General

L’Estol, ubicada a l’antiga Masia La Guàrdia, típic mas de la comarca on es troba, l’Alt Penedès.
Aquestes masies es dedicaven tradicionalment a la producció de vi per al consum propi.

Envoltada de vinyes i bosc, en un indret molt tranquil del terme municipal de Sant Martí Sarroca, constitueix un paratge perfecte per a dur-hi a terme des de qualsevol activitat de l’àmplia gamma que comprèn l’educació en el lleure fins a trobades de convivència, descans i turisme familiar.

La Casa

ACTUALMENT LA CASA ÉS TANCADA, SENSE FUNCIONAMENT.

Té una capacitat de fins a 50 places totals.

Compta amb 1 habitació de 16 places, 1 habitació de 10 places, 1 habitació de 8 places, i 2 habitacions de 6 places amb bany propi.

Alhora, la casa disposa de menjador amb capacitat per 54 places, sala per 60 places, 3 sales taller i calefacció central.

A l’exterior hi trobareu la piscina, la pista esportiva, la granja, lavabos exteriors, hort, zona de pícnic, sorral, barbacoa i bosc propi.

Dades d’interès

L’Estol
Barri Romaní, 28
08731 – Sant Martí Sarroca
(Alt Penedès)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000337

Exteriors

Terrassa, piscina de 18m x 9m, pista de bàquet, hort, granja, esplanades, bosc propi i sorral.

Menjador amb capacitat per a 60 persones, 2 sales d'activitats polivalents.

Habitacions

1 habitació de 6 places
1 habitació de 8 places
1 habitació adaptada amb bany per a 9 places
1 habitació de 10 places
1 habitació de 16 places

+info

Serveis

 • Allotjament
 • Calefacció
 • Dret a cuina
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

Agafar l'autopista AP-7 sortida Vilafranca del Penedès Nord, i agafar la carretera en direcció Sant Martí Sarroca. Abans d'arribar a Sant Martí Sarroca, a mà dreta, trobareu el Restaurant Sant Jordi Ca la Cati. A l'altra banda de la carretera, just després d'una parada d'autobús, trobareu l'encreuament amb les indicacions: Caves Romagosa Torné. Agafeu aquest trencall i seguiu recte 300 m. Després gireu a la dreta amb les indiacions Torres Mas Rabell. Un cop passat Mas Rabell, a mà dreta, trobareu el trencall de l'Estol.

Amb transport públic:
Renfe fins a Vilafranca i autobús línia Torrelles-Sant Martí parada Restaurant Cala Kati (Companyia Hispano Igualadina), caminar 1'5 km fins a la casa. També es pot arribar caminant des de Vilafranca (7,5 km - 1,5 h)

Distàncies

Barcelona 57 Km
Tarragona 59 Km
Girona 144 Km
Lleida 112 Km
Vilafranca del Penedès 8 Km

Adreça

L'Estol

Barri Romaní, 28
08731 - Sant Martí Sarroca
(Alt Penedès)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

La Granja de Vaques. Sortida Escolar.

 • EINF
 • CI

Es realitzen dues activitats, la de visita a una granja de vaques situat a Torrelles de Foix i una segona activitat on es realitza un producte làctic, ja sigui mató o pastís de formatge, i que desprès cada infant s'endurà cap a casa.

La Verema. Sortida Escolar.

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS

La visita consta d’un Tour dalt d’un tren comentat i adaptat per a infants que va des de les vinyes a la planta d’embotellament passant per una cava tradicional. Es visita també una sala on els infants poden fer-se una idea de com és la vinya durant tot l’any a través d’un seguit d’imatges, sons, olors... I s’acaba amb el tast d’una copeta de most per als infants i una de vi per als professors i les professores que ho desitgin.

L'Oli. Sortida Escolar.

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS

Visita a un molí d’oli en funcionament així com un trull antic. Un cop a la casa s’expliquen continguts sobre la olivera i les olives. Es cullen les olives i es fa un taller d’olives macerades que els infants
s’emporten a casa.

Activitats AMPA/AFA

Tria el teu programa. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS

Les propostes de colònies a la casa de colònies l'Estol aprofiten l'entorn natural que ens ofereix aquesta zona del Penedès, així com les tasques agràries i vinícoles que es duen a terme a prop de la masia.

S'ofereixen quatre centres d'interès per cicle, de manera que els mestres pugueu escollir el que més s'escaigui amb el programa de curs i amb l'interès dels alumnes, per complementar de manera adequada la vostra tasca a l'escola, els quals a més es poden combinar.

Programes d'activitats

El Bruixot Merlot. El bruixot Merlot fa molt de temps que estudia la natura i els seus misteris per aprendre a fer màgia de veritat, però quan utilitza el llibre d'encanteris del seu avi passen coses inesperades...

Dinosaures al Penedès? De moment ningú ha demostrat que n'hi haguessin hagut, però l'Indiana Joan està convençut que el Penedès és terra de dinosaures...

El Follet Martinet. El follet Martinet viu aquí al bosc de l'Estol. És l'encarregat de la natura: penjar les pinyes als arbres, encendre les cuques de llum, raspallar les dents dels esquirols, pintar de colors l'arc de Sant Martí.....Té tanta feina el Follet Martinet que demanarà als nens i nenes de l'Estol que l'ajudin en la seva dura però divertida tasca.

L'Espantaocells. És el vigilant de l'hort però a ell li agradaria ser una persona lliure. Està una mica trist perquè fa molt de temps que porta una caseta d'ocells lligada al braç però encara cap ocell hi ha anat a fer el niu...

Què cal portar?

Roba d’abric (segons temporada)
Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra o gorro (segons temporada)
Pantalons (curts i llargs, segons temporada)
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Guants (segons temporada)

+info