General

La Granja Escola és una granja escola situada al peu del Parc Natural del Montseny, amb més de 20 anys de funcionament, envoltada de natura, animals de granja i cavalls.

Disposa d’unes instal·lacions de 250.000 m2 dedicats íntegrament a l’educació i a l’ensenyament de nens i joves en edat escolar.

La casa

A La Granja trobaràs:

4 cases de colònies totalment independents entre elles, amb menjador privat i Wifi gratuït. Cuina casolana.
Sala polivalent per a 250 persones.
Teatre per a 300 persones.
6 sales de tallers.
3 discoteques.
Sala de professors amb Wifi, ordinador i chill out. Sala de formació, infermeria i oficines.
Nucli Zoològic legalitzat i de nova construcció amb animals de granja i quadres amb cavalls. 3 pistes d’equitació.
9 pistes de basquet reglamentàries amb il.luminació, grades per a 300 persones, camp de futbol terra i volei platja.
Piscina legalitzada i vallada.
Activitats d’aventura: rocòdrom, 5 circuits, 4 ponts, 1 tobogan, tots ells adpatats a fer activitats per entrenar les competències emocionals i les habilitats socials.

Tot l’equip de la Granja, des dels educadors fins al personal de neteja i cuina, estan formats en educació emocional. Els educadors de “La Granja” tenen una formació adequada segons les necessitats que tenim per les activitats que desenvolupem (biòlegs, educadors infantils, educadors ambientals, psicòlegs, mestres, veterinaris…) i tots estan formats en el Mètode La Granja, un mètode d’entrenament pràctic de les competències emocionals i les habilitats socials i personals.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº GE000057

La Granja Escola
BV-5301, 1
08460 – Santa Maria de Palautordera
(Vallès Oriental)

Exteriors

Als exteriors hi trobarem vuit camps de bàsquet reglamentaris (amb llum) i un de futbol de terra, prats i esplanades al voltant, porxos, bosc, sala Polivalent per a 200 persones, teatre per a 250 persones, taules de ping pong, sala de mestres amb WI-FI, discoteca i cinema, piscina.
Alhora disposa d'unes instal.lacions d'aventura per a ús escolar i prèvia reserva: pont xinès, gran tobogan , rocòdorm, circuits d'aventura etc.. adaptades a totes les edats.

Amb una granja amb animals de corral i cavalls, disposa de picador i pista d'equitació (20X40)

Cal saber...

A La Granja hi ha un Nucli Zoològic de nova construcció, dissenyat i adaptat per a què els infants puguin interactuar amb els animals.

Els animals que hi ha són: gallines, ànecs, oques, emú, ovelles, cabres, porcs, porcs xinesos, i la vaca.

També disposem de cavalls, un ase i ponis que viuen en semi llibertat, en un terreny de 3 hectàrees amb prat i bosc.

Habitacions

Instal·lació distribuïda en tres cases independents d'una sola planta. Cada una d'elles disposa d'habitacions d'entre 8 i 12 places.

Tour virtual

+info

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Des de Barcelona, autopista AP-7 sortida Sant Celoni. El primer trencall girar a l'esquerre en direcció Granollers. A uns 2 km. a la dreta, trobareu un indicador direcció Santa Maria de Palautordera. Un cop a aquesta carretera, a 450 metres a l'esquerre i abans de creuar la via del tren, ja trobareu l'indicatiu que us durà a la casa.

Per arribar en tren, estació de RENFE parada Santa Maria de Palautordera, i a uns 250 metres de l'estació hi ha la casa de colònies, per el camí interior del bosc.

Distàncies

Barcelona 42 Km
Tarragona 138 Km
Girona 56 Km
Lleida 182 Km
Arenys de Mar 19 Km
Sant Celoni 3 Km
Granollers 17 Km

Adreça

La Granja Escola

BV-5301, 1
08460 - Santa Maria de Palautordera
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

Petits grangers. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

L'objectiu és acostar als infants a l'entorn d'una granja per a què puguin observar i aprendre com viuen els animals.

Programa d'activitats
Ajudem a la pagesa Pepa. Cuidarem i respectarem els animals.
Els animals de la granja. Recorregut per la granja.
Les galetes de la Pepa. Farem galetes per berenar.
L'hort de l'espantaocells. Treballarem la terra i farem una amanida.
Passeig amb carro. Passeig amb carro i cavall (INF)
Passeig a cavall. Pujarem a cavall dins la pista d'equitació.
Descoberta del bosc. Aprenem i treballem la capacitat d'escolta.
Circuit d'aventura. Jocs de psicomotricitat envoltats de natura.
La pagesa Pepa ens fa un regal. Treball de compromís i responsabilitat.

La Tribu. Estada de 3 dies.

 • EINF
 • CI
 • NEE

Els indis nadius tenen forts vincles d'unitat entre ells, eren homes i dones lliures i democràtics. Vivien en harmonia amb la natura i la propietat de la terra era col·lectiva. Viurem com una autèntica tribu!

Programa d'activitats
La ploma màgica. Proves d'habilitat.
Som una tribu. Decorarem els tipis i fem el nostre poblat.
Bany de bosc dels Sioux. Treballarem els cinc sentits.
Atrapem els nostres somnis. Taller d'atrapasomnis.
Bosc màgic. Cuidem-nos amb empatia i generositat.
Passeig amb carro. Passeig amb carro i cavall (INF)
Passeig a cavall. Pujarem a cavall dins la pista d'equitació.
Entrenament indi. Psicomotricitat.
Animals de granja. Visitarem els animals de granja.

Around the world. Estada de 3 dies.

 • CM
 • CS

Mitjançant la immersió i de manera divertida i dinàmica, coneixarem una mica més el nostre món gràcies a un gran viatge per els cinc continents.

Programa d'activitats
Viatge a la Xina. Pont xinès i aprendrem paraules en xinès.
Viatge al Nepal. Rocòdrim i cultura nepalí.
Viatge a Egipte. Excavarem un jaciment arqueològic.
Viatge a Itàlia. Prepararem pizza per berenar.
Viatge a Tanzània. Construcció de cabanes al bosc.
Viatge a Austràlia. Cursa de sacs i coneguem el país.
Viatge a Brasil. Juguem al volei platja.
Viatge a EUA. Muntem a cavall.

Visitem la Granja. Sortida Escolar.

 • EINF
 • CI

Us proposem una jornada plena d'activitats amb els animals i cavalls de la Granja. Viuran noves sensacions tot pujant en un carro i passejant pel bosc màgic.

Programa d'activitats
Animals de granja. Visitarem els animals de granja.
El bosc màgic. Passeig pel bosc i fomentem l'estima i el respecte per l'entorn natural.
Passeig amb carro. L'experiència de pujar en un carro portat per un cavall.
La pagesa Pepa (Ed.Infantil). Ens farà entrega d'un ou màgic per a la classe per treballar el compromís i la responsabilitat.
Passeig a cavall (C.I.). Muntarem a cavall.

Ed. Emocional. Sortida Escolar.

 • TOTS

Diferents programes adaptats per cicles per treballar l'educació emocional. La valentia i superem les pors, l'autonomia, la cohesió, gestió de conflictes, la comunicació positiva, Stop Black Friday...
Moltes temàtiques a triar.

Activitats
La Valentia i superem les pors. Que és la por? i la valentia?
L'autonomia. Capacitat per buscar recursos i passar a l'acció.
La cohesió. Reforcem el sentit de treball en equip.
Estimat mòbil, no puc viure sense tu. Desconnectar per connectar.
Stop Black Friday. Treballem el consum desproporcionat.
La Comunicació positiva. Prendre consciència de com ens comuniquem.

Instal·lacions esportives

La Granja Escola. Instal·lacions Esportives.

 • Clubs Esportius: Bàsquet i handbol
 • Clubs de Futbol
 • Clubs Hípics

A La Granja Escola trobareu equipaments i instal·lacions ideals per organitzar estades esportives.
Practiqueu el vostre esport preferit en plena natura!

La Granja Escola ofereix preus especials per a campus i statges esportius.
A més, activitats d'educació emocional durant les hores que els participants no imparteixen esport.

Us oferim tres opcions:

Campus Esportiu per a la cohesió i el treball en equip (amb allotjament i pensió complerta)
Campus Esportiu amb només allotjament i pensió complerta.
Outdoor Training d'un dia per a la cohesió i el treball en equip (inclou dinar)

Si vols saber de què parlem concretament quan diem Educació Emocional, mira el video del Barça. S'entén fàcilment com ho treballem amb el nostre Mètode La Granja (registrat i demostrat científicament pel GROP de la Universitat de Barcelona)


Clubs de bàsquet.

Per a tots aquells clubs de bàsquet que vulguin fer estatges esportius de preparació de la temporada, a la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera trobaran tot el necessari per a dur a terme el seu esport preferit.

A La Granja trobaràs 9 pistes de basquet reglamentàries, amb il·luminació i grades per a 300 persones.

Clubs de Futbol.

La Granja Escola, propera a la població de Santa Maria de Palautordera, disposa d'un conveni amb l'Ajuntament per utilitzar el camp de gespa artificial del municipi. Caldrà reservar l'horari abans.
El trasllats fins al camp es pot fer a peu o bici, o bé amb transport públic des de la mateixa instal·lació. El preu del bitllet aproximadament és d'1,00 € per viatge i persona.

Hípica.

Ja sigui com a activitat suplementària d'estatges esportius o bé per a Clubs hípics, la Granja Escola compta amb una hípica pròpia.

Altres instal·lacions esportives.
Camp de futbol terra
Piscina legalitzada 16X10 metres
3 pistes d'equitació
Activitats d'aventura.

+info