General

L’any 1981, un grup de joves, alguns tot just havien acabat els seus estudis de magisteri, interessats per l’educació ambiental, comencem un seguit de reunions per compartir idees i projectes amb l’objectiu comú de canalitzar inquietuds, esforços i il·lusions per aconseguir una alternativa a l’educació tradicional vinculada amb el medi rural d’on tots procediem.

L’any 1983 es materialitzen aquests anhels amb la constitució d’una cooperativa de treball associat i l’obertura de les primeres instal·lacions a l’antic mas Sant Jordi de Juneda. Acabava de néixer Les Obagues.

El 23 de maig de 1983 rebíem la primera escola i s’inicia aquest llarg procés de servei educatiu per a les escoles de Catalunya i entorn proper.

Des dels inicis hem anat evolucionant, adaptant i millorant la nostra oferta i metodologia educativa, però les línies bàsiques que sempre ens han acompanyat es poden resumir en els següents termes:

Apropament i descoberta del món rural, en especial la més específica que es desenvolupa en els sectors de producció de la Plana de Lleida.

L’experimentació i interiorització dels processos, fonaments i metodologies de la producció i l’elaboració dels aliments. En l’actualitat estem completantaquesta oferta amb la possibilitat de l’estudi i la gestió energètica de les noves instal·lacions.

La vivència com a eina d’interiorització i assoliment d’hàbits, coneixements i actituds.

Descobriment de la realitat social, econòmica i ambiental de la Plana de Lleida.

La casa

La casa té una capacitat per a 104 places totals, distribuïdes en 8 habitacions de 10 places, 2 habitacions de 6 places i una habitació de 12 places; totes elles amb lavabo i dutxa a l’habitació.

Compta amb dues sales polivalents, una de gran capacitat. Les dues equipades amb equip de so i projector, i 2 menjadors amb capacitat per a 120 persones.

Als exteriors hi trobem un camp de futbol, un camp de voleibol, una pista de basquet i un ampli espai de joc.

Tota la casa està adaptada a cadira de rodes, hi ha calefacció, wifi i zona de pàrquing amb carregador elèctric.

La casa no compta amb piscina, però tè un conveni amb l’ajuntament per utilitzar les municipals que estan situades a 700m de la casa, a les quals es pot accedir caminant des de la casa fàcilment.

Compta també amb equipaments educatius per a dur a terme els tallers de granja, forn, transformació d’aliments, apicultura, hort, i farines i pastes.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000454

Les Obagues – EcoCentre
Partida Secanet, s/n
25430 – Juneda
(Lleida)
+ Info i reserves

Exteriors

Als exteriors hi trobem un camp de futbol, un camp de voleibol, una pista de basquet i un ampli espai de joc.

Cal saber...

SOBRE NOSALTRES
Un equip de persones que treballem per a una cultura arrelada al món rural. Ens dediquem a l'educació ambiental i en el lleure d'una manera vivenciada i tranquil·la. Ens agrada l'educació al detall.

Habitacions

La casa té una capacitat per a 104 places totals, distribuïdes en 8 habitacions de 10 places, 2 habitacions de 6 places i una habitació de 12 places; totes elles amb lavabo i dutxa a l'habitació.

Compta amb dues sales polivalents, una de gran capacitat. Les dues equipades amb equip de so i projector, i 2 menjadors amb capacitat per a 120 persones.

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa

Terres de LLeida

Terres de LLeida

Terres de Lleida.

Una amalgama de pobles i civilitzacions ha llegat a Lleida una cultura rica i inquieta que es reflecteix en la moderna ciutat capital que és avui. Els ilergets, d'origen líber, formen un poble constituït a mitjans del segle VI aC. El seu hàbitat se situa en llocs elevats, per tant, és fàcil imaginar Iltirta al cim de la Roca Sobirana.

Les Terres de Lleida, un museu al cel obert!

Les Terres de Lleida us sorprendran per la diversitat de propostes per gaudir amb la família. Els paisatges de la plana són creuats per mil-i-una rutes amb encant com la Ruta dels Castells de Sió, la Ruta del Vi, la Ruta del Císter o el tren dels llacs.
Per als amants de l'astronomia, no us podeu perdre el Centre d'Observació de l'Univers.
Si voleu passejar per la ciutat de Lleida, us trobareu una magnífica catedral, la Seu Vella, o el conjunt templer de Gardeny.

Us animem doncs, a descobrir les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

 

Visites

La Ruta dels Castells de Sió.
El riu Sió ha esdevingut un espai de frontera en la història d'aquestes terres. Els castells de la frontera, als segles X al XII, van representar una autèntica xarxa defensiva del territori. El Riu Sió, doncs, ens ajuda a resseguir un recorregut temàtic: Montsonís, Montclar, Florejacs, Les Pallargues, Vicfred, Concabella i Formós en són una petita mostra.

Parc Astronòmic del Montsec - Centre d'observació de l'Univers.
Tant de dia com de nit, l'experiència de visitar el Parc és sempre enriquidora. El planetari multimèdia digital, amb una cúpula de 12 metres de diàmetre, es projecta un espectacle audiovisual i on el visitant pot gaudir de l'ull del Montsec. A la nit, es completa amb la obertura de la cúpula per observar el cel real. El parc de Telescopis, obert tant de dia com de nit, permet observar el sol, la lluna, els planetes, nebuloses..

Ruta del Císter.
Formada per 65 municipis de l'Alt Camp, la Conca de BArberà i l'Urgell, els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges esdevenen l'expressió cabdal que identifica el llegat artístic, cultural i històric d'aquestes comarques d'interior.

Ruta del Tren dels Llacs.
Seu, observa, admira.. deixa't portar a través del paisatge. La línia fèrria Lleida-La Pobla de Segur, es remunta al projecte transpirinenc d'unir la ciutat amb Saint Girons (França), a través del Port de Salau.  La finestra del vagó del tren ens obre la mirada a un paisatge de gran bellesa, un territori de camps de conreu aspres i agrests, amb un fons de cims blancs del Pirineu.

Oli verge de les Garrigues.
L'oli verge extra de les Garrigues, conegut arreu per les seves propietats i exquisidessa, ens obre les portes a una comarca regada per el canal d'Urgell. L'olivera és el conreu més estès de la comarca. També podem visitar les pintures rupestres del Cogui, important jaciment d'art rupestre, o interessants museus etnològics, com el de Juneda, Castelldans i Borges.

El Montsec.
El Montsec és la serra més característica de la Noguera. Passant de ser conca marina fa dos-cents milions d'anys, és l'herència més viva d'una terra on el pas del temps i la història s'expliquen a cada pas. Amb arbres monumentals i reserves de fauna com la de Sant Llorenç de Montgai, el Montsec amaga dins les 180 coves i cavitats un espai per apropar al cel, la natura i la història.

Xarxa de pobles amb encant.
Alós de Balaguer, Guimerà, Tiurana, Murallat, Vallfogona de les Monges.. aquest municipis, sumant una trentena de petits pobles, formen part de la xarxa de pobles lleidatans amb encant. Ben senyalitzats per fer rutes i senders, amb ornamentació floral, color de les façanes... petits poblets que s'han unit i que cuiden els detalls.

Aquelarre de Cervera.
Festa tradicional que es celebra l'últim cap de setmana d'agost i que omple Cervera amb correfocs, espectacles, màgia, esoterisme i bruixes. Els seus protagonismes són "El Mascle Cabró" i les seves dames les bruixes. A més, s'hi organitza la Fira del Gran Boc, on s'ofereixen productes esotèrics i naturistes, o l'Aquerralet infantil, on els més petits fan una cercavila pels carrers de la vila.

 

 

 


Llegir més
+info