General

El Molí Nou de Calabuig és una gran casa rural d’arquitectura singular, que va ser farinera a principis del segle XX.

Està situada en una zona de boscos i conreus, molt a prop del riu Fluvià. És granja escola des de l’any 1987. Ofereix, als grups que hi fan estada, un tracte familiar i menjar casolà.

Es poden realitzar un munt d’activitats al Molí Nou, com ara granja escola, tallers de vídeo, crèdits de síntesi, colònies d’aventura o estades familiars o de grup.

La casa

El Molí Nou de Calabuig compta amb 83 places totals, i un menjador per allotjar 100 persones.

Les habitacions es distribueixen de la següent manera:

1 habitació de 3 places.
2 habitacions de 4 places.
2 habitacions de 8 places.
2 habitacions de 10 places.
3 habitacions de 12 places.

Compta també amb 4 sales taller polivalents, i una sala d’activitats de 40 m2.

A l’exterior hi podeu trobar la piscina, camp de futbol i camp de basquet cobert.

Alhora, hi podreu trobar barbacoa, parc d’aventura, esplanades per a activitats, sala gegant de 230 ,2 diàfana i sense columnes i una antiga capella.

Tots això, fa del Molí Nou de Calabuig, un espai ideal per a escoles, famílies i grups.

Dades d’interès

El Molí Nou de Calabuig
Mas Molí Nou de Calabuig, s/n
17483 – Bàscara
(Alt Empordà)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº GE000254

Exteriors

Quatre sales per activitats, amb llar de foc.
Antiga capella de 60 m2, cobert de 70 m2, nau de 230 m2 lliure de columnes, minibàsquet cobert, porteries de futbol, granja amb ànecs, oques, gallines, indiots, paons, ovelles, cabres, porc...
Piscina totalment vallada.

Cal saber...

El Molí Nou de Calabuig s'han mantingut les instal·lacions tradicionals del mas, conservant les corts i quadres. A la granja trobareu porcs, cabres, ovelles, conills, indiots, paons, gallines, ànecs, oques, una somera i cavalls.

Habitacions

10 amplis dormitoris amb lliteres de fusta, de 4 a 12 places. Totes a la mateixa planta, amb sortida a la terrassa.

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Dret a cuina
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Transport públic.
Opció A Renfe, estació Camallera. La casa és a 6 km.
Opció B Des de l'Estació del Nord de Barcelona o bé des de l'estació d'autobusos de Girona o Figueres, agafeu el Barnabus, amb parada a Bàscara. La casa és a uns 2 km del poble.

En cotxe.
Aneu per l'AP-7 i sortiu a la sortida 5 L'Escala-Bàscara. Després agafeu la carretera NII direcció Figueres. Un cop al poble de Bàscara continueu per la carretera en direcció a Sant Mori i a uns 2,5 km seguiu un camí asfaltat a mà esquerra (està indicat).

Distàncies

Barcelona 120 Km
Tarragona 209 Km
Girona 25 Km
Lleida 243 Km

Adreça

El Molí Nou de Calabuig

Mas Molí Nou de Calabuig, s/n
17483 - Bàscara
(Girona)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

La Vida a Pagès. Estada de 2 o 3 dies.

 • TOTES

Durant l’estada de colònies descobrirem com funcionava un antic
mas. Acompanyats per la Marieta Quinason, en Joan Panxacontent
i en Miquel Tothoperd aquests dies ens convertirem en pagesos
i els ajudarem a portar una granja com cal.

Per a Educació Infantil i Cicle Inicial es pot introduïr la fada
Puput com a fil conductor, que ens anirà deixant cartes i pistes
per a que ajudem als nostres amics.

Durant aquestes colònies veurem i donarem de menjar als animals
de la granja i aprendrem, amb el Joc de pistes del Mas, diferents
aspectes de la vida a pagès. Anirem al Riu a buscar quins animals
i plantes hi viuen i ens farem el nostre propi remei a l’Ungüent de plantatge.

Programa d'activitats
Visita a La Granja.
Joc de Lots.
Joc del Mas (Joc de Pistes).
Descoberta Rui Fluvià.
Quan soni la Música.
Ungüent de Plantatge (EINF i CI) o Orientació (CM i CS).

Bàscara i Natura. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS

Descoberta de la vila de Bàscara, un poble que ha crescut a la vora del riu. Joc d’orientació des del Molí fins a Bàscara i allà joc de descoberta del nucli medieval.

Programa d'activitats
Estudi del Riu Fluvià.
El Bosc.
Visitem la Granja.
Descoberta de Bàscara i el seu nucli medieval.
Tallers i Aventura:
Pa i pastisseria.
Plantes remeieres i ungüents.
Paper Reciclat.
Espelmes.
Joguines amb material reciclat.
Vol de Rapinyaires.
Egagròplies.
Orientació.
Tir amb Arc.
Jocs de Nit i Vetllada Musical.

Activitats AMPA/AFA

Orientació, Descoberta i Granja. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS

Al Molí nou us oferim unes colònies 24 hores diferents i divertides, sense deixar de banda la part lúdica de les mateixes, tot gaudint de la granja, els jocs de descoberta a l'exterior i interior de la casa, el riu i la música.

Programa d'activitats
Orientació.L’activitat consta de 2 parts, primer una part teòrica on aprenen a orientar-se amb mètodes naturals i artificials, després es fa un recorregut amb mapa i brúixola on els nens/es han de trobar unes fites.

Descoberta del Riu.Aprofitant que el tenim a prop de la casa, farem un taller de natura on coneixerem l’entorn del riu, flora, fauna... si fa bon temps ens remullarem una mica els peus.

Granja.Aprofitant que estem en una granja escola, coneixerem els animals domèstics que hi viuen, cabres, conills, gallines, xais, cavalls...

Joc de Lots.Farem un joc de nit a l’exterior amb llanternes.

Que soni la MúsicaJoc interior amb proves al ritme de la música i festa final.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info