General

La casa, Llar Talamanca, està situada dins del conjunt historico-artístic medieval del poble de Talamanca, al costat de l’església del poble.

Es troba dins de l’àrea d’influència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, dalt de la carena de la Serra del Rossinyol, des d’on es pot gaudir d’una meravellosa panoràmica del Bages i de la muntanya de Montserrat.

De l’entorn més proper, en són destacables l’església, el castell, les penyes, els roquissars i la riera de Talamanca, que té aigua tot l’any i és d’una bellesa singular.

La casa

La casa està pensada per acollir escoles, centres d’esplai, grups, entitats i altres grups organitzats. Disposa d’un pati interior amb piscina, 2 sales polivalents, una sala-teatre de gran capacitat, habitacions de 6, 8, 10 i 16 places, un menjador i un espai de descans a l’entrada.

La casa acull el projecte educatiu de l’escola de Natura Llar Talamanca, centrat en el coneixement del món Medieval. Per aquest motiu, rebem regularment la visita del Rei Berenguer i la seva cort, es fan descobertes dels boscos i de la riera de Talamanca i recuperem els oficis medievals perduts, els joglars, els bufons, els boters, etc.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000141

Casa de colònies Llar Talamanca
Carrer del Castell, 1
08279 – Talamanca (Bages)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions exteriors

La casa disposa d’un pati interior i d’una piscina. També hi ha una sala - teatre polivalent, apta per al desenvolupament d’activitats de teatre, música o similars. Prop de la casa hi ha un terreny idoni per jugar.

Cal saber...

Itineraris:

Talamanca - Navarcles - Talamanca
Una visita a Talamanca
Una escapada fins a Mura i les coves
El camí de les fonts
Sant Benet de Bages i les Tines

Excursions a peu:

Castell de Talamanca.
Mura, a 4 km.
Rocafort, a 4 km.
Parc de Sant Llorenç del Munt, a 12 km.

Excursions en cotxe o en autocar

Monestir de St. Benet de Bages, a St. Fruitós del Bages.
La Santa Cova, a Manresa.
Monestir de Montserrat.

Habitacions

Instal·lacions interiors

Planta baixa:
Entrada (amb taules i bancs)
Menjador
Cuina
Sanitaris amb 2 WC, 2 dutxes i 3 piques

Planta semi-soterrani:
Sala amb TV
Cuina (només pels caps de setmana)
2 sales grans

Primera planta:
Habitació de 14 places
2 habitacions de 10 places
Habitació de 7 places
Sala (amb taules i bancs)
Sanitaris comuns amb 4 WC, 4 dutxes i 7 piques

Segona planta:
Habitació de 16 places
Sanitaris amb 4 wc, 4 dutxes i 6 piques
Infermeria amb 2 places
Bany complet
Annex

Sala - Teatre polivalent

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

FGC o Renfe fins a Terrassa.

Allà, agafar l’autocar de l’empresa Transports Generals d’Olesa (tel. 937 780 088), que porta fins a Mura. Cal baixar en el trencall que va a Mura. D’allà a Talamanca hi ha 4 km.

Cotxe particular:

Una opció és anar de Barcelona a Manresa, per autopista C-16. A la sortida de Sant Fruitós de Bages, anar en direcció a Navarcles i agafar la carretera comarcal (BV-1221) en direcció a Terrassa, fins arribar a Talamanca.

Una altra opció és anar de Barcelona a Terrassa per l’autopista C-16 o pels Túnels de Vallvidrera. Un cop a Terrassa agafar la carretera comarcal en direcció a Matadepera i Navarcles (BV-1221).

Adreça

Llar Talamanca

Carrer del Castell, 1
08279 - Talamanca (Bages)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Talamanca i El Bages. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF

La casa forma part del conjunt històric-artístic medieval del poble
de Talamanca, a l’àrea d’influència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que està situat dalt de la carena de la Serra de Rossinyol, amb una meravellosa panoràmica del Bages i la Serralada de Montserrat.

Programa d'activitats
El rei Berenguer. Descobrir els personatges del castell i la vida a l’edat mitjana.
Sortida pel bosc. Descoberta pels voltants del poble.

Talamanca i El Bages. Estada de 2 o 3 dies.

  • CI

La casa forma part del conjunt històric-artístic medieval del poble
de Talamanca, a l’àrea d’influència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que està situat dalt de la carena de la Serra de Rossinyol, amb una meravellosa panoràmica del Bages i la Serralada de Montserrat.

Programa d'activitats
La bruixeta Belladona. Conèixer l’edat mitjana a través de la màgia i les bruixetes.
Plantes medicinals. Descoberta de les plantes medicinals i aromàtiques.

Talamanca i El Bages. Estada de 2 o 3 dies.

  • CM
  • CS

La casa forma part del conjunt històric-artístic medieval del poble
de Talamanca, a l’àrea d’influència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que està situat dalt de la carena de la Serra de Rossinyol, amb una meravellosa panoràmica del Bages i la Serralada de Montserrat.

Programa d'activitats
La trementinaire Mandràgora. Les remeieres i la màgia, a través de l’història.
Excursió als entorns naturals. Descoberta del parc natural i els seus secrets.
La riera de Talamanca. Gorgs naturals, molins i sínies.
Tallers. Tallers artesanals, amulets i plantes.
Plantes medicinals. Descoberta de les plantes medicinals i aromàtiques.
Visita al castell.

+info