General

El Pinar, una casa de colònies on els Orígens de la nostra casa són els d’una masia Pairal denominada Cal Duran i data del S.XVIII, tradicionalment s’hi feia vi i posteriorment es convertí en granja.

L’estructura original és la típica de les masies del nostre país, amb façana de pedra i dues plantes, la façana principal disposa de grans finestrals i d’un rellotge solar.

La casa

La Casa està totalment reformada com a casa de colònies i disposa de 180 places i 5 places adaptades.

Camp de Futbol ( reformat aquest any )
Camp de Basquet
Piscina
2 Sales polivalents exteriors, una d’elles la Sala del Cel.
2 sales interiors
200 Places de menjador
Calefacció
Porxos
Un Bosquet
Rocòdrom, Tirolina i Tatamis
Planetari Inflable
Castell Inflable( per als més menuts)
Observatori Astronòmic amb diferents telescopis.
Aparcament per cotxes i autocars.

Les sales exteriors:
* La sala del Cel Profund:a més de ser una sala polivalent, es on muntem el nostre planetari i també discoteca per a totes les edats.
* La sala de Tallers: Sala on a més es pot muntar el tatami per aquelles entitats esportives que ho necessitin.
* les sales interiors, que per a grups de mestres i monitors o famílies, ideals per la seva proximitat a les habitacions.

Les habitacions es troben a l’edifici principal i estan distribuïdes en dues plantes i tres blocs, cadascun amb dutxes i sanitaris comunitaris.
Disposem d’habitacions de 10 a 26 places per un total de 180 places .

Així com la proximitat del Poble de Canyelles i del parc Natural d’Olèrdola.
A més el recinte de la casa esta ballat per major seguretat dels participant.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000114

Adreça:

Casa de Colònies El Pinar
Camí del Pinar, 100
08811 – Canyelles
(Garraf)

Exteriors

La casa disposa de diversos espais exteriors per realitzar tot tipus d'activitats, a més, la finca està completament ballada per garantir la seguretat de tots els usuaris.

Bosquet tancat
Pista de bàsquet
Camp de Futbol
Porxos
Patis per jugar
Freixes i camps exteriors
Piscina

Sales interiors:
2 sales polivalents
2 sales interiors
Menjador per a 200 places.
2 sales monogràfiques: La Sala del Cel Profund, a on es dur a terme l'activitat de planetari i discoteca escolar i la Sala de Tallers, on a més de muntar el Tatami, serveix com a sala polivalent.

Cal saber...

La casa disposa d'observatori propi. Amb telescopis reflectors, un Newtonià amb trípode i un Fixe motoritzat a la cúpula. A més, un telescopi catadiòptric amb trípode motoritzat i computeritzat.
Per poder ensenyar als infants, es disposa de diferents telescopis per poder fer una bona observació del cel.

Per completar l'activitat d'observatori astronòmic, es disposa d'un planetari inflable que projecte les estrelles dels dos hemisferis.

Horari dels àpats al cap de setmana familiars:
Esmorzar 9.00 h
Dinar 13.30 h
Sopar 20.30 h

Habitacions

Les habitacions es troben a l'edifici principal i estan distribuïdes en dues plantes i tres blocs, cada un d'ells amb dutxes i sanitaris comunitaris.

Disposa d'habitacions entre 10 a 26 places, amb un total de 180 places.

+info

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

En cotxe:
Opció A Des de Vilanova, per la carretera que va de Vilanova a Vilafranca (C-15), creuareu la localitat de Canyelles. Un cop sortint de Canyelles, a la rotonda, donar tota la volta per tornar a agafar la sortida de Canyelles, i agafar la pista forestal que queda a la dreta just desprès de la sortida de Canyelles.
Opció B Des de Vilafranca, seguiu la carretera en direcció a Vilanova. A la primera rotonda que hi ha just abans de Canyelles, agafeu la sortida de Canyelles i agafeu la pista forestal que queda a la dreta tot just agafada la sortida.

Transport públic:
RENFE fins a Vilanova i Vilafranca. Agafeu l'autobús de Vilanova-Vilafranca i baixeu a Canyelles. Aquest autobús també circula els caps de setmana.

Distàncies

Barcelona 48,00 km
Girona 146,00 km
Tarragona 50,00 km
Lleida 123,00 km
Canyelles 1,00 km
Vilanova i la Geltrú 6,00 km
Sant Pere de Ribes 4,00 km
Sitges 6,00 km

Adreça

AEl Pinar

Camí del Pinar, 100
08811 - Canyelles
(Garraf)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Escola de cel. Estada de 2 o 3 dies.

 • INF
 • CI

Disponible amb Monitors/es 24 hores.
El Sol, la Lluna i la Terra, els forats negres, les estrelles... L'escola d'astronomia us aporparà als misteris de l'univers de la mà d'un cinetífic molt especial.

Programa d'activitats
Dr. Star Top Secret. Espectacle d'animació.
Escola d'astrònoms I i II. Activitats d'astronomia.
Observació nocturna. La Lluna, observació nocturna.
Oca d'astronomia. Un joc d'astronomia.
Les constel·lacions. Taller d'astronomia.
Hem perdut el nord!. Activitat d'astronomia.

Escola de cel + Aventura. Estada de 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Disponible amb Monitors/es 24 hores.
À més del programa d'escola de cel, a partir de Cicle Mijtà a ESO us oferim el programa d'astronomia i aventura, que inclou activitats d'aventura i orientació.

Programa d'activitats

Oliana Pons, l'aventurer. Espectacle d'animació.
Iniciació a l'aventura I. Aventura
Orientació. Mapa, bruíxola i a orientar-nos.
Escola d'astrònoms I i II. Activitats d'astronomia.
Observació nocturna. La Lluna, observació nocturna.
Oca d'astronomia. (CM) Un joc d'astronomia.
Les constel·lacions. Taller d'astronomia.
Hem perdut el nord!. Activitat d'astronomia.

Escola d'espectacles. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Disponible amb Monitors/es 24 hores.
En aquestes colònies gaudirem de la màgia i de l'alegria del circ, però tots els artistes estan malalts !! Ens podran ajudar aquests nois i noies?

Programa d'activitats
El Show ha de continuar. Espectacle d'animació.
L'espectacle és un joc. Taller de màgia i circ.
Escola d'artistes. Espectacle d'animació.
Trivial del Pinar. Jocs.
La gran funció. Show d'animació.

Activitats familiars

Activitats en Família. De Dissabte a Dinar, a Diumenge a dinar*.

 • De 3 a 12 anys

Per els que us allotgeu a partir de dissabte a dinar, es realitzen activitats gratuïtes per a tota la família (les activitats estan pensades per gaudir-les adults i infants).
Dissabte a al matí gaudireu d'una gimkana de taulell gegant, juntament amb la Ludoteca i els jocs gegants. A la nit, després de sopar, podeu observar els estels a l'Observatori del Pinar.
Diumenge al matí us espera un recorregut per la natura.

Programa d'activitats

Dissabte al matí:
De 11.00 a 13.00 Gimcana de taulell gegant.

Dissabte a la tarda:
De 14.30 a 17.00 Ludoteca del Pinar. Castell inflable, jocs gegants...

Dissabte nit:
De 21.40 a 22.40 Observació d'estels a l'Observatori del Pinar.

Diumenge al matí:
De 10.30 a 13.00 Itinerari guiat pel Bosc.

Diumenge a la tarda:
De 14.30 a 17.00 Ludoteca del Pinar

* Aquest programa és orientatiu i pot variar en funció del temps, quantitat de participants o altres factors. Si és el cas, sempre que puguem us avisarem amb antelació.

Preus

Pensió completa Adult (+15 anys) 36,00 €
Pensió completa Infantil (de 3 a 14 anys) 29,50 €

Pensió completa + dinar Adult (+ 15 anys) 45,00 €
Pensió completa + dinar Infantil (de 3 a 14 anys) 37,00 €

1/2 Pensió Adult (+15 anys) 30,00 €
1/2 Pensió Infantil (de 3 a 15 anys) 23,50 €

Dinar Adult 13,95 €
Dinar infantil (de 3 a 14 anys) 11,50 €

Pensió completa "graellada", inclou un àpat amb amanida de la casa, taula d'embotits, pa amb tomàquet, Graellada de carn, escalivada, patates al caliu, fruita i begudes i cafè. Adult 42,50 € i infantil 30,00 €

Hi ha activitats gratuïtes durant tot el cap de setmana. Demaneu horari i activitats al moment de fer la reserva.

A tenir en compte:
Torns dels àpats, Esmorzar 9.00, dinar 13.30 i sopar 20.30.
Menors de 3 anys, si ocupen plaça i volen menjar pagaran el 50 %

Preus vàlids fins el 31 de Desembre del 2019
Preus per persona i amb el 10 % d'IVA inclòs
Preus vàlids tret que es produeixi alguna errada tipogràfica
Tarifes no aplicables durant les festivitats, com ara Sant Joan, Sant Esteve, Nadal o Cap d'Any

Activitats AMPA/AFA

Escola de cel. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • INF
 • CI

El Sol, la Lluna i la Terra, els forats negres, les estrelles... L'escola d'astronomia us aporparà als misteris de l'univers de la mà d'un cinetífic molt especial.

Programa d'activitats
Dr. Star Top Secret. Espectacle d'animació.
Escola d'astrònoms I i II. Activitats d'astronomia.
Observació nocturna. La Lluna, observació nocturna.
Oca d'astronomia. Un joc d'astronomia.
Les constel·lacions. Taller d'astronomia.
Hem perdut el nord!. Activitat d'astronomia.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

Escola de cel + Aventura.Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

À més del programa d'escola de cel, a partir de Cicle Mijtà a ESO us oferim el programa d'astronomia i aventura, que inclou activitats d'aventura i orientació.

Programa d'activitats

Oliana Pons, l'aventurer. Espectacle d'animació.
Iniciació a l'aventura I. Aventura
Orientació. Mapa, bruíxola i a orientar-nos.
Escola d'astrònoms I i II. Activitats d'astronomia.
Observació nocturna. La Lluna, observació nocturna.
Oca d'astronomia. (CM) Un joc d'astronomia.
Les constel·lacions. Taller d'astronomia.
Hem perdut el nord!. Activitat d'astronomia.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

Escola d'espectacles Cel. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

En aquestes colònies gaudirem de la màgia i de l'alegria del circ, però tots els artistes estan malalts !! Ens podran ajudar aquests nois i noies?

Programa d'activitats
El Show ha de continuar. Espectacle d'animació.
L'espectacle és un joc. Taller de màgia i circ.
Escola d'artistes. Espectacle d'animació.
Trivial del Pinar. Jocs.
La gran funció. Show d'animació.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

Instal·lacions esportives

El Pinar. Instal·lacions Esportives.

 • Clubs Esportius: Futbol sala, bàsquet, voleibol o, handbol
 • Patinatge sobre rodes: Hoquei sobre patins, patinatge artístic o patinatge lliure.
 • Arts Marcials (Judo, Karate, Aixido o Taekwondo

El Pinar. Equipaments Esportius.

A la casa de colònies El Pinar, situat a Canyelles (Garraf), podeu gaudir de la Pista Poliesportiva.

- 3 Pistes de bàsquet/minibàsquet
- 1 pista de Futbol sala
- 1 pista de handbol
- 1 pista de Voleibol
- 1 rocòdrom

Així doncs, podeu trobar 3 pistes de basquet i una pista de minibasquet amb un look Street-basket, amb cistelles robustes i metàl·liques.
La pista de bàsquet s'ha adaptat per poder jugar a Voleibol, amb una xarxa que es pot posar i treure segons les necessitats.
A la mateixa zona poliesportiva s'hi ubica dues vies de rocòdrom.

Pista Poliesportiva
Detall de les pistes esportives.

Camps de bàsquet
Detall de les pistes esportives.

Rocòdrom i tirolines
A la mateixa pista poliesportiva trobem un rocòdrom de dues vies. Al voltant de la casa una zona de tirolines.

Altres activitats
Al Pinar es poden realitzar stages d'Arts marcials com Karate, Judo i Aikido. També estades amb esports d'equip de Patinatge sobre rodes: Hoquei sobre patins, patinatge artístic o patinatge lliure.

+info