General

La Figuera és una masia del segle XIV, totalment reformada i adaptada com a casa de colònies tancada l’exterior amb tanca de seguretat, al bell mig del bosc i a només 8 quilòmetres de Manresa.

La casa

Situada a Castellnou de Bages, ben a prop de Manresa, un espai per deixar enrere la rutina i compartir bones estones amb els amics.

Dedicada a estades en família, grups, escoles i esplais.

La població de Santpedor es troba a només 7,5 km i Manresa, centre històric del mercat, de l’art i la cultura de la comarca a 18 km.

Per les colònies escolars la seva diversitat d’eixos temàtics pels diferents cicles d’infantil i primària, la fan una casa molt atractiva. Hi podeu trobar eixos temàtics com ara: Escola del Cinema, de Natura i Interculturalitat.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC0000251

Exteriors

Situada al bell mig del bosc, als seus exteriors hi trobem camps d'esports, piscina i amplis espais verds on realitzar activitats.

Habitacions

La Figuera disposa d'habitacions de 12 a 36 places, amb un total de 120 places d'allotjament.

Es distribueixen de la següent manera:

1 habitació de 12 places
2 habitació de 18 places
1 habitació de 24 places
1 habitació de 36 places

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

En autocar o cotxe fins a la mateixa casa de colònies.

En Transport Públic: Renfe-Manresa
Un cop allà autobús de línia (dilluns a divendres) des de Manresa a Castellnou de Bages.
En cap de setmana disponible servei de taxis fins a la casa.

Distàncies

Barcelona 80 km
Girona 119 km
Lleida 128 km
Tarragona 128 km
Manresa 20 km

Adreça

La Figuera

Crta. Castellnou de Bages, s/n
08251 - Castellnou de Bages
(Bages)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

L'Arbre d'on Surten els Colors. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

Aquest arbre d’on neixen els colors és una figuera. Darrerament, però, la figuera màgica està molt preocupada, el dur hivern i el vent s’han emportat i apagat els colors. La figuera cada vegada està més trista i amb poca vida. Per això ens demana si la podem ajudar, amb l’ajuda dels seus amics del bosc, perquè torni a enlluernar amb tots els colors.

Programa d'activitats
El Conta-Contes és un ésser màgic, que té més anys que la lluna i sap més històries que el vent.
“La natura font de colors” Recorregut de natura.
“El joc dels animals” Joc de nit d’exterior.
“La màgia dels colors” Taller de manualitats.
“Vermell, blau, groc... ara entren en joc” Gimcana.
“Festa dels colors” Festa final.
“El Vídeoconte” Taller d’expressió.

*Tot quedarà filmat per a poder-ho ensenyar als pares i mares que no coneixen el conte. El DVD s’- entregarà a l’escola per correu certificat a partir de 15 dies posteriors de la realització de les colònies.

De Pel.lícula. Estada de 3 dies.

 • CI
 • CM
 • CS

Els mitjans de comunicació són una font habitual d’informació per als infants: la televisió, la ràdio, la premsa..., formen part de la nostra quotidianitat.

Explorarem aquest món des de dins, i intentarem fer nosaltres un documental, un concurs, un “càsting” i un anunci tenint en compte que en el producte final hi intervenen tot un seguit de professionals: actors, decoradors, maquilladors..., la tasca dels quals és en tots els casos tan necessària com imprescindible.

Programa d'activitats
Presentació del centre d’interès.
“El Gran Joc del Càsting”. Joc de Pistes.
"Notícies sota les pedres". Joc de nit d’exterior.
*Cada grup elabora dues gravacions, a triar entre:
“Documental”. Recorregut de natura.
“Els anuncis”. Elaboració d’un anunci.
“Tràiler”.
I per acabar “La gran festa del cinema”. Festa de comiat.

+info