General

El Puig de Balenyà és una antiga masia de pagès mil·lenària, totalment reformada el juny de 2.010 com a casa de colònies. Situada a 3 km. d’Hostalets de Balenyà, envoltada de natura  i amb vistes privilegiades al Montseny.

La casa

El Puig de Balenyà, té capacitat fins a 90 places totals, en habitacions de 6 fins a 14 places.

Compta també amb tres sales exteriors de fins a 15 places i dues sales més gran amb capacitat de fins a 50 i 60 places totals.

Dades d’interès

El Puig de Balenyà
Mas El Puig, s/n
08550 – Tona
(Osona)

Inscrita en el registre instal·lacions juvenils amb el nº CC000489

Habitacions

PLANTA BAIXA
1 de 14 places
1 de 8 places
1 de 10 places
1 de 6 places amb bany adaptat
PLANTA PRIMERA
1 de 10 places
3 de 8 places
3 de 6 places

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

COTXE

Si veniu des de Barcelona, cal que aneu a buscar l’autopista direcció Girona (AP7), fins al trencant per agafar la carretera C-17 en direcció Nord, cap a Vic – Puigcerdà. És la sortida de Parets (núm. 14). Aneu pujant fins a la sortida Balenyà (Hostalets de Balenyà), que és la 45, i continueu recte. Creuareu per un pont per damunt de les vies del tren i, uns dos-cents metres més endavant, preneu la desviació a l'esquerra (està marcada el terra la intersecció). A partir d’aquí ja hi ha senyalitzacions cap a la casa. Faltaran 3 km.

TRANSPORT PÚBLIC

TREN: Si veniu en tren des de Barcelona, heu d’agafar la RENFE direcció Vic fins a la parada d’Hostalets de Balenyà. Fins a la casa queden 3 km. Us pugem les motxilles a la casa amb cotxe.

BUS: Heu d'agafar la línia que va de Vic a Barcelona de la companyia Sagalés. El bus us deixarà a la masia d’abans de la casa, a 800 m. del Puig. Us pugem les motxilles amb cotxe fins a la casa.

Distàncies

Barcelona: 65km.
Girona: 105km.
Lleida: 175km.
Tarragona: 155km.

Adreça

El Puig de Balenyà

Mas El Puig, s/n
08550 - Tona
(Osona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Programa de natura . Estada de 2 o 3 dies.

  • CM
  • CS

Conjunt d'activitats per donar a conèixer i apropar-nos al bosc amb l'objectiu de despertar interès i crear actituds de respecte per l'entorn natural.

Programa d'activitats
Orientació. Identificació de plantes.
Bosc. Coneixarem algun dels animals que habiten al bosc.
Egagròpiles. Identificació de rastres d'animals.
Tir amb arc. Posarem a prova la punteria.
Joc de pistes. Joc per dins del bosc.

+info