General

El Rourell, ubicada a Puigpardines al terme municipal de la Vall d´en Bas. Situada a tocar de la zona volcànica, en un paratge natural extraordinari.

Una casa còmode i funcional, tota en planta baixa, 800 m2 distribuïts en dos blocs iguals i amb habitacions de diferents capacitats.

Dos amplis menjadors i sales polivalents. Adaptada. Fàcil accés.

Serveis de cuina pròpia amb àpats naturals i de qualitat.

La Casa

Capacitat per a 128 places, distribuïdes en dos blocs.

Compta amb 10 habitacions de 12 a 14 places.

Casa amb 2 aules, 2 menjadors amb capacitat de 180 persones, sala de professors, llars de foc.

Dades d’interès

El Rourell
Descampat, s/n
17178 – Puigpardines
(La Garrotxa)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000277

Exteriors

• Piscina
• Camp de futbol
• Pista bàsquet
• Camp d’aventura
• Esplanades de gespa al voltant de la casa
• Zona acampada i zona picnic (la font del Rourell)
• Zona aparcament

Habitacions

2 Blocs d'habitacions amb un total de:

• 6 places adaptades per a minusvàlids (1 WC adaptat)
• 8 habitacions de 12-14 places cadascuna (lliteres)
• 2 sales polivalents ( activitats o dormitori de 12)
• 2 habitacions per a monitors i mestres de 4 places amb bany al interior

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Dret a cuina
  • Piscina

Com arribar

Des de Barcelona i Tarragona: Aneu fins a Vic per la C-17. Passat Vic, seguiu per la C-17 fins la sortida 69: Olot-Torelló-sud i Manlleu. Continueu per la C-37 (Túnels de Bracons) i arribareu a la Vall d'en Bas. A la rotonda gireu cap a l'esquerra direcció Olot-Les Preses, i a pocs metres trenqueu a mà esquerra, direcció Joanetes, per la GIV-5273. Seguiu l'indicador de Joanetes fins arribar a l'Hotel Vall d'en Bas. Passat aquest hotel trobareu l'indicador del Mallol i Casa de colònies El Rourell, gireu a la dreta passant sota el viaducte, seguiu uns 300 metres i trobareu un camí a mà esquerra (davant una agrobotiga de fusta amb zona enjardinada) que indica la casa de colònies. Gireu per aquest camí i a pocs metres ja haureu arribat. Des de Lleida, Manresa i centre i nord d'Espanya: Arribeu a Vic per la C-25 (Eix Transversal) i aneu a buscar la C-17. A partir d'aquest punt, seguiu les indicacions com si vinguéssiu de Barcelona. Des de Girona: Passeu Salt i Bescanó i arribeu fins Anglès. Continueu per la C-63 fins la rotonda de Sant Esteve d'en Bas. Un cop allà, seguiu les indicacions anteriors.

Transport públic: Línia directa d'autocars Teisa des de Barcelona, Vic i Girona (parada Les Preses o Sant Esteve d'en Bas).

Distàncies

Barcelona 103 Km
Tarragona 189 Km
Girona 52 Km
Lleida 189 Km
Olot 8 Km

Adreça

El Rourell

Descampat, s/n
17178 - Puigpardines
(La Garrotxa)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Terra de Volcans. Estada de 2 o 3 dies.

  • TOTES

Ubicada a Puigpardines al terme municipal de la Vall d´en Bas. Situada a tocar de la zona volcànica, en un paratge natural extraordinari.

Ens endinsem al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Què és un parc natural? Com es formen els volcans?
Perquè tenim volcans a la Garrotxa?

Aquestes colònies combinen les excursions al PNZVG amb esports de muntanya per a passar-ho d’allò més bé!

L’objectiu és despertar l’interès per el medi natural i sensibilitzar a favor de la seva protecció.

Durant aquestes colònies gaudirem del Bosc dels 5 sentits, visitarem dues de les reserves naturals més significatives del parc, el Volcà Croscat i la Fageda d'en Jordà, i ens farem un remei amb les plantes que nosaltres mateixos collirem, l'Ünguent de Plantatge.

Programa d'activitats
El Bosc dels 5 sentits.
Joc de Lots.
Visita al Volcà Croscat.
Visita a La Fageda d'en Jordà.
Quan Soni la música (Vetllada).
Ünguent de Plantatge.

+info