General

El Xaragall, envoltat de camps i boscos amb castanyers, roures, alzines, a tocar del riu Mogent, al bell mig d´un paisatge bucòlic i tranquil.

A Llinars del Vallès (Vallès Oriental). El Xaragall és un espai pensat i creat exclusivament per a sortides d´un dia, per escoles, esplais, entitats, grups familiars…obert tot l´any.

L’espai

Situat a una finca de 150.000 m2, amb bosc, granja, hort i arbres fruiters, amb una zona de jocs infantils i camps de futbol i una sala coberta. Ideal per a Picnic i Sortides d’un dia, per aprendre de l’horta i per cultivar i comprar productes de l’hort.

T’esperem al Xaragall !!

Exteriors

Finca de 150.000 m2, situada a Llinars del Vallès, molt ben comunicada per l'autopista AP-7.
Amb una sala coberta per a grups i àmplia zona d'aparcament.
Zona de barbacoes i zona de picnics.

Pícnic amb taules i bancs, aigua i zona d’ombra.
Sanitaris adaptats i espai adequat per a llars d’infants.
Zona d’horta i fruiters amb les espècies de la temporada.
Zona de granja amb una mostra dels animals de la casa de pagès.
Passeig de plantes medicinals i aromàtiques.
Bosc: circuits per assaborir la natura i també el bosc de castanyers.
Un gran prat per a passejar, jugar o descansar.
Zona de jocs pels més petits.
Zona d’esports amb camp de futbol de terra, bàdminton, voleibol, ping pong i korfball.
Aixopluc: Sala porxo amb calefacció per a poder refugiar-se en cas de pluja.
Possibilitat de càtering.

Cal saber...

Instal·lació ideal per a sortides d'un dia, ja sigui per escoles o famílies !!

+info

Serveis

  • Adaptada

Com arribar

Agafar la sortida Cardedeu de l'autopista C-35, a la primera rotonda seguir en direcció Dosrius. Creuareu per un pont el riu Mogent, passat, i agafant el carrer Sant Pere, al cap de pocs metres arribareu al Xaragall.

Distàncies

Barcelona 38 kms
Tarragona 130 kms
LLeida 190 kms
Girona 60 kms
Cardedeu 1 km
Llinars del Vallès 4,50 km
Dosrius 2,5 km

Adreça

El Xaragall

Carretera de Cardedeu a Dorius
Urb. Sant Josep, Carrer Sant Pere
08450 - Llinars del Vallès
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

Horari de les sortides escolars:

10,30h Arribada (aprox.)
Esmorzar
11,00h Presentació de l'equip de monitors i fer grups
Deixar motilles i anar al wc. Inici de les activitats.
13,00h Temps per dinar
14,00h Activitat de comiat
15,00h Temps lliure i comiat de l'escola.

Visita a la granja. Sortida Escolar.

  • LLAR
  • EINF
  • CI
  • NEE

Treballem la granja, els animals que hi viuen, els toquem, els alimentem. Les diferencies i característiques de cadascú... ( inclou quadern de camp).

Hort + Llibre gegant. Sortida Escolar.

  • LLAR
  • EINF
  • CI
  • NEE

Fem una visita a l'hort i coneixem els estris del camp. Visita a l'hort, coneixem els adobs, plantem una verdura i acabarem un llibre gegant que us emportareu a l'escola (1 llibre per classe o grup i sols a partir de EINF).

Activitats familiars

Consulteu els packs d'activitats familiars.

+info