General

La Casa Milà, també coneguda com “La Pedrera”, és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Arquitectònicament és considerada una obra innovadora en comptar amb una estructura de columnes i planes lliures de murs de càrrega. De la mateixa manera, la façana -totalment de pedra, és autoportant, és a dir, no ha de suportar càrregues de les plantes.

L’any 1984 fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i actualment és la seu de la Fundació Catalunya – La Pedrera, on en gestiona exposicions i activitats.

Cal saber...

Una oferta educativa amb un munt d’avantatges per a alumnes i professors:

Material de suport.
Dossiers, materials didàctics i eines per tal que les activitats desenvolupades als equipaments tinguin continuïtat a les aules.

Oferta educativa dirigida a tots els cicles educatius.
L’oferta de tallers abraça des del cicle inicial d’educació primària fins al batxillerat i cicles formatius, amb recursos, eines i llenguatges adaptats per a cada etapa escolar i amb monitors especialitzats per presentar els continguts de manera adaptada a cada nivell.

Activitats adaptades als diferents currículums escolars.
L’oferta abraça des de visites genèriques i aptes per a tots els cicles, fins a altres d’específiques per a àrees concretes, com
ara cicles formatius, batxillerat artístic, etc.

Oferta d’activitats en anglès.
Disposem de diverses activitats que poden fer-se en anglès.
Web de cada espai amb tota l’oferta educativa. A les pàgines web podeu trobar informació amb detall i també imatges dels tallers
i activitats per a escoles.

+info

Serveis

  • Adaptada

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Visita guiada. Sortida Escolar.

  • TOTS

Un recorregut pels espais més representatius d’aquest edifici, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Fou edificat a principis del segle XX i declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984. Va incorporar grans innovacions per a l’època i avui continua meravellant visitants d’arreu.
S'ofereix també en anglès.

Hi havia una vegada... Sortida Escolar.

  • CI
  • CM
  • CS

A través d’una narració, coneixerem la història de La Pedrera. Quan es va construir? Com es va construir? Per què i per a qui? A més a més, descobrirem la inspiració natural de Gaudí tot endinsant-nos en la imaginació d’un personatge màgic que sovint passeja per La Pedrera.
Finalitzarem l’activitat experimentant una de les tècniques decoratives que l’arquitecte va aplicar a l’edifici.
S'ofereix també en anglès.

L'habitació secreta. Sortida Escolar.

  • CMI
  • CS
  • ESO

En un racó de l'entresol de La Pedrera, hi ha una habitació que ben pocs coneixen i que amaga un secret: el secret de viatjar en el temps. A través d’aquest taller hi entrarem i viatjarem en el temps, tot coneixent la història de La Pedrera de la mà dels seus protagonistes, que ens reptaran a superar un seguit de proves.

Escola d'arquitectes. Sortida Escolar.

  • ESO

Arquitectes per un dia! Aquest és el repte que proposa aquesta activitat. Gaudí projectava les seves obres d’una manera molt intuïtiva i imaginativa però a la vegada racional i organitzada. Seguint els passos del geni, crearem elements arquitectònics en què les formes reglades tindran un paper important.
S'ofereix també en anglès.

+info