General

L’Escola de Camp de Ramió és una antiga rectoria del S.XIV adaptada i modernitzada per oferir un millor confort, amb calefacció a tota la casa…

Ofereix un tracte familiar i proper, lloga la casa en règim d’allotjament o pensió completa tots els dies de l’any per escoles, entitats, esplais, casals, famílies per a grups mínim de 35 persones, cuina pròpia i adaptada per petits i grans.

L’Escola de Camp de Ramió ens permet retrobar-nos amb la natura en un espai privilegiat com és la seva vall.

És per això que us oferim les nostres instal·lacions, per poder gaudir de la tranquil·litat del nostre entorn durant les vostres vacances o estades de caps de setmana en un espai rural com és aquest. Aquí trobareu l’espai necessari per les vostres activitats i també, un bon prat d’herba on deixar passar tranquil·lament el temps.

La casa

A la planta baixa hi trobem una habitació de vuit places i una altra de vint-i-dos,una saleta d’estar amb llar de foc i sofàs, una sala de tallers i els banys.

Ja a la primera planta hi ha el menjador, amb una capacitat de 80 places, on també hi ha telèfon públic i microones a disposició dels grups.

A més a més hi ha tres sales de tallers i una sala de material.

I per últim, a la segona planta hi ha dues habitacions: una de 17 places, una altra de 12, i els lavabos.

La casa de colònies està envoltada de tres hectàrees d’esplanades amb molts arbres, bosc, camps de jocs, camp de futbol,de bàsquet, piscina i lavabos exteriors.

El Ramió és una casa totalment adaptada i condicionada per realitzar tallers i cursos per adults, a mes de colònies infantils.

Tot això fa de l’Escola de Camp de Ramió, un indret ideal on realitzar-hi estades escolars per a totes les edats.

Us garantim una acollida molt càlida i uns preus adaptats als temps actuals.

Dades d’interès

Escola de Camp El Ramió

Antiga Rectoria de Ramió, s/n
08495 – Fogars de la Selva
(La Selva)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000146

Exteriors

L’Escola de Camp de Ramió és una antiga rectoria del S. XIV de tres plantes envoltada de 3Ha d’esplanades. Es troba al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, un paratge únic ideal per recuperar el contacte amb la natura, a totes les èpoques de l’any.

El Ramió és una casa totalment adaptada i condicionada per realitzar tallers i cursos per adults. Aquí trobareu l’ indret ideal per a la interiorització i el creixement personal, com ara ioga, tai-chi, qi-gong, dansa del ventre, risoteràpia, meditació, dansa africana, teràpia Gestalt,constel.lacions familiars, tota mena de cursos de reconnexió amb la nostra essència i el nostre cos, l’obertura de consciència i el desenvolupament espiritual.

Podeu venir a organitzar els vostres cursos privats, gaudir d’una sala de 60m2, de la nostra cuina energètica i vegetariana o de la tradicional catalana, ambdues per llepar-vos els dits.

L’Escola de Camp de Ramió també ofereix itineraris guiats, tallers relacionats amb el món rural, educació medi-ambiental, excursions lúdiques, colònies infantils, i moltes coses més… Us garantim una acollida molt càlida i uns preus adaptats als temps actuals.

Estem a 50 km de Barcelona i a 30 km de Girona!!

Cal saber...

La casa de colònies de Ramió es troba al Parc Natural del Montnegre i Corredor, pertany al municipi de Fogars de la Selva, a la comarca de la Selva, a 38 km de Girona, a 58 Km de Barcelona, 158Km de Tarragona i a 210 Km de Lleida per l’Eix Transversal.

L’Escola de Camp de Ramió es actualment una casa de colònies situada al nord-est del massís, és, potser, l’ indret més solitari i tranquil del Montnegre, la Vall de Ramió i la seva germana bessona, Fuirosos, són les dues grans valls del Parc i les que configuren majoritàriament la seva fisonomia orogràfica.

Ramió,forma part del veïnat de l’ermita de Sant Andreu, la casa de Colònies és una antiga rectoria del S.XIV, adaptada i modernitzada per donar un nou servei.

Habitacions

A la planta baixa hi trobem una habitació de vuit places i una altra de vint-i-dos.

A la segona planta hi ha dues habitacions una de disset places, una altra de dotze, i els lavabos

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

En cotxe:
Des de l’AP-7, agafeu la sortida 10 (Hostalric). Just en sortir, a uns 500 m abans d’arribar a la rotonda, hi ha una cruïlla a mà esquerra, que és la que s’ha d’agafar. Hi ha un cartell verd que indica l’entrada al camí cap a la casa i a partir d’aquí es poden anar seguint les senyalitzacions.
Des de la C-35, un cop s’ha travessat Hostalric, hi ha una rotonda. S’ha de seguir direcció a l'AP-7, i, just abans d’agafar l’AP-7, hi ha una cruïlla a mà dreta, des d'on s'agafa el camí cap a la casa. A partir d’aquí està senyalitzat.
Des de Tordera, aneu direcció Fogars de la Selva. Un cop a Fogars s’ha de seguir direcció Hostalric. Abans d'arribar-hi hi ha una cruïlla en què es pot girar a la dreta per anar a Hostalric. Girar a l’esquerra per agafar l’AP-7 o seguir recte; s’ha de seguir recte i a partir d’aquí ja està senyalitzat.
Un cop s’agafa el camí, seguiu les indicacions a l'“Escola de Camp de Ramió”

Adreça

Escola de Camp El Ramió

Antiga Rectoria de Ramió, s/n
08495 - Fogars de la Selva
(La Selva)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

El Tresor del Faraó. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

El tresor del faraó ha restat durant centenars d’anys amagat i protegit pels guardians del temple. Misteriosament els tres cofres han desaparegut i la maledicció del faraó es podria escampar per tot arreu si no són trobats ben aviat. Els descendents dels primers guardians demanen l’ajut dels nois i noies a fi de trobar els tres vells cofres i tornar l’estabilitat a la zona. Ens endinsarem al món d’Egipte en una aventura que resultarà inoblidable.

Programa d'activitats
Rellotge de sol. Construirem un rellotge de sol, un instrument que senyala les hores mitjançant l’ombra amb un fil col·locat dins un quadrant on hi ha marcades les línies horàries. El nostre tipus de rellotge de sol s’anomena díptic, que no és res més que dos rellotges de sol, un d’horitzontal i un de vertical. Els dos rellotges s’articulen de tal manera que la seva màxima obertura ens ve donada per un fil que els uneix.

Turbants. Amb un tros de tela llarg i blanc, cada nen/a haurà de fer un seguit de tècniques per aconseguir diferents resultats de tenyit que poden ser amb nusos, cordill, gomes elàstiques o pinces d’estendre. Després deixarem una bona estona la tela en remull dins un recipient amb tint, l’estendrem i un cop sec podrem veure el resultat.

El Capità Cogombre i la Mare terra. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM
  • ESO

El capità Cogombre és un superheroi que té l’encàrrec de protegir la Terra de la contaminació, les deixalles i el mal ús que fan els humans poc responsables dels recursos del planeta. A causa de tot això, Gaia, l’esperit de la Mare Terra, està molt malalta.

En Cogombre té dos grans aliats: el Sr. Treserres (Reduir, Reciclar i Reutilitzar) i la Senyora Eòlica, però necessita més col·laboradors conscienciats per vèncer el seu enemic més poderós, el capità Podrit, que no para de fer-li la guitza. El capità Cogombre demanarà als nens i nenes que ajudin la Gaia a superar la seva malaltia.

Programa d'activitats
Collaret dels desitjos.Cada infant s’elaborarà la seva pròpia bijuteria amb paper per reciclar. A més, serà una bijuteria ben especial, a dins hi portarà escrit un desig o un secret.

Paper reciclat. A partir de diferents tipus de paper, aprendrem a reciclar-los. Primer farem una pasta de paper i crearem el nostre propi, donant-li un toc personal tot posant-li color, restes d’altres papers, flors, etc...

Baldufa. A partir de materials reciclats farem una baldufa ben original. Els nens/es tindran un pinxo amb dos taps de suro que hauran de pintar amb retoladors i els CD que pintaran amb permanents de colors. Un cop tot pintat els nens/es trauran el tap de la part superior, posaran cola blanca al tap i al CD i tornaran a posar el tap amb una capa de cola blanca per que quedi tot ben fixat. Un cop s’assequi la cola ja podran jugar a fer girar la baldufa

Activitats familiars

Activitats en Família. De Dissabte a Dinar, a Diumenge a dinar*.

  • de 3 a 12 anys

La ubicació de la casa permet un munt de visites i excursions. Visita al castell i casc antic del poble medieval d'Hostalric, els aiguamolls de les Llobateres, el Castell de Montsoriu, visitar el Montseny, els productors de ceràmica a Breda, relaxar-se al Magma...

Proposta de programa d'activitats

Dissabte matí:
Visita els artesans ceràmics de Breda

Dissabte tarda:
Caminada/Passejada per el castell de Montsoriu

Diumenge matí:
Visita al poble medieval i el casc antic d'Hostalric.

Diumenge al matí:
Visita la Vall de Núria, podeu demanar picnic a la casa. (Recomanem reserva prèvia)

* Aquest programa és sense guies, d'ús lliure.

GRUPS FAMILIARS

Pensió completa
Adults (+ de 13 anys) 40,70 €
Infantils (5 a 12 anys) 30,80 €
Petits (2 a 4 anys) 17,60 €
* Descompte del 10 % a partir de 2 pensions completes.

Dinar de brasa.
Adults (+ de 13 anys) 24,50 €
Infantils (5 a 12 anys) 14,00 €
Petits (2 a 4 anys) 9,00 €
Menú adult: Amanida, torrades, seques amb cansalada, carxofes i patates al caliu, i de brasa, xai, botifarra i xistorra.
Menú Infantil: Macarrons, botifarra amb xips i gelat. Café i begudes.

Preus vàlids fins el 31 d'agost del 2018
Preus per persona i amb el 10 % d'IVA inclòs
Preus vàlids tret que es produeixi alguna errada tipogràfica

Activitats AMPA/AFA

El Tresor del Faraó. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

El tresor del faraó ha restat durant centenars d’anys amagat i protegit pels guardians del temple. Misteriosament els tres cofres han desaparegut i la maledicció del faraó es podria escampar per tot arreu si no són trobats ben aviat. Els descendents dels primers guardians demanen l’ajut dels nois i noies a fi de trobar els tres vells cofres i tornar l’estabilitat a la zona. Ens endinsarem al món d’Egipte en una aventura que resultarà inoblidable.

Programa d'activitats
Rellotge de sol. Construirem un rellotge de sol, un instrument que senyala les hores mitjançant l’ombra amb un fil col·locat dins un quadrant on hi ha marcades les línies horàries. El nostre tipus de rellotge de sol s’anomena díptic, que no és res més que dos rellotges de sol, un d’horitzontal i un de vertical. Els dos rellotges s’articulen de tal manera que la seva màxima obertura ens ve donada per un fil que els uneix.

Turbants. Amb un tros de tela llarg i blanc, cada nen/a haurà de fer un seguit de tècniques per aconseguir diferents resultats de tenyit que poden ser amb nusos, cordill, gomes elàstiques o pinces d’estendre. Després deixarem una bona estona la tela en remull dins un recipient amb tint, l’estendrem i un cop sec podrem veure el resultat.

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

El Capità Cogombre i la Mare terra. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM
  • ESO

El capità Cogombre és un superheroi que té l’encàrrec de protegir la Terra de la contaminació, les deixalles i el mal ús que fan els humans poc responsables dels recursos del planeta. A causa de tot això, Gaia, l’esperit de la Mare Terra, està molt malalta.

En Cogombre té dos grans aliats: el Sr. Treserres (Reduir, Reciclar i Reutilitzar) i la Senyora Eòlica, però necessita més col·laboradors conscienciats per vèncer el seu enemic més poderós, el capità Podrit, que no para de fer-li la guitza. El capità Cogombre demanarà als nens i nenes que ajudin la Gaia a superar la seva malaltia.

Programa d'activitats
Collaret dels desitjos.Cada infant s’elaborarà la seva pròpia bijuteria amb paper per reciclar. A més, serà una bijuteria ben especial, a dins hi portarà escrit un desig o un secret.

Paper reciclat. A partir de diferents tipus de paper, aprendrem a reciclar-los. Primer farem una pasta de paper i crearem el nostre propi, donant-li un toc personal tot posant-li color, restes d’altres papers, flors, etc...

Baldufa. A partir de materials reciclats farem una baldufa ben original. Els nens/es tindran un pinxo amb dos taps de suro que hauran de pintar amb retoladors i els CD que pintaran amb permanents de colors. Un cop tot pintat els nens/es trauran el tap de la part superior, posaran cola blanca al tap i al CD i tornaran a posar el tap amb una capa de cola blanca per que quedi tot ben fixat. Un cop s’assequi la cola ja podran jugar a fer girar la baldufa

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info