General

La casa de colònies La Cadamont, està situada en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa a 20 minuts a peu de les Singleres Basàltiques de Sant Joan les Fonts. Desde la casa es poden realitzar diferents activitats de natura, de coneixement del territori i d’aventura.

La casa esta pensada per a turisme familiar, colònies escolars i per a tot tipus de trobades de col.lectius.

La casa

A La Cadamont hi trobareu les millors comoditats en un complex de nova construcció i que compleix estrictament la vigent normativa d’instal.lacions juvenils, com ara: bany independent per a cada habitació, edificis d’una sola planta sense escales, calefacció central, piscina, camp d’esports, aules taller, rocòdrom, àmplies zones verdes.

Situada a l’interior del Parc Natural de La Zona Volcànica de la Garrotxa a 10 minuts a peu de les cingleres basàltiques de Sant Joan les Fonts. La finca consta d’un bosc d’alzina i roure de 40ha, arribant fins al riu Riudaura amb un ric bosc de ribera. Com es sabut la Garrotxa és una de les comarques més bucòlica de Catalunya, única en certs aspectes com el vulcanisme i la diversitat de microclimes.


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000348

Habitacions

Les instal.lacions són d'una sola planta, funcionals i àmplies, les habitacions són de 4, 6 i 8 places amb serveis a cada una d'elles.

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

En transport públic:
Bus companyia TEISA fins Sant Joan les Fonts. Caminar uns 3,6 km fins a la casa.

En cotxe: Agafeu l'AP-7 fins a la sortida Girona Nord-Olot, i després la N-260 direcció Olot fins a la sortida de Sant Joan Les Fonts. Passeu el poble de llarg fins a arribar a la rotonda de La Canya, direcció Ripoll-Camprodon. Al primer semàfor, trobareu l'indicador a la casa.

* Els autocars no arriben fins a la casa. S'ha de caminar 10 minuts.

Distàncies

Barcelona 112 Km
Tarragona 198 Km
Girona 50 Km
Lleida 198 Km

Adreça

La Cadamont

Mas La Cadamont, s/n
17857 - Sant Joan les Fonts
(Girona)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

El gran circ! Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI

El mon del circ és un bon fil conductor per a realitzar colònies per als més petits. Disfresses, jocs i molta diversió. Es poden combinar els tallers i jocs del circ amb sortides a diferents zones interessants de la Garrotxa.

Programa d'activitats
A que juguen els pallassos! Circuit jocs ambientats.
Taller nas i flor clown.
Taller de maquillatge.
Taller disfresses.
Joc de Pistes.
Gran espectacle de clowns.
Festa del Circ.

Altres Colònies per Educació Infantil:

Aventura, màgia i diversió per els més petits, transformem la Cadamont en un poblat indi. Divertits jocs, visites als volcans seguint la pista del gran "jefe" indi.
Activitats: Atrapasomnis, disfresses, visita al volcà Croscat, Visita a la Fageda d'en Jordà, taller de perfums naturals, jocs de pistes, festa dels indis.

Altres Colònies per Primària:

Coneix Els volcans
Activitats d'aventura: Camp d'aventura, BTT, orientació, hípica, excursió amb rucs i someres, rutes amb 4x4, quads...

+info