General

El Molí de la Riera, es troba ubicada a 500 m. del poble de Sant Pere de Torelló i als peus de les serralades de Bellmunt i Puigsacalm, permet admirar paratges singulars envoltats d’alzinars i boscos de ribera.

La casa està just al costat del riu Ges, ja que és un antic molí fariner adaptat com a casa de colònies.

Senderisme entre el Puigsacalm, La Vall del Ges i Bellmunt, rutes BTT, hípica, ruta i Museu de la Torneria, turisme cultural a Vic, Ripoll i Olot.

La casa

El Molí de la Riera té capacitat total de fins a 84 places, 12 d’elles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Compta amb un menjador per acollir fins a 180 places totals.

Les habitacions són les següents:

2 habitacions de 6 places.
2 habitacions de 8 places.
1 habitació de 12 places.
1 habitació de 16 places.

Alhora, hi podreu trobar 4 sales, 3 d’elles sales taller per a activitats diverses.

A l’exterior hi podreu trobar barbacoa, jardí, àrea de pícnic, piscina, camp de futbol i camp de basquet.

Dades d’interès

El Molí de la Riera
Sant Pere de Torelló
08572 (Osona)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000060

Exteriors

La seva situació excepcional, al bell mig de la vall de Ges al peu de les serralades de Bellmunt i Puigsacalm, permet conèixer l´essència del món rural català, i admirar paratges singulars envoltats de Fagedes, rouredes, alzinars i boscos de ribera. El mas és un antic molí fariner que encara conserva el molí de blat.

Envoltat d'àmplies esplanades.

Cal saber...

Pavelló municipal esportiu a 500 metres, camp de futbol municipal de gespa artificial a 800 metres.

Habitacions

1 de 2 places
3 de 6 places
1 de 10 places
2 de 12 places
1 de 14 places
1 de 16 places

Tour virtual

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

Amb cotxe: Per la C-17 en direcció a Puigcerdà. Passat Vic direcció Ripoll, agafar la sortida número 69 (sortida pel carril esquerre al km 69 a la C-37) i seguir per la C-37 fins a la sortida de Torelló en el punt quilomètric 153. A la rotonda agafar la B5224 fins arribar a Sant Pere de Torelló. Just en sortir de Sant Pere de Torelló en direcció a Olot ( i en acabar la zona amb llambordes), seguir la carretera que es veu a la dreta, indicada com a casa de colònies. Després d'uns 300 metres i passat el pont, agafar el trencall a l'esquerra, també indicat com a casa de colònies (hi ha una barrera). Pasada la barrera, a uns 100 metres i just darrere la casa trobareu la zona d'aparcament i gir per als autocars.

Amb transport públic: RENFE línia Barcelona-Puigcerdà fins a Torelló. Cal caminar 4 km per cami de petit recorregut PR-C45 fins a la casa de colònies.

Distàncies

Barcelona 87 Km
Tarragona 166 Km
Girona 71 Km
Lleida 173 Km

Adreça

El Molí de la Riera

Sant Pere de Torelló
08572 (Osona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Natura i món rural inspiren les activitats educatives que l’equip d’educadors realitza amb els infants i joves que ens visiten. Descobertes, observacions, experiències i jocs conviden els nens i nenes a desenvolupar coneixements, consolidar actituds i promoure reflexions.

Els antics oficis del món rural, els molins fariners, els cereals i la farina, el bosc i els sentits, la descoberta del riu i el bosc de ribera, l’aigua, els ocells, els invertebrats, actituds sostenibles.

Activitats AMPA/AFA

Un Planeta, Mil Colors. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM
  • CS

Descobrim com és el nostre món! Un planeta blau, cobert de rius, fonts i rierols.
Un planeta verd, folrat d'herbes, caus i conreus.
Un planeta viu , ple d'espècies que volen o neden, que treballen en equip o viuen solitàries...
I, a vegades, un planeta gris, que hem de cuidar amb actituds més sostenibles.

El bosc i el riu són espais plens de sorpreses, on conviuen animals i plantes, on podem trobar olors noves, colors brillants, remeis naturals i aliments sorprenents!
Jocs, descobertes i passejades pels boscos de la vall, seguint senders vora el riu o tafanejant entre els arbustos dels prats ens mostraran quanta vida s’amaga a la natura, quantes coses poden fer perquè el nostre planeta continuï ple de colors !

Tots podem fer coses per conservar el planeta...entre d’altres, estimar-lo.

Programa d'activitats

Presentació i formació de grups. Durant el matí d'arribada, un membre de l'equip de monitors presentarà als nens i nenes el centre d'interès i organitzarà les classes en grups (juntament amb algun educador de l'escola) per tal de començar les activitats pròpiament dites després de dinar.

El Planeta Verd, els boscos. L’alzinar, els boscos de ribera.... Usos del bosc i oficis relacionats. Descoberta i itinerari de bosc. Jocs i reptes per descobrir la biodiversitat de la Vall del Ges.

El Planeta Blau, les aigües. La vida a les rieres. Descoberta d’un riu : canvis durant el seu recorregut, elements naturals i impacte de l’home. Investiguem el Ges: estudiem qui hi viu i coneixerem el seu estat de salut.

El Planeta Viu, els animals. Jocs de la terra : actituds sostenibles per preservar el planeta. Jocs sobre el valor de l'aigua, el soroll, els residus, el canvi climàtic, l'equilibri ecològic...

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info