General

El Xalió està situat just a l’entrada del Parc Natural de La Zona Volcànica de la Garrotxa i dins de la finca “Els Crous”.
Situat entre els termes municipals de Mieres i Sant Miquel de Campmajor, a cavall entre la comarca de la Garrotxa i el Pla de l´Estany.

El nucli antic de Mieres és a tant sols 2 Kms i situada entre la Vall de Campmajor i la Vall de Mieres, a la falda de la serralada transversal. A tocar hi trobem el riu Ritort.
Darrere la casa s´aixeca el Puig Castellar, que la separa del santuari de Santa Maria del Colell.

La casa

L’edifici d’ El Xalió compta amb dos complexes diferenciats i separats l’un de l’altre. 2 menjadors de 65 places i un de 100 places, 2 cuines independents, diferents espais per realitzar-hi activitats com la sala de la prehistòria, la sala gran de més de 200 m2 i altres sales i porxos. També hi trobem la piscina totalment vallada.

A l’exterior de la casa hi trobem les pistes de bàsquet, la piscina, i un munt d’esplanades per practicar-hi esports o per seure d’amunt l’herba. La casa està ubicada a dins del bosc és per això que podreu estar en ple contacte amb la natura.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000245

El Xalió
Carretera GI-524 km 21,1 (Finca els Crous)
Mieres / Sant Miquel de Campmajor

Exteriors

Als exteriors hi trobem tres camps de bàsquet, 2 camps de futbol i 35 hectàrees de terreny de bosc i esplanades per a jocs.

Cal saber...

Aquesta instal·lació forma part del projecte Cuina Catalana, posant un gra de sorra a preservar i potenciar el receptari del nostre país i oferir un producte de temporada, de proximitat i d'alt valor qualitatiu. Cal destacar que molts dels nostres plats formen part del  llibre "Corpus de la cuina catalana, receptes que formen part del receptari del nostre país.

Podeu reservar passejades amb cavall,
20 minuts - 10,00 €/persona
1 hora - 17,60 €/ persona

Habitacions

El Xalió disposa de:

Xalió 1
· 2 habitacions de fins a 4 places
· 6 habitacions de fins a 14 places
· 1 habitació fins a 10 places

Xalió 2
· 2 habitacions de fins a 16 places
· 1 habitació fins a 10 places
· 2 habitacions de fins a 32 places
· 1 habitació de fins a 4 places

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Dret a cuina
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

Per l'AP7. agafar l'AP7. Sortida nº 6 Girona Nord - Banyoles. Seguir per la C66 fins a Banyoles. Un cop a Banyoles anar en direcció a l'estany i des d'allà agafar la carretera GI-524 direcció Mieres - Santa Pau. Passant de llarg el trencall en direcció a Sant Miquel de Campmajor i seguint la carretera en direcció Mieres - Santa Pau, trobareu un cartell on dóna la benvinguda a la Garrotxa, al cap d'uns metres a mà dreta, trobareu l'indicatiu que us porta fins a la casa.

Per la C-17 (Túnel de Bracons). agafar la C-17 i a l'alçada de St Pere de Torelló prendre la Sortida que queda a mà esquerre direcció Olot (per el Túnel de Bracons, C-37). Passats els túnels us trobareu una primera rotonda, pendre la tercera sortida direcció Les Preses - Olot. Seguir en direcció Olot i un cop arribat a Olot agafar en direcció a Altres Direccions, fins a trobar una rotonda que haureu d'agafar el primer trencall a mà dreta direcció Batet - Santa Pau (GI-524). Passareu per la Fageda d'en Jordà, fins arribar al poble de Mieres. Passat aquest, a dos quilòmetres a mà esquerre i abans d'arribar a Sant Miquel de Campmajor, us trobareu el cartell de "El Xalió".

Distàncies

· Barcelona 126 Km
· Tarragona 214 Km
· Lleida 217 Km
· Girona 31 Km
· Banyoles 8 Km
· Olot 26 Km
· Parc natural de la Garrotxa 15 Km

Adreça

El Xalió

GI-524
17831 - Mieres
(La Garrotxa)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Terra de volcans. Estada de 3 a 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Visitarem el parc Natural de la Garrotxa i coneixerem la Garrotxa Terra de volcans.

Programa d'activitats
Visita a la Fageda d'en Jordà.
Visita als iogurts la Fageda.
Hípica. Excursió al bosc.
Tir amb arc.
Orientació. Gimcana d'orientació.
Jocs cooperatius. Jocs en equip.
Nits. Jocs de nit i vetllada musical.

Bosc de contes. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

Fa temps, al bosc del Xalió va tenir la sort de rebre la visita més important que mai ha tingut. Durant uns dies, va anar-hi a viure un gran inventor que volia entretenir a menuts i grans amb boniques històries que parlaven de gegants, animals, follets i aventurers.

Programa d'activitats
Personatges de contes. Gimcana de descoberta.
El camí d'en Bernat. Itinerari de natura.
Som hàbils. Circuit de psicomotricitat.
L'element secret. Quadret herbari.
Un bosc gegant. Activitats de psicomotricitat amb jocs gegants.
El regal (CI) Assaig d'un conte infantil.
La caseta del bosc (INF) Activitat psicomotriu i d'organització.
Quines històries. Activitat d'expresió i atenció.
El conte del Xalió. Activitat guiada.
Sortida al Parc Natural de la Garrotxa (opcional).
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

Colònies com abans. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS

Viviu unes colònies i convivències com les d'abans, amb jocs de cucanya, música i danses, jocs de pistes i tallers. Els alumnes s'implicaran molt en la participació de les activitats

Programa d'activitats
Jocs de cucanya. Diferents jocs per triar i remenar.
El joc de pistes. Joc de descoberta.
Danses i cançons. Aprenem danses i cançons.
Preparació de la vetllada. Ens disfressem i preparem la vetllada.
Tallers. Tallers didàctics i plàstics.
Jocs tradicionals. Juguem als jocs de sempre.
Vetllada musica. Fem una vetllada amb molta música !!

Prehistòria. Estada de 3 a 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

El Xalió, prop del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, és el lloc on un equip d'arqueòlegs internacionals ha fet un descobriment. Es tracta d'una troballa que pot canviar el curs del planeta. Si ho voleu, us oferim visitar la Zona Volcànica de la Garrotxa durant la vostra estada.

Programa d'activitats
Del Juràssic a la Prehistòria. Gimcana de descoberta.
La revolució del Neolític. Hípica.
El bosc ara i abans. Joc de pistes/Itinerari de natura.
La caça i la prehistòria. Tir amb arc.
Construccions prehistòriques. Fem construccions prehistòriques.
Jaciment de fòssils. Activitat d'investigació.
La sala Juràssic. Activitat dinàmica d'aprenentatge.
Pintures rupestres. Activitat lúdica i motriu.
El Bagúl perdut. Joc d'enigmes i orientació.
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

100 % Aventura. Estada de 3 a 5 dies.

 • CM
 • CS
 • ESO

Podreu gaudir d'una estada 100 % aventura, tant per terra com per aire. Durant l'estada es realitzen activiats que posaran a prova les nostres capacitats físiques, concentració i de cooperació amb la resta de companys.

Programa d'activitats
Tirolina. Circuit aeri.
Bosc vertical. Circuit enlairat de cordes entre els arbres.
Jocs cooperatius. Jocs en equip.
Tir amb arc. Tècnica del tir amb arc.
Gimcana d'orientació. Coneixement de l'espai que ens envolta.
Sortida al Parc Natural de la Garrotxa*.
Ruta a cavall. Excursió a cavall*.
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

* A escollir per el centre, sortida al Parc Natural de la Garrotxa o Ruta a Cavall.

Treball de síntesi. Un nou volcà. Estada de 3 a 5 dies.

 • ESO

L'objecte del nostre estudi es centra en l'impacte d'un nou volcà al parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Serà un viatge per la vida d'un nou volcà, des del naixement fins a integrar-lo a dins del parc.

Programa d'activitats
Visita a la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Maqueta del nou volcà.
Flora i fauna.
Impacte ambiental.
Itinerari pedrestre.
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

Jocs Cooperatius. Sortida d'un dia.

 • CM
 • CS
 • ESO

Podreu gaudir d'un dia de jocs cooperatius, previstos per a la millora de la cohesió del vostre grup classe, tot fent treballar tots els aspectes referents a la confiança, l'ajuda, la millora personal...

Programa d'activitats
La Barca. Cooperació en Grup.
Cremallera. Joc de confiança.
El Cuc Cec. Joc de Confiança.
Tirem-nos del Banc. Joc de participació, confiança i cooperació.
La Manta. Jocs de rols en equip.
Sacs Cooperatius. Treballem consens i presa de decisions.
El Centpeus. Treballem consens i presa de decisions.
El Tòtem. Estratègies en equip.
Futbol lligat. Comunicació verbal.
El Mocador. Joc Cooperatiu.
Ordenem-nos. Treballem la confiança i la cohesió.
El pèndul. Joc de confiança.
La Teranyina. Joc de participació, cooperació i confiança.

Activitats familiars

Activitats en Família De Dissabte a Dinar, a Diumenge a dinar*

 • De 3 a 12 anys

Dissabte matí. Visita lliure.
Visita al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Amb una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava. Disposa de diversos itineraris pedestres que transcorren per el parc.

Dissabte a la Tarda. Activitats amb monitoratge*
Jocs Tradicionals per a tota la família.
Jocs "Cooperatius" per a tota la família.

Dissabte a la nit. Activitats amb monitoratge*
Nit de Discoteca.

Diumenge al matí. Activitats amb monitoratge*
Aventura Aèria al "Bosc Vertical" (a partir de 9 anys).

* Activitats gratuïtes i amb monitoratge amb reserva mínima de dinar de dissabte a dinar de diumenge i grup mínim de 20 places.
** Aquest programa és orientatiu i pot variar en funció del temps, quantitat de participants o altres factors. Si és el cas, sempre que puguem us avisarem amb antelació.

A més, podeu fer un munt d'activitats amb la família. Ja sigui una volta per la Fageda d'en Jordà, fer una de les rutes senyalitzades per la zona volcànica dels volcans de la Garrotxa, visita cultural per Santa Pau, l'Estany de Banyoles, el bosc d'escultures de Can Ginebreda, vols en globus, Besalú, Castellfollit de la Roca... Hi ha un munt d'activitats i sortides a la natura. No dubteu en consultar-nos quines són les millors opcions.

Podeu reservar passejades amb cavall,
20 minuts - 10,00 €/persona
1 hora - 17,60 €/ persona

Instal·lacions esportives

El Xalió. Instal·lacions esportives.

 • Clubs esportius: Futbol, bàsquet i handbol
 • Clubs de rem
 • Esports eqüestres

El complex del Xalió, situat a la Garrotxa, ofereix unes instal·lacions a un espai inmillorable, a tocar entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

El Xalió.

Gràcies a la ubicació del Xalió, converteix el centre en un espai ideal tant per clubs esportius de bàsquet, handbol i futbol.
Ofereix una sala annexa molt amplia i ideal per grups de treball personal.
A banda, la casa, propera a la població de Banyoles, ofereix unes instal·lacions immillorables per dur a terme activitats de rem a l'estany de Banyoles.

Instal·lacions esportives.

El Xalió compta amb una pista multiesportiva amb grades.
La pista, consta de dos camps de mini bàsquet i una pista de futbol. La pista està equipada amb il·luminació artificial per poder jugar durant tota la temporada.
Aquesta pista poliesportiva, permet fer stage de temporada i pretemporada en moltes disciplines, ja sigui futbol, bàsquet, handbol o badminton.
A banda, El Xalió compta amb molts camps per poder seguir practicant altres esports i tenir contacte amb l'aire lliure.

Activitats esportives eqüestres.

Si voleu realitzar activitats eqüestres; maneig i cura del cavall, itineraris eqüestres, volteig, horseball...
Els cavalls provenen d'una finca propera, Mas Falgàs, on els cavalls viuen en llibertat gairebé total i on poden jugar i còrrer, això assegura que els cavalls siguin calmats i el genet es senti més segur.
Els grups no cal que es traslladin fins a Mas Falgàs, doncs pràcticament els cavalls es queden tota la temporada al complex del Xalió.

Clubs de rem.

Si sou un club de rem i voleu realitzar una regata, el Club Natació Banyoles us està esperant. Aquesta entitat també organitza cursets per a la iniciació a la pràctica esportiva del rem.

Altres equipaments.

El complex del Xalió compta amb una piscina descoberta oberta durant la temporada de maig a setembre (consultar calendari).
També amb una zona de bosc vertical i tirolina. El bosc vertical és un recorregut vertical enlairat entre els arbres, i fan una experiència irrepetible.

+info