General

Alberg l’Encanyissada. Poble Nou del Delta.

L’any 1956, en una zona d’aiguamolls, es va fundar Villafranco del Delta i, amb ell, l’edifici que ara és l’Alberg de Joventut l’Encanyissada.

Aquest poble va sorgir com una pedania d’Amposta, fruit d’una iniciativa de l’Instituto Nacional de Colonización (agrària), destinada a permetre que els arrossaires de la zona disposessin d’una nova residència a prop dels conreus.

La casa

Situat en el centre del petit poble, de 160 habitants, davant de l’església i al costat de l’Ajuntament.

A 191 km de Barcelona, a 100 km de Tarragona, a 285 km de Girona i a 185 Km de Lleida.

Format per dos edificis i un pati interior que els comunica, Poble Nou del Delta ofereix un esplèndid conjunt uniforme amb edificis blancs i palmeres que emergeixen entre els arrossars.

Capacitat: 62 places (habitacions de 4 i 6 llits. Banys comunitaris).

Instal·lacions: Equipat per a persones amb mobilitat reduïda (consulteu a l’alberg). Sala polivalent amb TV i DVD, calefacció i patí interior amb guarda bicicletes.

Serveis: Menjador, màquines automàtiques de begudes calentes, fredes i sòlids, lloguer de tovalloles, botiga de records,jocs de taula, microones i punt d’informació.

Horaris

Recepció:
de 9.00h a 22.00h.

Menjador:
Esmorzar: a les 9.00h.
Dinar: a les 14.00h.
Sopar: a les 20.30h.

Vespre: 22.30h.

Diumenges: obert a l’estiu i els ponts.

Accessibilitat

Veure informe d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Accessibilitat.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000022

Adreça:
Alberg L’Encanyissada
Plaça del Jardí, s/n
43549 – Poble Nou del Delta
(Montsià)

Més instal·lacions a https://www.decolonies.com/cases-de-colonies

Exteriors

L’albergs està equipat per a persones amb mobilitat reduïda.

Als exteriors trobem un patí ampli on podrem realitzar activitats.

Cal saber...

Què es pot practicar a la zona?

Excursions al Parc Natural, bicicleta, canoa, piragua, windsurf, vela, observació d'ocells, esquí aquàtic, kite-surf, paddle surf, body-board i platja.

Visites al Parc Natural del Delta de l'Ebre, Museu ornitològic de la Casa de Fusta, la Cambra Arrossera d'Amposta, visites a l'Illa de Buda, Museu Antropològic del Montsià, Port Marítim i Llotja del Peix de Sant Carles de la Ràpita, els conjunts medievals de Peníscola i Morella, Pic de la Foradada i la Serra del Montsià.

Habitacions

L'alberg té 62 places distribuïdes en:

Habitacions de 4 i 6 llits, amb banys comunitaris

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa

Com arribar

Barcelona - Poble Nou del Delta

Amb cotxe: N340 fins a St. Carles de la Ràpita o AP7 fins a la Sortida 41 i a partir d'aquí agafem la N340 fins a St. Carles de la Ràpita. Un cop arribat a aquesta població, anem en busca del port i sortim de la població direcció Barcelona vora la mar. Tot just surtin de St. Carles del Ràpita trobarem una carretera a mà dreta que ens portarà, al cap de 8 km, cap al Poble Nou.

Amb tren: Renfe fins a l'estació de l'Aldea- Amposta. Consultar horaris.

Tarragona-Poble Nou del Delta

Amb cotxe: N340 fins a St. Carles de la Ràpita o Ap7 fins la sortida 41 i agafem la N 340 fins a la mateixa població. Una vegada arribat a aquesta població, anem en busca del port i sortim de la població direcció Tarragona vora la mar. Tot just surtin de St. Carles del Ràpita trobarem una carretera a mà dreta que ens portarà, al cap de 8 km, cap al Poble Nou.

Amb tren: Línia Barcelona -Tortosa o Vinaròs fins a l'estació de l'Aldea- Amposta. Consultar horaris.

Girona- Poble Nou del Delta

Amb cotxe: Anirem direcció Barcelona. Una vegada passem per darrera de la Serra de Collserola, sense creuar la ciutat, seguim per AP7 fins a la Sortida 41 i a partir d'aquí agafem la N 340 fins a St. Carles de la Ràpita. Una vegada arribat a aquesta població, anem en busca del port i sortim de la població direcció Barcelona vora la mar. Tot just surtin de St. Carles de la Ràpita trobarem una carretera a mà dreta que ens portarà, al cap de 8 km cap a Poble Nou del Delta.

Amb tren: fins a Barcelona- Sants. Agafarem la línia de Tortosa - Vinaròs fins a l'estació de Aldea Amposta. Consultar horaris.

Lleida-Poble Nou del Delta

Amb cotxe: C-12 fins a Tortosa. Aquí agafarem direcció Amposta. Creuarem la població direcció sud, i sortint de la població, seguint el curs del riu, seguirem una carretera direcció St. Jaume d'Enveja. Arribarem al cap de 2km a una rotonda que ens indicarà Poble Nou del Delta. Seguirem aquesta mateixa carretera entre camps d'arròs durant uns 10 km, passant per la Casa de Fusta, punt d'interès, doncs sabrem que ens quedaran només 1,5km per arribar a Poble Nou del Delta.

Amb tren: Agafarem la línia direcció Tarragona. Allà, canviarem de tren direcció Tortosa o Vinaròs fins a l'estació de l'Aldea- Amposta. Consultar horaris.

Distàncies

Barcelona 191 km
Tarragona 100 km
Girona 285 km
Lleida 185 km

Adreça

Alberg Poblenou - L'Encanyissada

Plaça del jardí, s/n
43549 - Poble Nou del Delta
(Montsià)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

En Plena Natura. Estada de 2 o 3 dies.

  • CM
  • CS
  • ESO

Descriure i reproduir la formació del Delta a partir d'una simulació a escala.

*Per a cicle mitjà i cicle superior, el programa es pot impartir en llengua anglesa.

Programa d'activitats
Taller d'ocells.
La ruta de les llacunes. Itinerari amb bicicleta per descobrir el Parc Natural.
Món Natura. Ruta amb bicicleta i visita a aquest nou equipament d'interpretació.
Lo riu és vida!. Desplaçament fins a l'embarcador de Deltebre. Sortida amb barca fins a la desembocadura.
L'Ecomuseu, el Delta en miniatura. Visita a la representació dels diferents ecosistemes del Delta.
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

+info