General

Els Oms és una antiga Masia pairal, que ha patit diverses reformes. És una de les construccions més grans de la zona. Situada a les afores del poble de Sant Jaume de Frontanyà, sobre un collet, té una vista privilegiada al nord sobre la Serra de Faig i Branca. Al sud es pot veure camps de la Casa de Tarradellas i al fons les serres cap al Ripollès.

Dedicada antigament al conreu de grans extensions de terres i cura de bestiar, actualment la seva activitat es reserva al turisme rural.

Situada en la cruïlla de camins i prop de la carretera asfaltada, té un accés còmode fins la porta principal en cotxe.

La casa

La casa Els Oms disposa de molts espais on poder dormir o fer les activitats diàries. Aquests espais estan repartits de la següent manera:

Primera planta:
3 habitacions de 6 persones
1 habitació de 8 persones
1 habitació de 4 persones
Sala de professors/es
Lavabos

Segona planta:
4 habitacions de 8 persones
3 habitacions de 6 persones
Dutxes i lavabos

Exterior:
4 lavabos amb accés des del jardí
6 dutxes amb accés des del jardí
Sala polivalent 35m2 junt al jardí.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000128

Casa de Colònies Els Oms
Camí de Frontanyà, km 7,5
08619 – Sant Jaume de Frontanyà
(Berguedà)
+ Info i reserves

Exteriors

Exterior:
4 lavabos amb accés des del jardí
6 dutxes amb accés des del jardí
Sala polivalent 35m2 junt al jardí.

Cal saber...

La nostra casa es troba dins de dos ambients singulars i de gran atractiu.

Un és la SERRA DEL CATLLARÀS I FAIG I BRANCA, catalogat com a ESPAI D'INTERÉS NATURAL ESPECIAL. L’altre és que es troba a 1km de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, amb un gran tresor arquitectònic i cultural. La seva església Romànica.

La SERRA DEL CATLLARÀS, destaca per ser de les poques serres que encara no es travessada per cap pista asfaltada, i això ha fet que mantingui en molts racons el seu esperit verge i salvatge, lluny de la mà transformadora de l’home.

Els cims de Faig i Branca, i del Puig Lluent son els més propers, i indrets com el pla de l´Orri son racons idíl·lics que us deixaran meravellats. La SERRA compta amb una gran presència de vaques i cérvols, que us faran sentir el veritable esperit de muntanya.

A tocar de pistes forestals i corriols, si ens consulteu us podrem guiar per la vostra millor opció segons el vostre objectiu sigui més o menys exigent i més o menys aventurer. Un lloc privilegiat per a la pràctica d'esports a la Natura.

Habitacions

Primera planta:
3 habitacions de 6 persones
1 habitació de 8 persones
1 habitació de 4 persones
Sala de professors/es
Lavabos

Segona planta:
4 habitacions de 8 persones
3 habitacions de 6 persones
Dutxes i lavabos

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa

Distàncies

A 113,3 km de Barcelona
A 106,6 km de Girona
A 164,5 km de Tarragona
A 160,2 km de Lleida

Adreça

Els Oms

Camí de Frontanyà, km 7,5
08619 - Sant Jaume de Frontanyà
(Berguedà)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més
+info