb gran pantalla
5 sales interiors polivalents
Menjador interior de gran capacitat
Menjador exterior cobert per a petit grup

Serveis

 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Dins el Bosc de les Fades. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

Dins el Bosc de les Fades és un programa dirigit a nens i nenes d’Infantil i Cicle Inicial. En la seva estada a la casa de colònies viuran l’aventura, descobriran l’experiència de la convivència i s’aproparan a la natura i al cicle de l’any amb tota la plenitud dels cinc sentits. Tots els nens i nenes seran protagonistes del relat d’un conte que emmarca les diferents activitats.

Els contes són una de les millors eines pedagògiques de les què disposem. Mitjançant els contes els infants conreen la capacitat de crear imatges. Les imatges que provoquen els contes els ajuden a comprendre el món i a comprendre’s a si mateixos en veure’s reflectits en les inquietuds, les passions i les actituds dels personatges.

Programa d'activitats
Activitat nit il·luminació.
Carta de benvinguda.
Conte del bosc de les fades.
Conte La nena del fanalet Stalking de nit.
El pitador.
Els quatre pujols.
La recerca de l’arbre màgic.
Paraules en anglès Land art.
Taller fanalets.
Taller land art decoració El Bosc de les Fades.
Disco.

The Garrotxa Volcanic Field. Estada de 3 dies.

 • CM
 • CS

The Garrotxa Volcanic Field és un complet programa de colònies escolars al voltant de l’entorn geològic i volcànic de La Garrotxa, en Anglès. La fascinació per saber més sobre els volcans i el fet de trobar-nos en un context allunyat de les aules, situa l’anglès com una eina necessària i atractiva per a tots.

Cada any milers de nens, nenes i joves descobreixen la geologia de la Garrotxa, i especialment els volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de la mà de l’equip d’Alba Serveis Educatius.

Programa d'activitats
Croscat, trekking and guided visit.
La fageda d’en Jordà.
The cycle of rocks.
Orienteering and orography.
Santa Margarida, trekking and visit.
Discovering Santa Pau.
Marató de ball.
Disco.

Ecologia, Solidaritat i Aventura. Estada de 2 o 3 dies.

 • ESO
 • BATX

Aquest és un programa molt complet per a alumnes de Secundària i que aporta una perspectiva ecològica i solidària sobre la nostra societat i a la responsabilitat individual. Les colònies escolars són un espai especialment adequat per a un programa d’aquestes característiques. La distància que ens ofereix la casa de colònies i el seu entorn respecte al ritme quotidià facilita l’apropament a una visió més autèntica i personal de la realitat que ens envolta.

A partir dels petits costums, del mestissatge, del ball i la gastronomia anirem observant i comprenent la diversitat en la qual ens trobem. Comprendre l’escala de necessitats que preval a diferents punts del planeta, les dificultats a l’accès de recursos alimentaris i bàsics ajudaran a comprendre l’interrelació en el nostre planeta i el nostre paper enfront de la natura.

Programa d'activitats
Bosc d’aventura.
El joc de l’inmigrant.
Cuina solar.
Culturchef.
L’entrevista.
Stalking de nit (joc de nit).
El pitador (joc de nit).
Els quatre pujols (joc de nit).
Disco.

+info